Hill: Hamilton i Verstappen se trebaju malo smiriti

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Iako je od VN Velike Britanije prošlo nešto manje od dva tjedna te je u tijeku VN Mađarske, reakcije oko sudara između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona se ne stišavaju. Ovaj put oglasio se Damon Hill koji smatra da bi se dvojica vozača trebali ipak malo smiriti. Rekao je kako vjeruje da je sve krenulo od subotnjih sprint kvalifikacija koje je osvojio Verstappen.

“Mislim da se moraju malo smiriti.”

“Mislim da su obojica u toj prvoj utrci išli strašno agresivno i mislim da je to bio proizvod prethodne utrke.”

“Drugim riječima, sprint u subotu dao je Mercedesu naznaku da moraju proći ispred Maxa.”

Damon Hill

Zbog navedenog sudara svijet Formule 1 se podijelio u dvije strane: jedna strana smatra da je to bio trkaći incident, a druga da je jedan od vozača bio preagresivan i nije ostavio mjesta onom drugom. No, Hill kaže da je to utrkivanje bilo riskantno te dodao kako dugo nije vidio takvo nešto.

“Mislim da to pokazuje kombinaciju faktora koji su možda učinili Lewisa malo očajnijim i agresivnijim, i Maxa također, jer je taj početni pola kruga bilo vjerojatno najuzbudljiviji i najhrabriji, ali pomalo i riskantni početni krug koji sam vidio u ne znam koliko dugo.”

“Bilo je uzbudljivo, na rubu, i mislim da svi koji su gledali imali su imali srce u ustima i nekako su očekivali da će se nešto dogoditi, i dogodilo se.”

“Vidite reprize i vidite na društvenim mrežama da ljudi u publici imaju snimke Maxa kako leti prema njima na tribinama, i da se taj bolid kretao jako brzo. Dakle, sve je pomalo rizično, stvarno. Mislim da smo imali puno sreće u više pogleda što nismo imali ozljedu.”

Damon Hill

Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne, ne… Prvo Max stavi na 50 bodova prednosti, a onda se mogu malo smiriti.



    6
    -3

    9
    • OnlyAlonso Prikaži

      Bilo bi fer da se Hamiltonu oduzmu bodovi jer ono je bilo bas mucki,znaci kad tolko dugo vozis F1 bolid(i sam je to rekao) a on je s pola bolida ako ne i vise ispred a pekmez ne pusta gas i zna da ce ga bacit na Maxa i da ce se izvrtit jer ovo sta je pekmez htio napravit je glupo do bola.jednostavno taj covjek igra prljavo i nezna drukcije


      0
      0

      0
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Hill je jedini normalan od one šake jada voditelja… (mislim na Hereberta i Brundlea).



    9
    7

    2
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Mislim da je Damon dao do sada najbolju recenziju vezano za sprint vikend !
    Prvi krug u nedjelju je bio takav kakav je bio upravo zato što je Mercedes u subotu na sprintu vidio sta će se desit ako odma ne izbiju u vodstvo. Da je bio klasični vikend, vjerovatno HAM ne bi onako nasrtao jer nebi imao info



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.