Horner: Nema razloga za mijenjanjem vozačke postave

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 4 komentara

Red Bull

Christian Horner planira ostaviti vozačku postavu Ricciardo-Kvjat i za sljedeću sezonu, s obzirom da obojica isporučuju dobre rezultate. Iako je Kvjat u sezonu krenuo nešto lošije od Ricciarda, od Monaka je odvozio nekoliko sjajnih utrka i sada ima 6 bodova više od timskog kolege, a u džep je pospremio svoje prvo postolje u Formuli 1, drugo mjesto na Vn Mađarske.

“Ne vidim niti jedan razlog zašto bi mijenjali vozačku postavu za sljedeću sezonu. Nismo u nikakvoj žurbi oko donošenja odluke, oba vozača imaju dugoročne ugovore i trenutno imamo uspješno partnerstvo s njima.”

Sezona 2015. bi mogla biti prva nakon 2008. u kojoj Red Bull nije ostvario pobjedu. U periodu od 2009. do 2014., austrijska ekipa je napravila sjajan posao, te uzela 50 pobjeda, 57 pole positiona i po četiri konstruktorska i vozačka naslova, čime se smjestila na 5. mjesto najboljih momčadi Formule 1. Budućnost Red Bulla ne izgleda blistavo, no nade se polažu u mlade inženjere. Adrian Newey je svakim danom sve dalje od Formule 1, dok je Peter Prodromou otišao u McLaren. Horner ne vidi veliki problem u tome, već se nada da će mlade nade ubrzo zasjati.

“To je evolucija. Ona se uvijek mora događati da biste napredovali, ne smijete biti statični. Sada prolazimo kroz taj proces i vjerujem da ćemo se ubrzo oporaviti. Mislim da su vozači koje sada imamo snažan par, i zadovoljan sam poslom kojeg obavljaju. Adrian više nije toliko u poslu, ali imamo mladog talentiranog dizajnera, kao i mnoge ostale, u koje polažemo nade.


Odgovor

4 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Vidjet ćemo što mlade nade imaju za reći. Red Bull je uvijek pametno ulagao po tom pitanju, a onda ni ovo vjerojatno neće biti loše.


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    slažem se da nema razloga… mada je alonso viđen za vrijeme spa vikenda u red bull motorhomeu… rado bi ga vidio van mclarena. ;)


    0
    0

    0
  3. Saša Morić Donator Prikaži

    Slažem se da su se vozači dovoljno pokazali pa ne treba razmišljati o promjeni, ali mi nije jasno “da se nada da će mlade snage zasijati.” Za što, za sjeme. Ili je možda ipak Horner rekao da će zasjati pa je krivo prevedeno.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.