F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

McLaren pred potpisom novog sporazuma s F1

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Prema pisanju portala Motosport.com, McLaren je spreman obvezati se na novi dugoročni sporazum s F1.

Liberty Media, FIA i momčadi su već mjesecima u pregovorima oko novog paketa pravila, upravljanja i komercijalnih angažmana koji će biti na snazi od 2021. do 2026.

Sporazum, poznat pod nazivom sporazum iz Concorde, mora biti potpisan od svih dionika kada se svi uvjeti prihvate. Tada će se dobiti konačan uvid u kakvim će okvirima sport biti zastupljen.

Unatoč tome, što se momčad McLarena našla u financijskim poteškoćama zbog pandemija koronavirusa, spremni su za dugoročnu suradnju s F1.

U intervjuu prije početka vikenda na Hungaroringu, CEO McLarena, Zakk Brown, potvrdio je kako je momčad spremna staviti potpis na papir.

“Novi sporazum nadopunjuje financijske, tehničke i sportske propise te osigurava snažnu bazu za održivost, rast i uspjeh Formule 1 i svih njenih dionika.”

“Liberty Media, F1 i FIA s momčadima, marljivo su radili da zaštite i vrate sport na noge zbog COVID-19..”

“McLaren Racing je u potpunosti posvećen F1 te je odmah spreman potpisati novi sporazum.”

Zakk Brown, CEO McLaren Racinga

Brownove riječi je potvrdio i šef momčadi Andreas Seidl.

“S naše strane, spremni smo se obvezati za F1.”

“S onim što vidimo na stolu, s jasnom vizijom po pitanju financijskih, tehničkih i sportskih pravila, jako samo zadovoljni.”

“Na kraju, očekujem kako ćemo sporazum potpisati u bliskoj budućnosti.”

Andreas Seidl, šef momčadi McLaren Racinga

McLaren bi tako mogla postati prva F1 momčad koja će potpisati novi sporazum, a očekuje se kako će i ostale momčadi to isto napraviti u narednim mjesecima.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
302 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Ayrton Senna LR7 Prikaži

    Znači financijska šprica bi mogla biti ‘veeevika’…Očekujem za sve a to znači manje Libertyu jer previše ionako gube neodržavanjem utrka prvenstveno tv prava i nj klauzule a to pak znači da je stari pohlepni smrad u najboljem mogućem trenutku riješio se igračke zvana F1


    0

    1