F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Rivali posudili Lotusu grijače za gume

David Vidović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Pirelli

Momčad Lotusa se našla u jako nezgodnoj situaciji jutros prije trećeg slobodnog treninga kada su otkrili da imaju samo tri grijača za gume, a ostale je namočila kiša koja ja pada preko noći, te su bili beskorisni. Grijači guma su jako bitan faktor u današnjoj Formuli 1, s gumama koje su jako osjetljive i na najmanju promjenu površine i temperature, i koje se teško dovode na optimalnu radnu temperaturu, momčadi u boksu koriste grijače kako bi zadržali temperaturu u gumama dok se ne koriste. Da su ostali na samo tri grijača, njihove kvalifikacije vjerojatno ne bi bile ni približno uspješne kao što su u stvarnosti završile. Međutim, čim se informacija proširila paddockom, Ferrari, Sauber i Toro Rosso su istog časa poslali po set grijača u garaže Lotusa, i spasili dan svojim rivalima.

Tehnički direktor Lotusa, Alan Permane, nakon kvalifikacija se zahvalio konkurenciji na nesebičnosti i zdravom natjecanju.

“Jutros nas je na stazi dočekala jaka kiša, i zatekli smo naše grijače za gume natopljene vodom, i prestali su raditi. Imali smo samo tri grijača za svaki bolid, zbog čega nismo mogli voziti po planu tijekom trećeg treninga, jer smo mogli zagrijati samo jedan set guma i onda staviti gume za kvalifikacija na zagrijavanje. Ali na sreću, hvala Bogu, Ferrari, Sauber i Toro Rosso su nam posudili po set grijača, i ne mogu im dovoljno zahvaliti. Tko zna kako bi se kvalifikacije završile da nije bilo njih. Mogli bismo koristiti samo tri seta guma na svakom bolidu u cijelim kvalifikacijama, što bi nas uveliko oštetilo.”

“Toro Rosso i Sauber su naši glavni rivali u konstruktorskom poretku, i nisu misli ni časa prije nego što su nam posudili grijače, nisam mogao vjerovati.”

Svaka čast Ferrariju, Sauber i Toro Rossu na divnim gestama!

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Chase Carey hattrick Donator Prikaži

    Predivno! .. vrlo lijepa i poučna gesta. F1 šalje vrlo dobru vibru svojim navijačima, i mislim da bi toga možda trebalo biti više (no to bi vjerovatno značilo i više sličnih nesretnih slučajeva za kojim bi bila potrebna pomoć, stoga želja i nema nekog velikog smisla) Ipak su na kraju krajeva svi oni jedan putujući obiteljski cirkus i to je u jednu ruku bilo očekivano, a u drugu ugodno iznenađenje u toj kompetitivnoj masi, na kraju krajeva kolega i prijatelja.


    0

    0