Vettelu kazna od 10 mjesta na startu zbog promjene motora

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 1 min 7 komentara

Ferrari, Sebastian Vettel

Iako se nagađalo prošlih dana, tek je danas službeno potvrđeno da je Ferrari u SAD donio unaprijeđeni motor. To automatski znači kazna za Vettela i Raikkonena, koji će morati startati 10 mjesta niže od osvojenog u kvalifikacijama. Ovo je svakako dobra vijest za Lewisa Hamiltona, koji za osvajanje trećeg naslova treba osvojiti 9 bodova više od Vettela u utrci.

“Mislim da su ljudi zaduženi za motor napravili izvrstan posao ove sezone. Ovo unaprijeđenje je pozitivan korak naprijed, i veselim se tome, iako ću dobiti kaznu od 10 mjesta. Ako gledate isključivo na ovu utrku, to nisu dobre vijesti, ali morate gledati na cjeli projekt i sezonu. Prioritet nam je bio da upravo na ovoj utrci imamo nov motor. Jednostavno, morate primiti udarac kako bi se poboljšali.”


Odgovor

7 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Bravo, to sam i očekivao od njega.. ova sezona treba biti ulog za sljedeću po svim pitanjima, i drago mi je da su odabrali što prije testiranje ovih bitnih četri tokena i to na Vettelovom bolidu, bez obzira na posljedice.


    0
    0

    0
    • Lewis Hamilton 44
      rizla Prikaži

      Slazem se s tobom, ali ne zaboravi da Wolf ne spava preko zime i sa Lewisom za volanom ferrari se moze jedino nadati cudu..


      0
      0

      0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        Ma nema spasa u nadanju, već rad, red i disciplina, bez okretanja na druge. Ovome sam se nadao upravo što ovaj potez govori da nema mjesta kalkulacijama (bez obzira na prvenstvo, Vettelove šanse i sl.), već samo predanost jednom cilju.. ići sa performansama naprijed. samo guranje i guranje.. Uspjeh će doći kad tad.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da li su to možda Wolff, Benz i Lewis Bogovi možda?
        Da mi je neko rekao da će Vettel 4 trke prije kraja biti (100 mogućih bodova za ovjiti) biti 66 bodova iza Lewisa, nakon onakve prošle sezone Ferrarija, smijao bi mu se na početku sezone.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @Frantic, upravo ovakovo mišljenje imam i ja. Mislio sam da će Mercedesi ubijati, a Rosbergu visi i drugo mjesto( sa ovakovim bolidom???). I Ferrari i Vettel su velikim radom to postigli, baš onako kako to i hat spominje


        0
        0

        0
  2. mcl Donator Prikaži

    Polako RB je prosle sezone bio drugi najaci tim pa gde su sad.Sa ovim PU sledece sezone me nista ne bi iznenadilo ,mozda Ferrari bude najbollji a mozda i Podbaci .Uglavnom imali su oni i u proslosti i.zjava tipa sve je super pa smo videli gde su bili .Sacekajmo pocetak sledece sezone pa da vidimo ko je sta napravio a ko je jeo …..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.