Verstappen zadovoljan unatoč P2: Ovo je bio jako dobar krug

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

Max Verstappen kaže da je druga startna pozicija za sutrašnju utrku u Barceloni vrlo dobar rezultat za Red Bull, te da je zadovoljan svime što se danas dogodilo, s obzirom na Mercedesovu snagu na ovoj stazi.

Podsjetimo, Lewis Hamilton je pole position osvojio za 0.036s, a Max Verstappen je uspio zaustaviti Valtterija Bottasa da Mercedesu osigura cijeli prvi startni red. Posljednji vozač koji je na ovoj stazi osvojio pole position, a da nije iz Mercedesa – bio je Pastor Maldonado u Williamsu 2012. godine.

“Mislim da je druga pozicija za nas danas dosta dobar rezultat. Znamo da će na ovoj stazi biti jako teško pobijediti Mercedese pa zato mogu biti zadovoljan ovime.”

Unatoč sitnom zaostatku, Max je zadovoljan:

“Malo sam se mučio u Q1, ali smo onda sredili balans za Q2 i to je bilo jako dobro.”

“U trećoj rundi sam imao dva prilično pristojna kruga. Mislim da je drugi bio malo gori, iz kojeg god razloga. Znaju vas iznenaditi udari vjetra.”

Verstappen kaže da je još u igri za sutrašnju pobjedu, ali će biti ključno dobro tretirati gume:

“Dug je put do prvog zavoja, ali naravno, najprije moramo osigurati dobar start. Čini se da tempo imamo. Naravno, nadam se da mogu imati dobru utrku. Na ovoj stazi je zbog brzih zavoja i pregrijavanja guma jako bitno kako ih tretirate. Moramo osigurati da sutra to odradimo kako treba.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Sve unutar 0,5 osigurava klasik za srž utrkivanja a kamoli manje😎



    2
    1

    1
  2. Haas
    MadM Prikaži

    Svaka čast Max!



    3
    3

    0
  3. Honda
    plavi Prikaži

    Situacija po Red Bull Hondu je izvrsna, 10 godina ovdje nisu bili u prvom redu a sada su skoro osvojili pole. Ovo nije njihova staza, prvenstvo ce biti napeto do kraja.


    0
    -1

    1
  4. dejan_s Donator Prikaži

    Pokušaj limitacije štete kao i u Portugalu. Ako Vestappen danas dobije Bottasa nema razloga biti nezadovoljan. Nasuprot Španjolskoj sve ispod pobjede i trećeg mjesta u Monacu za RB će biti razočaranje. Treba ipak napomenuti da u Monacu Perezu i ne ide najbolje. Jedini rezultat vrijedan pažnje je iz 2016. kada je u Force Indiji uzeo treće mjesto u kišnoj utrci koja je započela pod Safety carom. Pored toga niti Verstappen ne pamti Kneževinu po dobrom, kako mu je tamo najbolji rezultat jedno četvrto mjesto.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.