Izdvojeno

McLaren pred potpisom novog sporazuma s F1

Piše: Luka Kolak

Prije 2 godina, 2 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Prema pisanju portala Motosport.com, McLaren je spreman obvezati se na novi dugoročni sporazum s F1.

Liberty Media, FIA i momčadi su već mjesecima u pregovorima oko novog paketa pravila, upravljanja i komercijalnih angažmana koji će biti na snazi od 2021. do 2026.

Sporazum, poznat pod nazivom sporazum iz Concorde, mora biti potpisan od svih dionika kada se svi uvjeti prihvate. Tada će se dobiti konačan uvid u kakvim će okvirima sport biti zastupljen.

Unatoč tome, što se momčad McLarena našla u financijskim poteškoćama zbog pandemija koronavirusa, spremni su za dugoročnu suradnju s F1.

U intervjuu prije početka vikenda na Hungaroringu, CEO McLarena, Zakk Brown, potvrdio je kako je momčad spremna staviti potpis na papir.

“Novi sporazum nadopunjuje financijske, tehničke i sportske propise te osigurava snažnu bazu za održivost, rast i uspjeh Formule 1 i svih njenih dionika.”

“Liberty Media, F1 i FIA s momčadima, marljivo su radili da zaštite i vrate sport na noge zbog COVID-19..”

“McLaren Racing je u potpunosti posvećen F1 te je odmah spreman potpisati novi sporazum.”

Zakk Brown, CEO McLaren Racinga

Brownove riječi je potvrdio i šef momčadi Andreas Seidl.

“S naše strane, spremni smo se obvezati za F1.”

“S onim što vidimo na stolu, s jasnom vizijom po pitanju financijskih, tehničkih i sportskih pravila, jako samo zadovoljni.”

“Na kraju, očekujem kako ćemo sporazum potpisati u bliskoj budućnosti.”

Andreas Seidl, šef momčadi McLaren Racinga

McLaren bi tako mogla postati prva F1 momčad koja će potpisati novi sporazum, a očekuje se kako će i ostale momčadi to isto napraviti u narednim mjesecima.

Komentiraj

2 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Znači financijska šprica bi mogla biti ‘veeevika’…Očekujem za sve a to znači manje Libertyu jer previše ionako gube neodržavanjem utrka prvenstveno tv prava i nj klauzule a to pak znači da je stari pohlepni smrad u najboljem mogućem trenutku riješio se igračke zvana F1


    0

    1

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni