Racing Point o kopiranju Mercedesa: Trebali smo to učiniti i ranije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 11 komentara

Bolid Racing Pointa RP20 dobio je nakon prvog dana testiranja nadimak “ružičasti Mercedes” jer je već na prvi pogled bilo očigledno da je ekipa od Mercedesa kupila ono što je mogla kupiti, a kopirala ono što nije. Neki su se zapitali zašto to ekipe nisu i ranije učinile, a tehnički direktor Racing Pointa Andrew Green komentira:

“Izvana vjerojatno izgleda da smo prekopirali Mercedesa, ali to nije točno. Kopiranje nema smisla ako ne razumijete što radite. U tom slučaju ne bi funkcioniralo.”

“Kad smo vidjeli gdje RP19 [prethodni bolid] ide i u kojem smjeru se razvija – to nisu bili pomaci kojima smo se nadali i bilo je jasno da ćemo u najboljem slučaju završiti ponovo na sedmom mjestu ako nastavimo tim putem.”

“To nije bilo prihvatljivo i u posljednjoj godini ovog tehničkog pravilnika bilo je vrijeme za rizik, za nešto novo.”

Racing Point je već imao Mercedesov mjenjač, motor i neke komponente, pa je jedina logika bila kopirati šampionski bolid iz prethodnih šest godina.

“Možda smo trebali to napraviti i ranije, ali nismo imali ljudstvo ni sredstva za to. Zbog ovog poteza smo u situaciji da je novi bolid skoro u potpuno različit od onog iz 2019. godine. Za to su nam potrebna zavidna sredstva i ljudstvo.”

“Sad samo to učinili, prilika je bila ispred nas i ugrabili smo je. Sad ćemo vidjeti što će se dogoditi.”


Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Biti ce nedvojbeno brzi..šteta za ovu kopiju..ako dođe do nekih jačih razultata to cu prepisati zaslugama Mercedsa.



    10
    7

    3
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Eh sad.. kada je u pitanju prošlogodišnji bolid, pitanje je koliko ga mogu razvijati jer je Mercedes sigurno u nekom trenutku dostigao maksimum, mislim da su čak to i “priznali”. Da li Racing Point ima dovoljno resursa i znanja da nadmaši stariju braću ili će jednostavno od pola sezone potonuti bez nadogradnji kada konkurenti shvate svoje bolide?



    6
    5

    1
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Bar su iskreni :prcnjau:



    7
    7

    0
  4. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Stari Stroll odriješio kesu. Sljedeće godine ekipa postaje Aston Martin. Naravno da zele biti sto vise pozicionirani ove sezone- sto se vise popnu, brze ce se vratiti ulaganja. Stroll je poslovni čovjek, nije da samo baca pare u vjetar radi sina, ima dugoročni plan, to je sigurno..



    14
    14

    0
  5. Ferrari
    dAr1o77 Prikaži

    Tracing Point



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.