Kubica postaje Alfin razvojni vozač?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Nakon što je ranije bio povezan s mogućim ulogama u Haasu i Racing Pointu, spominje se kako bi Robert Kubica iduće godine mogao biti član Alfa Romeo Racinga.

Britanski portal RaceFans tvrdi kako su pregovori između Alfe i Roberta Kubice oko uloge razvojnog vozača u naprednoj fazi.

35-godišnji Poljak ove se godine nakon devet godina izbivanja vratio aktivnom utrkivanju u Formuli 1, po prvi put nakon velike nesreće na reliju uoči početka sezone 2011. Unatoč tome što je debitant George Russell bio brži u svim kvalifikacijama i završio ispred u svim utrkama osim Francuske i Njemačke, jedini bod Williamsu ove sezone donio je Kubica na spomenutoj kaotičnoj utrci u Njemačkoj.

Čovjek koji je porazio smrt. Zbogom, Robi!

Još sredinom rujna Kubica je objavio kako krajem aktualne sezone odlazi iz momčadi, no očito želi ostati dio paddocka. Kao najizglednija opcija sada se spominje Alfa Romeo, a glavna poveznica je njegov menadžer Alessandro Alunni Bravi koji je direktor Islero Investmentsa – vlasnika Saubera koji i dalje stoji iza F1 momčadi iz Hinwila za koju je Kubica vozio od 2006. do 2009., kada se zvala BMW Sauber. Glavni zadatak u momčadi bio bi mu razvoj novog simulatora.

U svemu ovome ulogu bi mogao imati i njegov glavni sponzor, poljska naftna kompanija PKN Orlen. Krajem godine istječe Alfin sponzorski ugovor sa Shellom, stoga RaceFans tvrdi kako bi se poljska kompanija mogla promovirati putem svog Star brenda.

Osim uloge u F1 momčadi, Kubica bi se iduće godine mogao aktivno natjecati u DTM-u. Ranije ovog mjeseca testirao je BMW-ov automobil u Jerezu.


Odgovor

4 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Aj baš mi je drago da Kubica ostane u krugu oktanskoga cirkusa. Btw Sretan Božić svim ljudima dobre i malo manje dobre vjere.



    9
    8

    1
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    On je idealan za razvojnog vozača.


    0
    0

    0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Yes!!

    ………..no očito želi ostati dio paddocka.

    Odlična vijest. Ovaj čovjek je primjer, kako nema odustajanja dok postoji i mali tračak nade.

    :thumbs: :klanjam:



    5
    5

    0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Prije 4 tjedna trebao je u Haas, prije 2 tjedna u RP,a ovaj tjedan u Alfu.
    Ocekujem sljedeci tjedan mjesto u Mercedesu umjesto Bottasa….
    Ne znam kakav je u razvoju bolida, posebno jer ima jednu sezonu u hibridnoj eri u Williamsu. Ne znam koliko se tu moglo nauciti ista. Ali ako dovodi sponzora sa sobom koji ce dati 10mil e to je vec za dobro promislit.
    Ne znam kakav bi Hulkenberg bio U toj ulozi, RP sada ima novca, ako vec placaju Montoyu da obucava Lancea, sigurno si mogu i priustiti i Hulka na pozciji razvojnog vozaca.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.