Mercedes će dijeliti rezervne vozače s McLarenom i Racing Pointom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Ako će za tim biti potrebe, Mercedesovi rezervni vozači bit će dostupni McLarenu i Racing Pointu. Tu ulogu trenutno obnašaju bivši F1 vozači Stoffel Vandoorne i Esteban Gutierrez.

Iako trenutno nemaju nikakvu poveznicu s Mercedesom, McLaren će dogodine po prvi put nakon 2014. koristiti motore njemačkog proizvođača pa će iz tog razloga dijeliti rezervne vozače s njima i dugogodišnjim kupcem, Racing Pointom.

McLaren je takav dogovor već imao s trenutnim dobavljačem motora Renaultom – prošle sezone je njihov zajednički rezervni vozač bio bivši vozač Williamsa Sergej Sirotkin.

Iako rezervni vozači vrlo rijetko uskaču u akciju, njihova relevantnost istaknuta je nedavnom izjavom Chasea Careyja koji je rekao kako ni zaraženi vozač neće spriječiti održavanje utrke jednom kad sezona krene.

28-godišnji Belgijac Vandoorne vozio je pune sezone 2017. i 2018. za McLaren, a odonda je član Mercedesa. Trenutno se natječe za njihovu momčad u Formuli E.

Gutierrez se u Formuli 1 natjecao za Sauber 2013. i 2014. te za Haas 2016. godine. Nakon toga je odradio nekoliko utrka u Formuli E i IndyCaru te od tada nema aktivni angažman ni u jednoj trkaćoj seriji. U Mercedesu je od 2018. godine.


Odgovor

4 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    normalno da će dijeliti vozače najmanje na godinu dana…ali im nije fer direktno objaviti…da će mercedes zbog sasvim razumnih odluka…novac…dati ugovor na godinu dana Sebu Vettelu….milijarde su to dečkovi, milijarde koje bi tim potezom Mercedes a ne Mercedes F1 team zaraditi za relativnu siću za koju mogu dobiti Seba. Ako Seb bude dobar ili čak bolji od Luja još bolje, ako ne bude bolji ili bude sasvim loš, milijarde za tu godinu su već tu a potom se mogu vratiti svojim posuđenim vozačima i lakše odlučiti tko im treba.

    Ovo je samo lagano relaksiranje situacije i napetosti koje ključaju u mladim talentima a sa njima se ništa loše neće dogoditi već naprotiv, skupit će još iskustva u međuvremenu a sve da bi zaslužili mjesto u momčadi koja na ovaj ili onaj način ipak je imala 5x svjetskog prvaka

    ne vidim čime su ocon ili russel zaslužili mjesto u mercedesu…oni su po meni trenutni francusko/engleski hype na koji švabe ne nasjedaju



    6
    2

    4
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da Vandoorne ne će dobiti takvu, eventualnu, priliku u McLarenu


    0
    0

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    A što ne dijele?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.