Paul di Resta nominiran kao McLarenov rezervni vozač

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 10 komentara

Britanski vozač trenutno najpoznatiji po komentiranju za Sky Sports F1, Paul di Resta bit će spreman uskočiti u McLarenov bolid bude li netko od njihove dvojice standardnih vozača spriječen.

McLaren inače ima dogovor o dijeljenju rezervnih vozača s Mercedesom, no nijedan nije dostupan – Stoffel Vandoorne nalazi se u Berlinu, gdje se natječe na finalnim utrkama sezone Formule E, dok Esteban Gutierrez nije zauzet, ali nema superlicencu.

Gutierrez se do 2016. natjecao u Formuli 1, no FIA je ove godine uvela pravilo prema kojem vozač gubi superlicencu ako se nije natjecao u posljednje tri sezone. Meksikanac bi za obnovu morao odraditi test u duljini od 300 km, no zasad to nije u mogućnosti.

Isti dogovor s Mercedesom oko rezervnih vozača ima i Racing Point, stoga su oni morali dovesti Nicu Hulkenberga kao zamjenu za zaraženog Sergija Pereza. Momčad i dalje čeka pojašnjenje oko toga može li Perez s obzirom na britanske protokole nastupiti na utrci ovog vikenda, no i onda je pitanje je li sada negativan na COVID-19, stoga će Hulkenberg biti spreman za VN 70. obljetnice.

“S obzirom na nedostupnost Stoffela Vandoornea zbog njegovih obveza u Formuli E i to da Esteban Gutierrez trenutno nema superlicencu, Paul di Resta će biti naš rezervni vozač ovog vikenda”, izjavili su iz McLarena.

“Paul je jutros odradio namještanje sjedala u MTC-u u skladu s FIA-jinim COVID-19 protokolima, ali neće biti u kontaktu s McLarenovom trkaćom ekipom ne bude li za tim potrebe.”

“Paul će prema planu ovog vikenda nastaviti s obvezama na Sky Sports F1.”

Di Resta se u F1 natjecao od 2011. do 2013. za Force Indiju, no očuvao je superlicencu zahvaljujući nastupu na VN Mađarske 2017. godine. Tada je uoči kvalifikacija zamijenio Felipea Massu u Williamsu, ostavši bez plasmana u utrci zbog kvara.

Dodajmo kako će rezervni vozač Alfa Romea Robert Kubica po treći put ove sezone nastupiti na prvom slobodnom treningu. Kubica će na Silverstoneu voziti bolid Antonija Giovinazzija, a ranije je vozio na treninzima za VN Štajerske i u Mađarskoj.

Prošlog vikenda debitirao je u DTM-u, a obje utrke na Spa-Francorchampsu završio je na 14. mjestu.


Odgovor

10 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Ajde bar nisu uzeli Jolyona Palmera…



    8
    8

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    di Resta je pristojan vozač



    7
    6

    1
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo je prva javno poznata greška Tota otkad je postao šef Merca. Svi s kojima dijele rezerve bi mogli tražiti povrat novca radi neisporučene usluge….



    6
    6

    0
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Iz naftalina ga izvukli..



    3
    3

    0
  5. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Sad još kad di Resta završi na podiju. :-)



    1
    1

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    svašta Ne znam da li je postojala mogućnost za Alonsa. Ako je, neko je jako usrao motku


    0
    -1

    1
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      On je prekjučer otputovao u Ameriku na pripreme za Indy 500. Ovo je ionako samo za slučaj nužde, stoga im je di Resta najpraktičnije rješenje – ionako je u paddocku zbog posla na Skyu, a osim toga, zadnjih par godina vozi utrke izdržljivosti za Brownov United Autosports.



      6
      6

      0
  7. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Netko je dobro postavio pitanje – zašto ne Button? Button je, po meni, iskusniji vozač od DiReste i ima malo dulju povijest s McLarenom nego DiResta. Možda jednostavno nije bio zainteresiran?



    1
    1

    0
  8. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Di Resta bu uživo komentiral utrku s lica mjesta
    ??



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.