Novi vlasnik Williamsa želi zadržati momčadski obiteljski osjećaj

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Nakon što su prošle sezone preuzeli Williams, iz Dorilton Capitala su poslali poruku da žele zadržati “obiteljski osjećaj” koji je desetljećima karakterizirao tu ekipu. Williams trenutno prolazi fazu ulaganja i restrukturiranja kako bi bili što konkurentniji na gridu. U jednom intervjuu, vlasnik momčadi Simon Roberts je rekao:

“Sastavili smo plan ulaganja koji je bio usredotočen na ‘što trebamo učiniti, što možemo učiniti i što trebamo učiniti kako bismo timu dodali performanse?’ “

“Usredotočen je na dodavanje performansi. To uključuje osiguravanje izvrsnog mjesta za rad. Pa s obzirom na to da mi [i] Dorilton ne želimo obaciti onaj ljupki osjećaj koji postoji unutar Williamsa – tu vrstu obiteljskog duha i ljubaznosti – mi investiramo.”

“Uložit ćemo u neke pogone u tvornici. To su samo jednostavne stvari, ali stvari koje ljudima tamo olakšavaju rad.”

“Popravljamo puno stvari – doslovno od propuštanja krova do održavanja zračnog tunela koje već neko vrijeme nismo uspjeli i sličnih stvari.”

“Riječ je o opsežnom programu koji je na mjestu skupa sa ljudima u tvornici – obadvoje, i tvornički pogoni, i IT odjel rade jako super.”

Simon Roberts

Roberts je rekao da je tim u dobrim odnosima sa obitelji Williams te da se nada kako će Claire prisustvovati na nekim utrkama. Također je rekao da smatra kako je Claire bila zaista uspješna sa održavanjem tima s obzirom na resurse koje je imala na raspolaganju.

Na kraju je dodao da žele otvoriti priliku za nova radna mjesta, zapošljavati ljude različitog porijekla i različite nacionalnosti te da se uvijek kod odlučivanja referiraju na Franka i Claire i što bi to značilo za njih.


Odgovor

1 komentar

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.