Binotto o Meksiku: Ciljamo na 6. uzastopni pole, a onda i na pobjedu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 7 komentara

Ovog vikenda čeka nas dvadeseto izdanje utrke u Meksiku. Ova utrka vratila se u kalendar Formule 1 2015. godine, i to ponovo na stazi Hermanos Rodriguez, ali ovaj put u drastično izmijenjenom izdanju. Herman Tilke je izbrisao Peraltada zavoj i zamijenio ga sporom “stadionskom” sekcijom.

Sebastian Vettel je ovdje osvojio pole position 2017. godine, a prošle godine su on i Kimi Raikkonen završili na drugom i trećem mjestu u utrci u kojoj je pobijedio Max Verstappen.

“Nakon dvije utrke na kojima smo mogli imati bolje rezultate – dolazimo u Meksiko odlučni za pobijedimo. Ciljamo na svoj šesti uzastopni pole position, a onda i na pobjedu.”

“Staza u Meksiku ima dosta elemenata koji vas mogu uhvatiti na spavanju, a neki od njih imaju veze s time što se utrkujemo na više od 2000 metara nadmorske visine. Zbog toga je fino uštimavanje šasije i pogonske jedinice vrlo kompleksno i specifično.”

“Staza ima različite zavoje, kao i pravce, a godinu za godinom se ovdje ruše brzinski rekordi. Trebamo dobar kompromis između maksimalne brzine i dovoljno downforcea da svladamo određene sekcije staze.”

– Mattia Binotto

Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Zašto se pale na pole ? Što Ferrariju znače 1-2 kvalifikacije ? Iskustvo zadnjih 10 godina mi govori da se uvijek nađe način da se pokopaju nakon 1-2 starta.



    10
    7

    3
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Jedno vrijeme su imali dobar auto nedjeljom ali u kvalama nisu mogli zaprijetit Mecki pa bi onda patili nedjeljom unatoc dobrom race paceu..
    Dns auto moze itekako zapaprit u kvalama ali je zato nedjeljom pomalo bljedunjavo..
    Sta je sljedece..



    12
    12

    0
  3. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Realno Ferrari je ovde i favorit. Mislim da je vrlo moguce da uzmu 1-2 kako u qvalama tako i u utrci. Samo da sami nesto ne ujebu. Stavljam pare na Leclerca ovaj vikend.



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.