Russell izrazio žaljenje zbog sudara

Izdvojeno

VN Emilia Romagne je za Georgea Russella krenula jako dobro, no nakon sigurnosnog automobila koji je izašao na stazu, sve je palo u vodu. Dok su svi žurili u boks, Russell je ostao na stazi sa tvrdim gumama. Bio je prvi u redu iza sigurnosnog auomobila te se pri pokušaju zagrijavanja guma zabio u zid.

Prije nego je izašao iz bolida, Russell se odmah putem team radija ispričao svojoj ekipi. Nakon utrke, izjavio je sljedeće:

“Mislim, ne smijem činiti glupe pogreške kao danas.”

“Bila je to utrka koju sam gurao što sam više mogao od prvog kruga, agresivnije nego ikad.”

“Htio sam to nastaviti pod sigurnosnim automobilom jer sam znao da s dečkima iza sebe na zagrijanim novim gumama, a ja na starim gumama, ako imam bilo kakve šanse doći do boda, moram biti super agresivan.”

“I očito, čim sam izgubio auto, već sam bio u zidu. Jako mi je žao.”

George Russell

Usprkos svemu, Russell je kazao kako je ipak zadovoljan sa svojim agresivnim nastupom. Rekao je i kako je imao jednak tempo kao obojica vozača iz McLarena te da je bolid bio nevjerojatno brz cijeli vikend.

Na kraju je dodao kako misli da je ponekad bio previše konzervativan na utrkama te da je na utrci za VN Emilia Romagne definitivno našao granicu.


Odgovor

10 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    A bas te Alonso pohvalio, ili kako bi rekli ljudi s ovog portala: Kletva je bacena! :D



    9
    8

    1
  2. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Katarina Predovan

    Mlada dama, zbog cega koristis rijec sudar u naslovu, a kasnije u tekstu situaciju preciziras kao izlijetanje u zid?
    Mi “stariji” smo malo naglupi (neki od nas ;) ), pa to sudar odmah povezemo kao sudar s nekim od vozaca…
    Ta praksa “sudar” za bilo sto sto se dogodi na stazi egzistira vec neko vrijeme kroz nase elektronicke medije kada je rijec o F1 i potpuno je pogresna.


    0
    -22

    22
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jedina granica koju je u nedjelju pronašao je granica staze.



    8
    8

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Rusel radi dobar posao , no rekao bi s obzirom sto pokazuje drugi vozac williamsa da mozda taj bolid nije najlosiji na gridu. Ako netko moze biti ispred Vettela u Ferrariju, u stopu za alfama i mclarenom a nekada i ispred Alfi. Mislim da su Hasovi bolidi trenutno najlosiji. Treba gledati malo siru sliku. Isto tako je i Alpha tauri napravio ogroman koran naprijed. Gasly vozi odlicno , u to sumnje nema. No niti jedan vozac ne moze vise od onoga sto bolid pruza. Razlika je ta sto neki vozaci izvlace maximum iz njih a neki ne. Mislim isto tako da je i dalje RP 3 najbrza ekipa pa Renault samo je nevjerovatno sto su sve prosuli zadnjih par utrka. Ferrari je vjerovatno negdje oko Mclarena iza RP i Renaulta. No mislim da ih je mozda AT prestigao po brzini u race paceu. U pocetku utrke nisu mogli pratiti tempo gaslya ni albon ni leclerc ni mclareni. Vjerovatno se na svakoj utrci malo odnos snaga mjenja ovisno kojem bolidu sto pase no ove godine negledano Merc i RB mislim da najbolji posao obavljaju Leclerc i Gasly. Kimi takoder ne vozi lose a start u poftugalu je za udbenike i buduce narastaje kako se vozi krs po mokrom naspram ostalih. Noris ke odlicno krenuo u sezonu a onda stao i imam dojam da je zadnjih par utrka Sainz bolji. Sve sto sam naveo je naravno diskutabilno ovisno iz kojeg kuta gledamo. Vjerovatno vbodovno stanje na tablici konstruktora najbolje sugerira gdje je koja ekipa s time da RP nije ni blizi iskoristio potencijal bolida a AT ima tendenciju rasta. Svi gledaju na situaciju kakva je bila no ocito je da se odnosi snaga mjenjaju tokom sezone. Dok je williams bio daleko najlosiji tak bolid na prag bodiva ne bi dovezao nitko kao sto AT ne bi dolazila blizu postolja ili do pobjede da je taj auto bas jako los. Rusel radi impresivne stvari u kvalama no ono sto zelim reci je da nije isto imati pobjede plna svim kvalama protiv latifija ili kubice ili da je u ekipi sa vettelom norisom sainzom itd. Jedino me muci kod Gaslya jedna stvar. A to je da je bio drasticno sporiji od Maxa ( kojem vjerujem cijela ekipa je podredena) da je ipak morao u RB u pokazati puno vise. Ti decki ce pokazati od cega su kad dobiju auto za malo vece stvari i sa mali boojim timskim kolegama. Recimo po meni je Noris pokazao ogroman talent prvih par utrka ove sezone. A kvyat i latifi mi nisu nekakva referenca koliko su stvarno ovo dvoje dobri. Naravno pokazuju da znaju no pitanje je koliko zapravo njihov auto moze a kakvi su im kolege to samo bog zna. Leclerc je bio takoder enigma dok nije sjeo kontra Vettela 2019 u isti auto. Ovo ove godine ne uzimam kao mjerodavno no meni se on lani dokazao sasvim dovoljno. Vidjeti cemo ako jednog dana Rusel zamjeni botasa od cega je a sve to uzimam s dozom rezrve jer su i Abon i Gasly pokazivali odlicne voznje u AT a onda kontra Maxa truba. Volio bih da je russel iduce godine u mecki a gasly u rbu da vidimo gdje im je prava granica.



    6
    5

    1
  5. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Russell napravi jedan dobar potez, a ekipa na Sky-u: “Uuuaaauuu!!!”

    Više su pratili njega nego bilo kojeg vozača u donjoj polovici…
    Stalno su gledali kako će ući u bodove, a iza njega je bio cijeli vlakić.
    Da je netko drugi napravio takvu glupost, popljuvali bi ga na pasja kola, a ovako ništa.
    Ne znam, dečko mi je dosada bio simpatičan i činio se prilično talentiran, ali ako nastave ovako navijati za njega i gurati ga, omrznuće mi ga…



    7
    7

    0
    • zarko Prikaži

      “Ne znam, dečko mi je dosada bio simpatičan i činio se prilično talentiran, ali ako nastave ovako navijati za njega i gurati ga, omrznuće mi ga…”

      Onda Arena. Neven i Ante ne guraju Britance. Nemaš straha od mržnje ;)


      0
      -4

      4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.