Red Bull: Mercedes ima prednost većinom na pravcima

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 3 min 34 komentara

Iz Red Bulla vjeruju kako će VN Mađarske koja se vozi na Hungaroringu ovaj vikend više odgovarati njihovom bolidu, nakon što su zaključili kako se većina Mercedesove prednosti nalazi u njihovoj brzini na ravnim dijelovima staze.

Momčad iz Milton-Keynesa se nadala kako će biti u mogućnosti boriti se s Mercedesom u dvije utrke na Red Bull Ringu, ali na kraju je Max Verstappen ipak priznao kako je bolid „prespor“, nakon što su Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ostvarili pobjede na te dvije utrke.

Međutim, pozitivni znakovi kako je njihov bolid brz kroz spore zavoje ulijeva nadu u Red Bullu kako bi mogli biti brži na Hungaroringu.

Red Bullov šef momčadi Christian Horner natuknuo je kako su ravnice bile glavna Mercedesova prednost u Austriji, dok je situacija bila puno više jednaka u zavojima.

„Njihova brzina na ravnicama je impresivna. Nema toliko toga u brzinama u zavojima.

Ima zavoja u kojima smo mi bolji, nekih u kojima baš i nismo. Ali, na ovoj stazi je njihova brzina na ravnim dijelovima staze definitivno bila impresivna tako da su napravili dobar korak tijekom zime“.

– Christian Horner

Zato bi Hungaroring, koji je uži i s više zavoja, trebao bolje odgovarati za Red Bullov RB16.

Glavni inženjer Paul Monaghan rekao je:

“Mađarska je drugačija vrsta staze, zar ne? Ima trivijalnu ravnicu i puno zavojitih dijelova. Brzina zavoja je niža nego ovdje.

Svi su iste brzine. Stoga, mislim kako je, tipično, Mađarska pod manjim utjecajem promjenjivog vremena u usporedbi s Alpama. I uobičajeno, tamo je dosta vjetrovito, dakle drugačiji skup izazova.

Tko zna, mogli bismo biti bolji tamo? Tako da ćemo stisnuti zube, nadograditi bolid najbolje što možemo, i otići tamo i pokušati pružiti poštenu borbu i, nadamo se, pobijediti ih.”

– Paul Monaghan

Iz Red Bulla vjeruju kako su okolnosti van Mercedesove kontrole također pomogle Mercedesu – hladnije temperature u nedjelju pomogle su s problemima hlađenja koje je Mercedes imao na ovoj stazi u prošlosti.

Osvrčući se na činjenicu da je Mercedes trijumfirao na stazi gdje se mučio posljednjih godina, Horner je rekao:

„Mercedes je podbacio [u Austriji] posljednjih godina. Mučili su se s vrućinom, mučili su se na vrućini ovdje u petak.

Bilo je hladno i obavili su dobar posao ovdje – zaslužili su taj rezultat. Bili su najbolja momčad danas i radit ćemo još više da ih pokušamo uloviti“.

– Christian Horner

Odgovor

34 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pa Austrija nije bas neka staza sa ravnicama. Ima ih ali su dosta kratke. Pa prema tome rekao bi da je mercedes dobar all araund. Bas ono odmagle napred u prva dva kruga na 3. 4 sekunde.. Sve im je dobro podeseno svaka vida je na mjestu. I zato im godinama nitko ne moze nista.



    4
    -10

    14
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Dakle, mislim da bi Renaultov motor u Red Bullu opet bio top kombinacija.
    Ne ide s ovom Hondom i ne ide. Ne možeš vjerovati koji drek od motora oni rade , užas .



    7
    -3

    10
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Pa neznam baš da je sada Honda takav shit. Naravno ovaj motor Honde je naspram onog od prije 3 sezone spaceshutlle a još uvijek vjerojatno jako daleko od Mercedesovoga. Makar Mercu ni Renault a Boga mi ni Ferrari ove godine nemogu konkurirati. Tako da bi ja rekao da Honda ove sezone i nije previše udaljena od Renaulta i Ferraria. I zaboravljaš da su tu Japanci nenormalno radni i fokusirani ljudi tako da me nebi iznenadilo da kroz sezonu dvije budu sami vrh.



      8
      6

      2
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      Kasni ti komentar 3-4 godine. :chill:



      10
      6

      4
  3. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Dakle, stari Enzo jednom je rekao da je razlika između Ferraria i ostalih automobila u tome što je Ferrari jedini auto koji je brz i pri tome se njime može skretati.
    Prema tome, čuvajte se svi na Hungaroringu, jer Ferrari dolazi…



    9
    5

    4
  4. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Nekako mi naslov bode oko – može biti i zavojita staza na ravnici… vjerujem da je autor mislio na pravce a ne ravnice.


    0
    0

    0
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ajde onda rasturite Mađarsku… :chill:
    Svi krivi osim Red Bulla, a istina je ta da od 2013. godine ulaze u sezonu sa bolidima koji su lošiji od najavljenog…



    9
    9

    0
  6. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …srećom za rb lani na hungaroringu je merc bio užasno spor, toliko da je lewis razvalio maxa ko’ beba zvečku…ove godine su još sporiji…ovo meni liči na početak borbe za ostanak max-a u rb-u i očito u rb-u newey i ekipa nisu dorasli merc-u i to je priča koja se mora odgađati što dulje…s obzirom na maxovog tatu čisto sumnjam da nije bio na kavi s totom već najmanje 25 puta ali konj koji pobjeđuje se ne mijenja i to je jedini razlog zašto je max još uvijek u rb-u…


    0
    0

    0
    • Pirelli Hypersoft
      Einspritz7 Prikaži

      Slažem se u većini , iako ne bih rekao ovo u vezi jedinog razloga zašto je Max još uvijek u RB-u . Mislim da Mercedes ne cilja uopće na Maxa , već Ocon , Russell ili Norris , pa onda odabir između njih trojice u ovisnosti kako će se razvijati .
      A nekako sve više mi izgleda da bi Max mogao zaglaviti u “slijepoj ulici” (RB-u).



      1
      0

      1
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ako ovdje RB ne dobije to je to, onda definitivno nisu prevelika prijetnja Mercedesu kroz cijelu sezonu. Po pričama iz RB očekivao sam više od njih.



    6
    6

    0
  8. Fia
    Realista Prikaži

    A mogli bi neke senzore nabacit za Mercedes ha



    4
    2

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      ma daj, pa to je neormalno da oni imaju sve naj naj. Drugima idu senzori kad su brzi, bolji.



      4
      0

      4
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Pa sto se niko ne zali na njihovo sve naj naj ako nije tako? Mercedes do sada dominira vec 6-7 godina i oficijalnih tuzbi drugih timova protiv njihovih nelegalnosti je jako malo.

        Pa zar su rivali Mercedesa toliko nesposobni,da se navijaci moraju zaliti za njih?

        Ferrari,RB,Renault … institucije vrijedne milijarde i milijarde dolara,cute,ali zato Realista i Alonso na forumima znaju da je to nemoguce :D



        9
        8

        1
  9. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Meni tek sad do glave dolazi da krug u Austriji traje minuti i 3 sekunde a Ferrari kasni punu sekundu i vise za Mercom…sta ce tek biti na SPA? Uf …



    2
    1

    1
    • Sor38 Prikaži

      To sam odmah na prvi trci spomenuo…
      Da na tako kratkoj stazi oni naprave takvu prednost u kvalama…i tu je praktički sezona završila prije nego je i počela…samo se moraju Bottas i Lewis izboriti ko je top ove godine…


      0
      0

      0
  10. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Sjećam se kad je netko rekao za Ferarri njihova brzina na pravcima je impresivna. I onda došla milijarda senzora i nadzora. Šta mislite jeli se nešto slično može dogoditi Mercu?

    Aha kako da ne.

    Iako moram priznati da mi nije jasno kako se i zašto baš nitko nije barem probao žaliti na Merc. Pa i da nisi u pravu žali se samo nek se zamuti malo.



    3
    2

    1
    • Sor38 Prikaži

      Hey You…ti si takav prirodno ili treniras ..??
      Oćeš reci da ostale momčadi šute i ništa nisu poduzele u svezi pritužbi i da motor nije bio već X puta na pregledu… Ferrari je za sad jedina momčad koja je uhvaćena s prstima u pekmezu (pitanje motora) i to je tako kaj got VI stručnjaci pisali ili mislili…



      2
      0

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.