Mick Schumacher: Razmišljam samo o F2, ali spreman sam za F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 12 komentara

Trenutno 12-plasirani vozač Formule 2 Mick Schumacher je izjavio kako smatra da je spreman za prelazak u Formulu 1. Mladi Nijemac je već isprobao F1 bolide jer je testirao za Ferrari i Alfu Romeo, a vozio je i očev Ferrari F2004 na Hockenheimu.

“Naravno da mislim o tome. To je moj san, to želim ostvariti i tako želim živjeti svoj život.”

“Osjećam da sam spreman. Kad dođete u Formulu 2 većina ljudi će vam reći da su spremni. U godini dana ovdje naučite jako puno o gumama i ostalim stvarima koje vam pomažu za F1, ali to ne znači da ćete automatski odraditi dobar posao jer puno različitih faktora u F1 utječe na vašu poziciju.”

Izgledno je ipak da iduće godine za njega neće biti mjesta, a marketinški potencijal koji sa sobom nosi sigurno će mu pomoći da se etablira kao jedan od glavnih kandidata za 2021. godinu:

“Ako dobijete priliku onda ju i zgrabite. Možda ima smisla ostati još jednu godinu u F2 i odraditi dobar posao, ali to ne znači da će u F1 biti slobodnih mjesta. Tamo ne možete doći i sjediti bez bolida kojeg možete voziti.”

“Sport bira vas, a ne vi sport. Ako prilika dođe – uzet ću je. Trenutno razmišljam samo o F2. Ovdje smo, na ovo sam fokusiran, ali sanjam o F1.”


Odgovor

12 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Pa ono, vise da jos nisi spreman ni za F2 a kamoli za F1.. Pomalo.. Nisam puno pratio ali ono sto jesam, nije bilo dobro..



    4
    1

    3
  2. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Ne, nisi jos spreman!



    5
    4

    1
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Treba se poboljšati, dorasti F1, pokazati nešto ozbiljno u F2 itd. Mjesta na Ferrarijevoj strani grida će biti za koju godinu.



    4
    3

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Još trebaš mlijeka popit Miče, što jest jest.
    Iako nije to u F2 toliko loše koliko izgleda bodovno. Bilo je i dosta pehova, a pokazao je i solidnu dozu brzine, agresivnosti, želje,, ko je pratio trke, zna o čemu pričam.
    Npr. u Austriji zbog nekog kvara zaglavi u boxu čitav krug odmah na početku, i onda se čak i vrati u isti krug sa vodećima, a trku je odradio (nakon tog boxa), samo 6 sekundi sporije od pobednika Matsushite.
    Bez obzira, ima materijala, treba još godina-dvije u F2 (sa boljim rezuiltatima nego u ovoj sezoni) , pa onda možda Alfa Romeo.
    Nadam se da neće u F1 samo zbog prezimena, te da ima makar dio očevog talenta i volio bih kad bi mogao postići barem 1/7 očevih uspjeha.



    6
    6

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Treba uzeti u obzir da je dosta starosjedioca u F2, kojima je to vrh u karijeri. I da je ovaj bolid uveden prošle godine. Tako da ovi stariji imaju više iskustva, i općenito u F2, i sa ovim bolidom. A tu su i pehovi, bez kojih bi vjerovatno bio u igri za najboljeg rookija, što bi bilo dovoljno za prvu godinu.

      Sljedeće godine će biti već iskusniji. A imat će priliku da isproba 18 inčne gume, što bi moglo biti dobro iskustvo za prelazak u F1 2021. godine.



      5
      3

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja imam relativno dobro mišljenje o njemu. Nisam gledao sve trke, ali ono što sam gledao, u nekima je bio pehist da mu krepa auto ili da se netko u njega zabije ni krivog ni dužnog. Uglavnom, trebao bi imati dosta više bodova nego što ima. U više utrka je nakon nekog problema bio u stanju držati tempo pobjednika ili biti i brži od toga, ali nažalost daleko iza svih….

      Bit će on ok u F1 2021, a ima i razumne ljude oko sebe, koji ga neće potrošiti bezveze.



      3
      2

      1
  5. Fia
    Realista Prikaži

    Isto kao i ja, nisu mu bas neki rezultati za F1, a nije ni bila neka extra konkurencija



    1
    -1

    2
  6. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    A nikad se ne zna. Neki vozači izdominiraju F2 pa se izgube u F1 i obrnuto. Kada pređe u F1 želim mu svu sreću i da bude prema rezultatima više Michael nego Ralf, ali isto tako nebi volio da bude kao Stroll.



    4
    4

    0
  7. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Mali je baš za ferrari.malo se izvrti malo krepa malo zezne box malo vamo malo onako sipaju se bodovi i to je ulaznica za crvene.hrhe


    0
    -5

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.