Službeno: Jenson Button ostaje u McLarenu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 8 komentara

Jenson Button

Iako se proteklih tjedana naveliko nagađalo o sudbini Jensona Buttona – danas je napokon potvrđeno da će on ostati u McLarenu i iduće sezone. Vozač koji iza sebe ima 279 startova je izjavio:

“Kroz prošlih par mjeseci sam puno razmišljao i nije tajna da sam imao dvojbe po pitanju svoje budućnosti. No, s McLarenom sam sad već šest sezona i za to vrijeme sam upoznao Rona [Dennisa] vrlo dobro.”

“Imali smo neke kvalitetne razgovore i postalo mi je jasno da je Ron odlučan i sposoban provesti našu ekipu kroz poteškoće do uspjeha u budućnosti. To mi pruža pouzdanje i zbog toga sam odlučio nastaviti naše partnerstvo.”

“Čim sam donio odluku – shvatio sam da je ispravna.”

Osvrnuo se i na trenutne probleme koje imaju:

“U redu, ova godina nije bila jednostavna, ali znamo što trebamo napraviti da popravimo stvari. U suradnji s Hondom ćemo raditi ekstremno naporno u idućim tjednima i mjesecima, te tako osigurati da 2016. bude bolja od ove sezone.”

Dogovorom je zadovoljan i Ron Dennis:

“Postojala je mogućnost da Jenson ode nakon ove sezone i mogli smo aktivirati tu opciju da smo htjeli, ali čim smo vidjeli da je on ostao jednako entuzijastičan, predan i fokusiran kao uvijek – to je odmah palo postalo irelevantno.”

“Prema tome, Jenson će voziti za McLaren Hondu i iduće godine po uvjetima koje smo dogovorili prošle godine.”


Odgovor

8 komentara

  1. Luka Maloić Prikaži

    Broj krugova u F1:

    16,825 – Schumacher
    16,631 – Barrichello
    14,878 – Button
    13,605 – Alonso
    12,400 – Massa

    Zabrinjavaju me karijere Stoffela i Kevina :/


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    još jedna godina, uf….


    0
    0

    0
  3. Marros Donator Prikaži

    Hm…ne znam što bi rekao. Dobar je Jenson, no dobri su i Kevin i vjerovatno i Stoffel. Pa sada…


    0
    0

    0
  4. Kush Prikaži

    @ ZekoH – a, E!!
    I on i Kimi, brate i zaslužili su! + imamo još i nagodinu 5 prvaka na gridu :D
    Kimi svojom karizmom i sve boljim vožnjama kako odmiče sezona (i s manje pehova)..
    A Jenson pogotovo – samo što je pretrpio ovu sezonu i osta normalan, a nemože se ni reć da ga je Alonso isprašio baš, imo je i on boljih vožnji – komparativno (ajmo rec), jer ovogodišnji auto nemože bit ni za ocjenu vozača dosta – previše, zapravo [b]debelo najnepozdaniji auto u povijesti[/b], otkad se broje motori, a biće i od većine prijašnjih motora, za 1 trku – oni bi i poslje, za trening (test) bili pouzdaniji od ove mašine! :zubo:

    @ Marros – naveo sam već gore sve što mislim – samo ono pod plusom – 5 prvaka i nagodinu još, je dovoljan razlog..
    I mislim za razliku od nekih da je bitno dok razvijaju auto imat jensona, iako mnogi govore da to mogu i mladi raditi danas, mogu, ali sigurno ne tako!
    ..doće red i na njih, bez beda, ima manjih timova, i tko ne ulovi sad, bude kasnije – ak bude..


    0
    0

    0
    • Marros Prikaži

      Kush, nemoj me pogrešno razumijeti. Dobar je Button, i ova godina je takva kakva je. Ali za mene 5 prvaka na gridu ne znači ništa. Jer vidimo da show mogu da prikažu i neki drugi vozači. Naravno da ni Alonso ni Button nisu takvi kakve ih ova godina rezultatsko prikazuje. No kada smo več kod razvijanja bolida ne znam što bi pametno rekao, pošto sa ovim ograničavanjima testiranja ne znam koliko se bolid uopče može razvijati. Ako su zadržali Buttona da im razvija bolid, što to znači? Da ako ga on razvije do jedne točke konkurentnosti može da onda ode? Pa da onda recimo Vandoorne i Magnussen dobiju konkurentan bolid? Da li ima smisla zadržati čovjeka koji je u F1 več 15 godina i koji je dokazao da je dobar toliko koliko je i bolid kojeg vozi? Da li se isplati dugoročno surađivati sa veteranom, koji može da se i sam od sebe predomisli i da jednoga dana kaže meni se više ne da. Postavlja mi se još jedno pitanje. A to je novac. Button ima klauzulu da ako ostane i 2016. godine njegova plača se povečava. A za McLaren se priča da su več u nekim financijskim poteškočama. Dakle ekonomski gledano, da li će novca u budžetu biti dovoljno? Mislim da je Jenson Button čovijek koji bi imao naravno pravo da se častno povuče i to onda kada bi on htio. I bilo bi lijepo da naravno ne u ovakvoj poziciji u kakvoj se trenutačno nalazi. No jedan od dvojice mladih, prošle godine je pokazao, i to ne baš u najboljem bolidu, da mu je mjesto u F1, a ne na klupi za čekanje. I ako se još uzme u obzir da je rekao da još jednu ovakvu godinu ne želi da provede…Možda smo izgubili mladoga i perspektivnoga vozača. Jer kao što sam več rekao, cijenim Buttona, pogotovo kao čovijeka, no nisam siguran da možemo da od njega očekujemo još neke super rezultate ako bolid neće biti konkurentan. A zbilja me zanima da li će biti?


      0
      0

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      mako bi ja kimija i buttona, ne bi ni trepnuo. pa i alonsa. na mlađima (i jeftinijima) svijet ostaje!


      0
      0

      0
  5. Blackhawk Prikaži

    Drago mi je radi Buttona ali mi je izuzetno žao Stoffela Vandoornea. Problem kod Vandoornea je taj što kao prvak iduću sezonu više neće moći voziti GP2, te će morati “sjedati na klupi” barem godinu dana. S obzirom da će Manor vjerojatno imati postavu Wehrlein – Rossi, mjesta u F1 više neće biti, a to znači i gubitak momentuma koji može prilično utjecati na formu i buduću karijeru.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.