Ferrari: Nadogradnje ne mogu u potpunosti objasniti pobjedu u Singapuru

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 13 komentara

U Ferrariju vjeruju da nadogradnje koje su spremili za VN Singapura prošlog vikenda ne mogu u potpunosti objasniti dvostruku pobjedu nakon velikih problema koje su imali na sličnim stazama ove godine.

SF90 je u Singapuru imao novu podnicu, difuzor, stražnje krilo i nos, ali Mattia Binotto tvrdi da to nije bilo sve:

“Aero nadogradnje su bile veliki korak unaprijed, ali to ne objašnjava sve što smo vidjeli. Singapur je vrlo specifična staza sa zidovima, a vozači mogu učiniti razliku s povjerenjem u bolid.”

– Mattia Binotto

“Balans se poboljšao u prošlih par utrka. Gume također. Bile su drukčije komponente u usporedbi s normalnim utrkama. Vjerojatno smo ih uspjeli tretirati kako treba.”

Toto Wolff se donekle složio s njim:

“Mislim da se nije radilo o nadogradnjama. Poanta je bila u izvlačenju maksimuma iz paketa. Imaju strašno moćan motor, što je važno kad postavljate setup jer vam ostavlja više prostora za eksperimentiranje, ali to nije isprika za nas.”

– Toto Wolff

“Sve u svemu – poanta je u izvlačenju maksimuma iz paketa. Imali smo paket sposoban za pole position i imali smo priliku pobijediti. Ali, napravili smo previše pogrešaka, previše prilika propustili i svjesni smo toga.”

Ferrari je u Monaku bio 0,781s daleko od pole positiona, a u Mađarskoj 0,471.

“Preporod Ferrarija nije povezan s nadogradnjama. To je jednostavna priča koja se širi. Mislim da se radi o tome da su pogodili sve što je trebalo.”

– Toto Wolff

“Podesili su bolid za jedan krug i to je bilo moćno. Mogli ste vidjeti da ih nije bilo nigdje po pitanju tempa u utrci, ali su bili brzi odmah na početku. Da smo imali manje sigurnosnih automobila – imali smo dobar bolid i možda smo mogli i pobijediti u utrci. Ali, strategija nije bila dobra i odluke nisu bile dobre.”


Odgovor

13 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Znaci dogovor sa Mercom da uspore 2/3 sezone dok ovi ne obezbjede titulu, pa onda u zadnjoj trecini da pobjede svaku do kraja. ?

    Pisi prodato i sledece sezone! ?



    4
    -1

    5
  2. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Toto “Ferrari definitely had a better package here” Wolf



    5
    5

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moje misljenje je da bez obzira na 1,2 pobjedu je ovo specificna staza u kojoj je hrpa faktora odigrala svoje. Staza sa jako malom mogucoscu preticanja u kojoj je prvi covjek vozio sporije nego neki odozada samo da sacuva gume i da dodu do cilja sa drugim setom guma. Lewis kad se oslobodio Leclerca je mogao puno brza vremena vrtiti i k tome je Mercedes totalno ukenjao sa strategijom. I svakako su pomogla 3 sc da se ovako rasplete utrka. Zadnjih par krugova je Lewis visio na Maxovom zadnjem kraju bolida i milim da je ovdje Merc svejedno bio najbrzi u utrci ali ovo sve gore nabrojano ih je bacilo na p4 i p5. Mislim da je i Ferrari napravio pomak u perfomansama na ovakvim stazama ali sigurno ne u tolikoj mjeri kako je to izgledalo u nedjelju. Najbolji primjer koliko je to sporo bilo da su 18 i 19 krug za Leclerca bili ni manje ni vise nego 13 selundi sporiji od PP vremena od subote. Znaci i uz toliko sporu voznju su zderali gume, pa mi je zakljucak da au ovako sporim tempom znajuci da ih tesko tko na ravnom moze proci menadirali gume i kontrolirali utrku. No da su npr max ili Lewis otisli krug prije njih u boks ne bi oni bili ni blizu pobjede.



    4
    0

    4
    • Ferrari
      nelinjo Prikaži

      Tempo trke se mijenjao. Ferrari je i tekako imao tempa u ovoj trci. Samo sto su imali 1 i 2 i nisu forsirali i mogli su isti da diktiraju.

      U Rusiji cemo imati pravu sliku tempa Ferrarija. Ako su pogodili setup i te gume budu radile kako treba, onda je Hamilton 100% u pravu da ce ih biti tesko poraziti do kraja sampionata. Naravno, sa ovakva dva vozaca to ce biti mnogo lakse ostvarivo.



      5
      3

      2
    • Clay Regazzoni
      Ber Prikaži

      Sa tako sporim tempom ih nije mogao stići nijedan merc niti max..
      SC je čuvao gume i drugima..
      POBJEDA



      7
      3

      4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Naravno da nije jer Ferrari na ravnom nisu ni na monzi sa drs om mogli proci pa gdje ce onda u singapuru. Kroz zavoje laganini a po pravcu oun gas je bila shema za uspjeh Ferrarija u nedjelju sa samo jednim ciljem, a to je da gume ostanu zive do kraja. Sto se Mercedesa tice tko zna kakav su oni mogli tempo imat? Uglavnom su bili u necijem drs u i nisu mogli ici punom brzinom. U stintu 2 su mi djelovali sporije od Ferrarija do kraja utrke. No u prvom stintu su po meni bili svakako brzi od Ferrarija sto govore vremena Lewisa nakon odlazaka crvenih u boks.



        5
        3

        2
      • Sebastian Vettel
        The Best F1 Driver Prikaži

        Mercedes u drugom stintu ionako nije imao baš nikakvog razloga stiskat, pa je onda jasno i pace bio za ništ…
        Jer čemu uopće stiskat kad u prvom stintu ionako nisu mogli ništa Leclercu koji se vozio sporije od Williamsa i to bez obzira na DRS…

        A ak tu nisu mogli ništa bez obzira kaj su imali minimalno 4 sekunde brži bolid od tog pacea (jer toliko su otprilike jedni i drugi inače brži od Williamsa u race paceu), onda kak očekivat išta pametnog u drugom stintu.

        Mercedes je uprskao sa pitstop strategijom i nakon toga je bilo jasno da više nema nikakve šanse, pa su samo utrku priveli kraju…



        8
        8

        0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Po meni je stvar u tome da su u Ferrariju riskirali i isplatilo im se ,odvrnuli su motor do kraja u kvalama i imali su onda loš race pace ali ih je spasio SAFTY CAR.
      Ali sviđa mi se trenutna situacija u Ferrariju Leclerc je brz to se vidilo u kvalama jer inače je Singapur staza koja leži Vetelu a ovaj ga skine , hoču reči da Leclerc pritišče Vetela i da sada izvlače iz paketa puno više nego prije.
      Sada če me popljuvati Kimijevi fanovi ali moje mišljenje je da uz Leklerka Ferrari i Vetel puuunoo više izvlače pa evo da npr. Leklerk nije odvezao onako ludi krug i osvojio pole opet bi scve bilo u znaku Mercedesa a ovako se poklopuilo totalno obrnuto.



      2
      1

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Bez Leclerca bi sve tri prosle utrke bile kao Mercedesove na pocetku sezone. Ok slazem se da jedan drugoga teraju da izvuku vise i jeda drugom su pomogli da dodu do pobjeda no mislim da je ru bio Kimi ove godine da Ferrari ne bi pobijedio nigdje.



        3
        -1

        4
  4. gidra Prikaži

    Gledajući konfiguraciju staze Ferrari bi trebao biti konkurentan u Rusiji, no pitanje je dali će gume na SF90 doći na željenu radnu temperaturu tokom kvali kruga te pogotovo kako će funkcionirat u utrci sto je bila boljka Ferrarija pocetkom sezone na hladnijim temperaturama.

    Pirelli koristi c2-c3-c4 sto je za stupanj tvrde nego li prošle godine .


    0
    0

    0
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ovi bacaju iste fore kao i mercedes.


    0
    -3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.