F1 demantira daljnju odgodu novog tehničkog pravilnika

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 1 min 10 komentara

Ovih dana pojavile su se glasine kako bi uvođenje novog tehničkog pravilnika moglo biti odgođeno do 2023., no iz F1 su to demantirali.

Nova pravila koja bi nam trebala donijeti bliže utrkivanje i atraktivnije bolide trebala su biti uvedena 2021., no zbog krize uzrokovane pandemijom koja je u početku izazvala strah od propasti nekih momčadi uvođenje je odgođeno za 2022. godinu.

Novi val koronavirusa trenutno drži većinu svijeta, pogotovo Europu – bazu svih momčadi, u nekoj vrsti lockdowna, stoga je navodno bilo govora o mogućem produljenju aktualnog pravilnika. Glasnogovornik Formule 1 to je demantirao:

“Bilo kakva pretpostavka o odgodi pravilnika za 2022. je pogrešna i o tome se nije raspravljalo.”

“Nova pravila stvorena su radi veće konkurentnosti na stazi i pružanja bližeg utrkivanja našim fanovima. Ovo će u kombinaciji s novim financijskim pravilima poboljšati F1 te stvoriti zdraviji i snažniji poslovni model za cijeli sport.”

Iako će troškovi zbog razvoja novih bolida zasigurno porasti, novouvedeno ograničenje budžeta zadržat će ih pod kontrolom.


Odgovor

10 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bilo bi,….. hm…. logično ( i razumno )…… da odgode novi tehnički pravilnik za neku drugi godinu, jer zbog COVID-19 su odgođene VN Kine, i VN Australije ( novi termin ). Tko zna do kada će ovo sa COVID-19, uistinu trajati?



    1
    -5

    6
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Trajat ce predugo da se iz godine u godinu sve odgadja….



      12
      12

      0
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Kakve veze ima razvoj novog bolida sa mjerama ? Lani se prolongiralo jer se nije znalo apsolutno ništa, ni o boleštini, ni o mjerama, ni o ničemu. GP Australije su lani odgodili zbog jednog zaraženog u McLarenu. Poslije više nisu niš odgađali.
      Testova tih novih boida na stazama ionako nema do ožujka 2022. , a ove u simulatoru i zračnom tunelu ionako već rade. Krug ljudi koji je u tome nije baš nešto velik,, tako da stvarno ne vidim poantu još jednog prolongiranja,



      11
      11

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Prošle godine su i tvornice bile zatvorene. Ove godine nisu. Ove godine je netko važan tražio odgodu jer im se čini da ne budu stigli…. pa se sad izmišljaju opravdanja da se tome udovolji. Binotto će se naravno složiti.



        7
        6

        1
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Ha, po toj logici (i razumu) bi onda trebalo otkazati sve utrke.



      4
      3

      1
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    najbolje da puste Merc da skupi 20 naslova dok oni odlučuju hoće li utrka početi na puni sat ili 10 minuta nakon :O Ova F1 se pretvorila u najobičniji smor.



    21
    20

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.