Verstappen o Gaslyju: “oduvijek sam znao da je jako brz”

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Max Verstappen kaže kako ga je impresionirala „nevjerojatna“ vožnja njegovog bivšeg momčadskog kolege Pierrea Gaslyja koji je VN Brazila završio na drugom mjestu.

Gasly je iskoristio kaos na kraju prošlotjedne utrke na Interlagosu kako bi, u dramatičnom završetku u kojem je do samog cilja branio poziciju od Lewisa Hamiltona, ostvario svoj prvi podij u karijeri te prvi Hondin 1-2 od VN Japana 1991.

Gasly je započeo sezonu kao Verstappenov momčadski kolega, ali ga je zamijenio Alexander Albon u Belgiji. Unatoč teškom početku u Red Bullu, Gasly je odmah po povratku u Toro Rosso izgledao bolje, što se nastavilo i ostatak sezone.

„To je nevjerojatno. Naravno, svejedno je već imao odličnu utrku.

Već je imao dobar rezultat i onda, da, izbjegnete nevolje i drugi ljudi, naravno, naprave pogreške i vi profitirate od toga.

Mislim da je odlično vidjeti Pierrea ovdje To je sad već i drugi Toro Rossov podij ove sezone također, tako da mislim da su jako sretni s time, te kao što sam rekao, jako sam sretan vidjeti Pierrea na podiju.

Oduvijek sam znao da je jako brz vozač. Mislim da ove godine na početku možda [stvari] nisu ispale kako su trebale biti, ali kao što možete vidjeti, mislim da je Pierre jako dobar i, ponovno u Toro Rossu, pribrao se i već je prije ove utrke imao puno dobrih rezultata.

Tako da, mislim da je ovo čak i još veća motivacija.“

– Max Verstappen

Lewis Hamilton je također pohvalio Gaslyjev nastup, pogotovo vještinu koju je pokazao pri utrkivanju kotač uz kotač.

„Odradio je odličan posao. Postavio je bolid na pravu poziciju na svakom dijelu staze, bio je jako pošten i nije napravio nijednu pogrešku. Tako da mu treba čestitati, odradio je vrhunski posao.

Honda je također očito napravila neke velike korake te je odlično vidjeti još jednog proizvođača da je dobar kao što su oni trenutno.

To znači, nadamo se, kako ćemo iduće godine imati ozbiljnu trostruku ili četverostruku borbu i to je odlično za Formulu 1.“

– Lewis Hamilton

Odgovor

8 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Pretpostavljam da su i Hamilton i Gasly dobili svu moguću snagu. Dobro izgleda Honda.



    3
    2

    1
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Dvostruki podij Honde. Mada moram spomenuti i da dva kruga prije kraja su bile 3 Honde na prva 3 mjesta. Čestitke.



    7
    7

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      kad su pukli reklame na areni pa nismo vidili ferrarijev udes.
      i onda to što si spomenuo: odjednom 3 honde na prva 3 mjesta… neprocjenivo. :D



      6
      6

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Ali taj timing za reklame na Areni. Pa to je fenomen…… nema riječi za opisati…… taj fenomen.
        Mislim da je g. Ivanu Blažičku bilo…… neugodno….. :rofl: :rofl: :mrgreen: :mrgreen:



        4
        4

        0
        • Kimi Raikkonen 7
          Big_boy_oo7 Prikaži

          Njemu nije. On je gledao bez reklama.. ? Uostalom na Totalsporteku imate HD stremove bez reklama. Samo cete naletit na komentare od Crofta kako uzdize Hamiltona i on je Bog itd.. Ako gledate Sky stream.. ESPN isto ima reklame tako da je isto kao i Arena.. ?



          1
          0

          1
        • Sergio Perez
          Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

          TOTALSPORTEK je genijalan, prvih 5-6 streamova su odlične kvalitete, godinama gledanja na Sky Sportu sam sa istrenirao da zanemarim njihove glupe komentare ali uvijek na bilo kojem prijenosu naci ces zamjerke komentatoru. Ali i dalje me iznervira kad netko kaze _ima li mercedes šanse za poleposition ovaj vikend_ ima šanse zadnjih 6 godina.
          ESPN nudi mali prozorčić tijekom reklama sto mi je super ii stvarno ne razumijem arenu zasto to ne uvede uato jer je ono totalni shit show sa 5 blokova reklama, zamrzio sam radi njih HOK osiguranje i Jolly autoline. Nikad i te 2 firme!!!


          0
          0

          0
  3. avalon Prikaži

    zanimljivo da niko ne komentira izjavu maxa , vožnju gaslya nego hondinu PU na P1 i P2 šta je pravo čudo jer ovo im je tek 5. sezona od povratka u F 1 , a već su ostvarili 3 pobjede + još 7 postolja ! wowww !!! čudi me kako niko više ne spominje kvyata kojeg su mnogi zazivali u RB dok se omalovažavalo gaslya koji je u 8 trka od povratka u TR osvojia 32 , a kvyat u 20 trka 35 bodova :) istina , kvyat je odustaja 3 X ali je i gasly ima jedno odustajanje u TR . ovim ne podcjenjujem kvyata , dapače , cijenim sve mlade vozače . svi pokazuju vještinu , srčanost u ovisnosti o bolidima koje voze . “najgori” među njima russell sa williamsom nema šanse ali je “uništija” od mnogih prizivanog kubicu kad je sirotkin “uletija” umisto poljaka . giovinazzi posli pauz e sasvim se dobro nosi sa puno iskusnijim kimijem , norris u prvoj sezoni ima šansu završit među prvih 10 , albon se odlično adaptira u RB i u 8 trka im je donija 68 bodova i da nije bilo LH sad bi zauzima 6. misto . drago je meni zbog honde jer mislim da mogu samo bolje , a time i “zagorčat” život mercedesu i ferrariu 2020. ali mi je drago i zbog gaslyia koji je nepravedno omalovažavan . momčić je pokaza i dokaza da ne respektira ni LH ( isto ka i albon seba ) pa sam s e na kraju trke zapita koliko bi LH zapravo bija uspješan da je mercedes nešto lošije složen bolid ? max (22 ) albon , pierre ( 23 ) su pokazali da nemaju respekta ali imaju muda i srčanost čak i kad se voze kotač uz kotač sa 6 X prvakom ! e da su bolidi malo izjednačeniji kakva bi prvenstva imali . i da , drago mi je da nisam pogriješija u “procjeni” gaslya kad su ga mnogi pljuvali ….



    3
    2

    1
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Pa da ne zna vozit ne bi bio tu gdje je sada.
      Nema nekih bogatih sponzora iza sebe da ga cuvaju, nego je na milost i ne milost helmuta.
      Malo je kaskao sa prilagodbom u korporativni RB, mozda mu bolid ne pase, a mizda je nesto trece. Ali u TR stvarno vozi konzistentno i dobro. Kvyat je takoder vozio prvi dio sezone super, ali ocigledno se vratio starim navikama.
      Albon mi izgleda uvjerljivije u RB, brze se amo rec prilagodio ali i dalje su zaostaci u kvalama preveliki.
      Radujem se novoj sezoni i testiranjima.



      2
      1

      1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.