Alonso: F1 je previše zaokupljena poboljšavanjem showa

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Alonso: F1 je previše zaokupljena poboljšavanjem showa

Ante Vetma

Fernando Alonso smatra da se Formula 1 previše zamara “poboljšavanjem showa”, čime je očito dao do znanja što misli o novom eksperimentalnom formatu GP vikenda.

“Mislim da Formula 1 uvijek teži poboljšavanju, a to ponekad na neki način nije potrebno. Ne vidim druge sportove da su toliko zabrinuti oko poboljšavanja showa.”

“Nogomet je inače kralj sportova, a toliko utakmica na kraju bude dosadno… Idućeg tjedna nema nikakve drame, nema promjene. Nitko ne sugerira da se golovi prošire ili da se igra bez golmana. Nema nikakve drame.”

“Sport je takav kakav je i Formula 1 bi trebala biti sretna i ponosna jer je vrlo popularna.”

Istovremeno, Alonso smatra da bi trebalo razmotriti kvalifikacijski format jer ovaj trenutni prelako oprašta vozačke greške i pruža puno novih prilika.

“Po mom dojmu – petak vjerojatno diktira ostatak vikenda. Kvalifikacije su određene po kvaliteti bolida, a ne po inputu vozača. Kad imate jedan set guma ili jedan pokušaj, u redu, bolid je najvažniji, ali vozač također mora isporučiti maksimum u tom trenutku. Kad imate jedan sat i šest setova guma onda napravite jednu pogrešku, napravite dvije pogreške, onda stavite novi set guma, napravite još jednu pogrešku, u redu, stavite novi set guma i na kraju postavite bolid tamo gdje bi i trebao biti.”

“To je moje mišljenje prema iskustvu koje imam. Otežajte malo petak [kad su petkom kvalifikacije], možda pružite samo jednu šansu za brzi krug, ne šest.”

Formula 1 trenutno razmišlja o izdvajanju sprint kvalifikacija iz standardnog formata vikenda. Ideja je ta da se sprint utrka vozi 100 kilometara, ali da ne utječe na startni poredak za glavnu utrku. Vozači bi se na grid poredali obrnuto od stanja u vozačkom poretku u tom trenutku i vozili zasebnu kratku utrku.

Alonso nije oduševljen:

“Obrnuti grid bih pozdravio jer sam u sporijem bolidu, ali ne mislim da je to fer. Ne vjerujem da Formuli 1 treba takva revolucija.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
wapi
Vordas
zekohonda

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9491 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3816 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

11 komentara

 1. Michael Schumacher VRSV546 Prikaži

  Da imamo jos 2 Alonsa na gridu nebi mi znali sta je dirty air  33

  1
 2. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Dakle, vidjeli (glavešine) da su sprint kvale sranje, pa umjesto da zaborave na to, oni bi sprint trku sa obrnutim gridom i (možda) manje bodova (npr. prvoj osmorici).
  I da imamo na 20+ vikenda dodatnu sprint trku gdje se opterećuju motori dodatnih 1/3 glavne trke (broj sesija bi ostao isti, ali bi imali povećanje race pace krugova nauštrb slične količine “trening” krugova), a vjerovatno će godinama ići na još manje dozvoljenih komponenti (kako su krenuli, doći do jednosg seta komponenti za čitavu sezonu…..).
  Ponavljam se ko papagaj, format F1 (standardni sa 2 treninga petkom, treningom i klasičnim kvalama, u formatu Q1-Q2-Q3 i trkom u nedjelju) je najmanji problem moderne F1.  27

  2
 3. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  A što se ima reći nego deda je u pravu.  22

  0
 4. Ferrari darkmark Prikaži

  Mozda da imaju jedan pokusaj u svakom q1, q2 i q3, a da se na kraju uzima zbroj (ili average) vremena za PP. Tako bi morali vozit na max. na svim setovima guma bez kalkulacija? Ne znam, samo razmišljam na glas.  7

  0
 5. Renault zd1400rt Prikaži

  Sprint utrka kao kvalifikacija je sranje. Vozači su oprezniji nego u utrci, a trebalo je biti obrnuto.
  Jedna sitna greška i gubiš sve za utrku. Primjer Gaslya jučer i Pereza u UK.
  I kroz sprint momčadi se bolje pripreme za glavnu utrku što umanjuje neizvjesnost  4

  0
 6. Nogomet je inače kralj sportova, a toliko utakmica na kraju bude dosadno… Idućeg tjedna nema nikakve drame, nema promjene. Nitko ne sugerira da se golovi prošire ili da se igra bez golmana. Nema nikakve drame.”

  Ovo je upućeno autorima portala i ekipi u komentarima koja godinama upravo o tome prigovara.

  Žao mi je, ali vama je upućeno. Je li Alonso u pravu ili nije je drugi par rukava.

  Sorry 😁


  0

  1
 7. Alpine Laguna Prikaži

  Alonso ima pravo u svemu što je rekao. Bit će šteta ako se F1 pretvori iz sporta u zabavni sadržaj.  1

  0