Organizatori VN Monaka tvrde da će se utrka održati kako je planirano

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 1 min 7 komentara

Organizatori VN Monaka inzistiraju da će se utrka Formule 1 ove godine održati po planu, unatoč restrikcijama koje su uvedene zbog pandemije Covid-19.

Po kalendaru koji je objavljen prije nekoliko tjedana utrka za VN Monaka će se održati 23. svibnja, a specifičnosti ulične staze otvorile su opravdane sumnje u izvedivost tog plana.

“Iako u posljednje vrijeme možete čuti glasine koje kruže po društvenim mrežama – možemo potvrditi da će se VN Monaka održati od 20. do 23. svibnja ove godine.”

“Postavljeni su detalji novog kalendara i neće biti dodatnih promjena. Nagađanja da se ulične utrke neće održati su potpuno pogrešna.”

Osim Monaka, kao ulične staze su planirane Australija, Baku i Montreal. Melbourne je trebao otvoriti sezonu, ali je odgođen i umjesto njega ćemo na otvaranju gledati Bahrein.


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Nadam se da će i ostat tako i da će malo kiša začinit trku…



    5
    5

    0
  2. Fernando Alonso
    Alen Šmit Prikaži

    Ovo su odlične vesti, ali mora se uzeti u obzir nepredvidivost virusa te uticaj na države koje drukčije postavljaju mere zaštite. Naravno da F1 pa i organizatori utrka moraju razmišljati o planu A, B, C i tako. U najgorem Monako ili bilo koja druga organizacija VN može tvrdoglavo tvrditi da može održati utrku samo da bi kao i VN Australije lane bila otkazana samo par sati pre prvog treninga.

    F1 je predstavila kalendar te stoga ima zacrtane slotove trka koji se mogu menjati ali istovremeno osiguravajući organizatorima šansku za održavanje.

    Tldr- još je predaleko razmišljati o VN Monaka a kamoli o Singapuru te Bakuu i ostalima. Čak ne znam ni koliko je održivo održati utrke bez gledatelja pa čak i dve godine uzastopno. Ovo sve bi ozbiljno moglo poremetiti tradicionalne utrke koje smo imali do sad. Uzdamo se u Aramco, Mubadalu, Heineken i td…



    7
    6

    1
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Nadam se da hoće. Koliko god dosadna sama utrka bila, taj vikend je bar meni jedan od onih čija bit nije samo u utrci nego je baš jedinstven, kao npr. Australija i Belgija ili Monza. Meni osobno i Kanada, taj vikend shvaćam kao početak ljeta :D



    7
    7

    0
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    NEEEEE. Od svih utrka koje ne želim da se odgode Monaco nije jedna od njih. Najgore mjesto za utrkivanje svih vremena. Nadam se da će Monaco biti izbačen zauvijek kada nekome dođe do mozga.



    1
    -17

    18
    • Shell
      FernandoMclaren Donator Prikaži

      Meni su puno zanimljivije utrke u Monacu nego recimo Abu Dhabi



      8
      7

      1
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Meni ljudi govore godinama da nemam pojma i da ne vidim povijest, glamur i kulturu formule 1. Ali ako gledam ovaj sport od 1997. do sada i još nisam vidio tu čar Monaka onda nikad neće doći to vrijeme. Slažem se da ima dosta loših staza, ali monagaška staza je kralj dosade. Pogotovo zadnjih par godina kada su bolidi narasli na 2x veličine od ranih 00s. Procesija i Hamiltonov plač da su mu loše gume.



        4
        -1

        5
  5. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Super. Bez obzira što utrka nema neke akcije, Monako mi je uvijek posebna utrka..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.