Luca Ghiotto pobijedio u skraćenoj sprint utrci u Rusiji

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 4 min 1 komentara

Talijan Luca Ghiotto iz UNI-Virtuosija stigao je do svoje treće ovosezonske pobjede na skraćenoj sprint utrci u Sočiju. Ghiotto se do pobjede probio sa sedmog mjesta nakon kaotičnog starta koji je donio dugačak prekid i skraćivanje utrke.

Novopečeni prvak Nyck de Vries nije uspio proći Ghiotta unatoč velikom pritisku tijekom većine utrke, a odmah iza njega bio je Sauber-Charouzov Callum Ilott koji je tako stigao do svog drugog podija sezone.

Četvrti je ciljem prošao Sergio Sette Camara, no on je zbog vremenske kazne od pet sekundi spušten na šesto mjesto, čime su za poziciju promaknuti Nicholas Latifi i Guanyu Zhou. Posljednji bodovi pripali su Seanu Gelaelu i Giulianu Alesiju.

Za razliku od jučerašnje glavne utrke, sprint utrka je započela kaosom na startu. Mazepin, Aitken i Matsushita su startali s prve tri pozicije, a upravo su oni bili glavni sudionici velikog sudara u zavoju 3. Mazepin i Aitken nisu uspjeli zakočiti na vrijeme za prvi pravi zavoj, zavoj 2, te su produžili kroz asfaltnu izletnu zonu. Louis Deletraz je pogriješio na ulazu u zavoj 2 te se izvrtio, srećom, nitko ga nije pogodio, samo je Sette Camara morao izbjegavati bolid izlaskom sa staze.

Mazepin se nije držao naputka o sigurnom povratku na stazu u zavoju 3 te dolazi do kontakta između njega i Aitkena – Rus je pri velikoj brzini odbijen ravno u putanju Nobuharua Matsushite i obojica završavaju u zaštitnoj barijeri.

Utrka je odmah prekinuta, a nakon toga smo dugo čekali potvrdu Matsushitina stanja. Mazepina smo vidjeli kako sam odlazi s mjesta nesreće, no za Matsushitu dugo nismo znali je li sve u redu – srećom, potvrđeno je da nema većih ozljeda ni kod jednog od vozača.

Crvena zastava je potrajala otprilike 45 minuta, ali utrka se svejedno nastavila sa skraćenom duljinom od 15 krugova. Vodeći je bio Luca Ghiotto koji je startao sedmi, a iza njega su bili Ilott s devetog mjesta, de Vries s osmog i Latifi sa sedmog mjesta. Peti je bio Sette Camara ispred na startu desetog Zhoua, a iza njih su bili vozači koji su startali izvan top 10 – Gelael i Alesi te Markelov i Schumacher koji su startali sa samog začelja.

Ghiotto se uspješno odvojio na restartu i sačuvao vodstvo, dok su se iza njega Ilott i de Vries borili za drugo mjesto. Ilott se dugo držao pored novookrunjenog prvaka u zavoju 3, no Nizozemac je izašao kao pobjednik. Sette Camara je prošao momčadskog kolegu iz DAMS-a Latifija, no ubrzo je, kao i Ralph Boschung te Mahaveer Raghunathan, dobio 5 sekundi kazne zbog odlaska sa staze i stvaranja prednosti. Louis Deletraz je dobio 10 sekundi kazne zbog izazivanja incidenta na startu utrke.

Nakon mišićave borbe s Giulianom Alesijem, Mick Schumacher ponovno odustaje u osmom krugu utrke i do kraja ostaje jedini bez plasmana pored Mazepina i Matsushite, vozača čiji će incident biti istražen nakon utrke, a kao očit krivac nameće se Rus.

Do kraja smo pratili veliku borbu za pobjedu – de Vries je lovio dvostruku pobjedu na vikendu na kojem je osigurao naslov, no Ghiotto nije popustio pod pritiskom te je zadržao vodstvo sve do cilja. Ilott je također bio u DRS zoni de Vriesu, no ni on nije uspio pronaći priliku za napad, stoga se vodeća trojka do kraja nije mijenjala.

Iako je prvenstvo riješeno, čekaju nas još dvije utrke Formule 2 u 2019., ali tek za dva mjeseca u Abu Dhabiju.

Vozač Momčad Zaostatak
1 L. Ghiotto UNI-Virtuosi
2 N. de Vries ART Grand Prix 0.712
3 C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz 1.672
4 N. Latifi DAMS 3.383
5 G. Zhou UNI-Virtuosi 3.820
6 S. Sette Câmara DAMS 7.336
7 S. Gelael PREMA Racing 10.343
8 G. Alesi Trident 13.108
9 J. King MP Motorsport 14.851
10 A. Markelov BWT Arden 16.769
11 J. Aitken Campos Racing 23.898
12 R. Boschung Trident 26.558
13 M. Isaakjan Sauber Junior Team by Charouz 27.414
14 L. Delétraz Carlin 31.933
15 M. Sato Campos Racing 36.472
16 T. Calderón BWT Arden 43.057
17 M. Raghunathan MP Motorsport 61.506
M. Schumacher PREMA Racing odustajanje
N. Mazepin ART Grand Prix sudar
N. Matsushita Carlin sudar

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Potvrđeno da nema nikakvih ozljeda kod Mazepina i Matsushite :thumbs:
    http://www.fiaformula2.com/News-Room/News/2019/09_September/Update-Matsushita-and-Mazepin/



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.