Latifi će voziti prvi trening na tri uzastopna vikenda

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

DAMS-ov F2 vozač i rezervni vozač Williamsa, Kanađanin Nicholas Latifi, nastupit će na tri uzastopna trkaća vikenda Formule 1. Vozit će Williamsov FW42 na prvim treninzima u Meksiku, SAD-u i Brazilu.

Latifi je ranije ove sezone već nastupao na prvim treninzima u Francuskoj, Kanadi i Belgiji, što znači da će do kraja sezone odraditi minimalno šest F1 treninga, njemu najviše dosad – prošle je godine s Force Indijom/Racing Pointom odradio pet treninga.

Ovog vikenda u Meksiku mjesto će mu ustupiti Robert Kubica, dok će u Austinu to napraviti George Russell.

“Stvarno sam uzbuđen što ću se u Meksiku vratiti u bolid jer imam osjećaj da je prošlo puno vremena od mog posljednjeg nastupa u Spa.”

“Imao sam priliku voziti u Meksiku na prošlogodišnjem prvom treningu, stoga znam što mogu očekivati. Staza je prilično jedinstvena zbog visine, stoga postoji nedostatak gripa, a to je čini izazovnom. Kao i uvijek, moj cilj za prvi trening ostaje isti, imati čistu sesiju i pomoći momčadi u pripremi za drugi trening.”

– Nicholas Latifi

Već je neko vrijeme poznato kako Robert Kubica 2020. neće voziti za Williams, stoga je mjesto pored Georgea Russella zasad još uvijek jedno od rijetkih upražnjenih za iduću sezonu. Latifi je, uz Nicu Hulkenberga čija je budućnost i dalje nejasna, zasigurno jedan od glavnih kandidata za popunjavanje tog mjesta.


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mislim da Latifijevo financijsko stanje neodoljivo privlaci Williams. S druge strane je tu Hulk s prijeko potrebnim iskustvom za Williams, ali mislim da je ta prica gotova prije nego je i pocela. Hulkenberg bi trazio sigurno 5-8 milijuna $ placu dok bi Latifi vozio za 200-300 tisuca $ i donosio velik novac u tim. Russel je tu ionako samo prolaznik. Sada Ocon ima mjesto u Renaultu, a Russel nastavi li pokazivati zavidnu brzinu u odnosu na timske kolege bit ce sigurno prvi kandidat za Mercedes ako Bottas podbaci. Williamsov oporavak mozda vise nikad necemo vidjeti, no nada umire zadnja.



    6
    5

    1

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.