Leclerc pobjednik Velike nagrade Italije

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 6 min 162 komentara

[glasovanje utrka=”114″]

Ferrarijev Charles Leclerc je pobjednik uzbudljive Velike nagrade Italije vožene u Monzi, domaćoj utrci njegove momčadi. Utrka je obilježena dramatičnih lovom oba Mercedesa na Leclerca za prvo mjesto. Monegažaninu su se na podiju pridružili Mercedesovi vozači Valtteri Bottas na drugom mjestu i Lewis Hamilton na trećem.

Lewis Hamilton, koji je startao s druge pozicije, je imao inicijalno bolji start od Leclerca, ali je Leclerc uspio zadržati prvu poziciju. Od ostalih vozača je Nico Hülkenberg imao odličan start te je u prvom krugu prošao i kolegu iz momčadi Ricciarda i Sebastiana Vettela iz Ferrarija. U sljedećih par krugova su oba vozača vratila poziciju od Hülkenberga. Lance Stroll je također startao već za njega uobičajeno dobro i nadoknadio dvije pozicije u prvim zavojima.

Red Bullov Max Verstappen je već u prvom krugu otišao u boks po novo krilo nakon što ga je oštetio u prvom zavoju. Osim toga je stavio i soft gume. On je zajedno s jednim Racing Pointom i Haasom morao proći kroz slalom u prvoj šikani nakon starta.

U 3. je krugu Red Bullov Alexander Albon spektakularno prošao Carlosa Sainz u McLarenu u drugoj šikani, a već je u sljedećem brzom zavoju Sainz vraćao poziciju, došlo je do kontakta i Albon je izašao na šljunak. Vratio se na stazu bez većih posljedica.

U 6. se krugu Vettel izvrtio na izlasku iz Ascarija dok je lovio Bottasa, ali nije došlo do kontakta između njih. Vettel je žurio na stazu i na povratku pogodio Lanca Strolla koji se od udarca također izvrtio. Vettel je za tu neopreznost dobio kaznu 10 sekundi stop-and-go. Kada je odradio kaznu, vratio se iza trećeplasiranog Bottasa, ali s krugom zaostatka. Stroll je napravio sličnu grešku i vraćajući se na stazu zasmetao Toro Rossovom Pierru Gaslyju. Stroll je pak dobio kaznu prolaska kroz bokseve.

Još je jedna kazna, ovoga puta od 5 sekundi, stigla za Albona jer je presjekao šikanu. U međuvremenu se njegov momčadski kolega Verstappen na softu uspješno probijao kroz grid nizajući najbrže krugove. Kimi Raikkonen je odradio kaznu 10 sekundi stop-and-go jer je startao na krivim gumama.

U 20. je krugu Hamilton ušao u boks po medium gume i vratio se na peto mjesto iza Hülkenberga. Leclerc je odgovorio već u sljedećem krugu ušavši u boks po hard gume i vratio se malo ispred Hamiltona.

Britanac je odmah počeo pritiskati Leclerca, koji je uspio proći Hülkenberga u Parabolici. Hamilton je učinio isto i jureći uz Leclerca do druge šikane taknuo zadnjim kotačem travu pa je morao i on presjeći šikanu. Leclercu je pokazana crno-bijela zastava na njegovo čuđenje.

27. krug Bottas ulazi u boks po medium gume i vratio se iza Ricciarda koji još nije bio u boksu. Carlos Sainz ulazi u boks i na izlasku iz pitlanea staje sa strane zato što mu prednji desni kotač nije bio dobro pričvršćen, virtualni safety car ‘izlazi’ na stazu i traje kratko. Sainz je ovime ostao bez odličnog rezultata jer je prije odustajanja držao šesto mjesto.

31. krug: ponovno virtualni safety car ovoga puta jer je Daniil Kvyat ostao stajati na travi nakon prve šikane nakon što je kihnula njegova Honda. To je značilo besplatni prolazak kroz boks za Ricciarda, ušao je i izašao kao četvrti. Za to je vrijeme Bottas smanjivao zaostatak za Hamiltonom.

Leclerc i Hamilton i dalje vode žestoku borbu za prvo mjesto. Prošli su Vettela za krug koji ih je oba korektno pustio. Verstappen je nakon prvih nekoliko krugova kada je jednostavno nadoknađivao pozicije ostao neko vrijeme na 10. mjestu iza Norrisa.

36. krug: Leclerc radi prvu grešku. Prekočio se u na ulasku u prvu šikanu i presjekao ju. Međutim, uspio je sačuvati poziciju. Tu situaciju su suci proglasili kao trkaći incident. Hamilton se žali na gume. Svaki je krug Hamilton u Parabolici došao vrlo blizu Leclercu, ali je Monegažaninov Ferrari prebrz na pravcima.

U 42. se krugu dogodio obrat kod Mercedesa, Hamilton je prekočio u prvoj šikani te je morao proći kroz slalom što je omogućilo Bottasu da ga prođe pa je on postao taj koji lovi Leclerca.

Tri kruga prije kraja Hamilton ulazi u boks po soft kako bi napravio najbrži krug utrke. Leclerc je za to vrijeme napravio grešku u drugoj šikani pa mu je Bottas ušao u DRS zonu. Međutim, izgubio je nešto vremena kada se prekočio u prvoj šikani krug kasnije.

Do kraja utrke Bottas nije uspio proći mladog Monegažanina. Leclercu, ujedno i vozaču dana, je ovo druga pobjeda za redom, a Ferrariju prva pobjeda u Monzi nakon 2010. na opće oduševljenje svih Tifosa uz stazu i šire. Slike slavlja na podiju su spektakularne.

Najbrži krug je pripao trećeplasiranom Lewisu Hamiltonu.

Zbog uzbuđenja na vrhu, bilo je teško pratiti ostatak grida. Renault je ostvario najbolji rezultat sezone, Ricciardo je osvojio četvrto, a Hülkenberg peto mjesto. Šesti je ostao Alexander Albon iz Red Bulla, sedmi Sergio Perez iz Racing Pointa. Max Verstappen se na kraju probio do osmog mjesta. Giovinazzi je na devetom mjestu donio nešto bodova sebi i Alfa Romeu, a osvajače bodova zatvara Lando Norris u McLarenu.

Osim Sainza i Kvyata, utrku nije završio ni Kevin Magnussen iz Haasa. Drugi je Ferrarijev vozač Sebastian Vettel ostao bez bodova na 14. mjestu.

Sljedeća utrka na rasporedu je VN Singapura za dva tjedna.

PozicijaVozačMomčad/MotorKrugZaostatak
1.Charles LeclercFerrari531h15m26.665s
2.Valtteri BottasMercedes530.835s
3.Lewis HamiltonMercedes5335.199s
4.Daniel RicciardoRenault5345.515s
5.Nico HulkenbergRenault5358.165s
6.Alexander AlbonRed Bull/Honda5359.315s
7.Sergio PerezRacing Point/Mercedes531m13.802s
8.Max VerstappenRed Bull/Honda531m14.492s
9.Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari521 Lap
10.Lando NorrisMcLaren/Renault521 Lap
11.Pierre GaslyToro Rosso/Honda521 Lap
12.Lance StrollRacing Point/Mercedes521 Lap
13.Sebastian VettelFerrari521 Lap
14.George RussellWilliams/Mercedes521 Lap
15.Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari521 Lap
16.Romain GrosjeanHaas/Ferrari521 Lap
17.Robert KubicaWilliams/Mercedes512 Laps
Kevin MagnussenHaas/Ferrari43DNF
Daniil KvyatToro Rosso/Honda29DNF
Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault27DNF

Odgovor

162 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Kakav tjedan za Charlesa, 2 pobjede i 2 pole positiona!

    Odlično utrkivanje za prvo mjesto, to je sve što želimo od Formule 1. ?



    43
    39

    4
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Hrvatska zastava viša nego Talijanska na dodjeli pokala.



      41
      33

      8
    • ZX10R Prikaži

      Leclerc je ovo zaslužio,cijeli vikend je bio najbrži !

      Sve čestitke za mladog Leclerca i ferrari
      VRH,bez greške ,dečko ima 21 godinu
      Čestitke Hamiltonu,Botasu i mercedesu
      Ovi momci su nam pružili ono zašto volimo formulu 1,zašto se ustajemo kad su utrke ranom zorom
      Bilo je super,vrhunski napeto do samog kraja
      Ovaj puta pobijedio je ferrari,sljedeči puta to može biti mercedes ili red bull ili netko drugi,ali stvar je u tome da nam pruže ovakvo utrkivanje i neizvjesnost do kraja
      Tko nebi uživao,ok ovaj puta navijači ferraria su odnijeli pobijedu i imamo se pravo veseliti,ali nemamo pravo vrijeđati vozače mercedesa,red bulla niti bilo kojeg drugog tima
      Jer nam oni ,baš svi oni pruže ovo zadovoljstvo u kojem smo mogli danas uživati
      Svaka čast svima !
      Pozdrav



      17
      16

      1
  2. Ferrari
    Race Prikaži

    Toooooo Lec jee zivotinjaa…Vettela necu komentiraat…Forzaaa Ferrariiiiii!!!!!



    9
    5

    4
  3. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Ajme, ne sjećam se kad sam cijelu utrku provela grickajući nokte od napetosti!! Bravo malac!!



    19
    17

    2
    • ZX10R Prikaži

      Baš tako,pratim f1 40 godina,i ovo me vratilo u neka davna davna stara vremena
      Bilo je VRH VRHOVA,danas je pobijeda otišla na stranu ferraria i to 100% zasluženu,neki drugi put pobijedit će ham,botas,verstapen,seb,ili netko drugi i to je ok,ali meka nam pruže ovakve utrke,borbu,pravo utrkivanje na stazi a ne kroz boxeve,i napeto do samog kraja
      Šta reči,nego hvala svim tim hrabrim momcima
      Pozdrav



      11
      10

      1
  4. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    JEEEEEEEEES JEEEEEEEEEEEEEEEES.. TOOOOOOO LECLERC.. SVJETSKA KLASA VOZAČA.. JEEEEEEES..



    15
    10

    5
  5. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    *Vettel has left the chat.



    39
    35

    4
  6. gazda15 Prikaži

    Bravo mali, Vetel truba….



    10
    5

    5
  7. Nigel Mansell
    Red5 Prikaži

    Bravo Charles, tako se vozi.



    9
    4

    5
  8. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bravo Leclerc a Sebastian Vettespin voli se okrenut na stazi vise od iceg drugog.



    13
    1

    12
  9. Nando
    Matek14 Prikaži

    Ovo sto je ovaj decko danas odvozio je vrijedno dubokog naklona!! Bravoooooo!!!!!! Kakva utrka.. slomiti (uskoro) 6x WDC i Mercedes na brzim i meskim gumama, izdrzati 53 kruga pritiska.. ovo je cudo!

    McLaren se ocito natjece s Vettelom tko ce vise bodova prosipat.



    24
    18

    6
  10. Fia
    Realista Prikaži

    Lec klasa, svaka cast :)
    Ima li jos nekih isprika za cetverostrukog prvaka? Siguran sam da ce ih se naci na ovom portalu



    20
    13

    7
  11. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Leclerc 21 godina, nevjerovatna voznja, ee da je bilo nastavit u ovome ritmu barem, vettel moras odsada prihvatit da si vozac broj 2 u ferrariu i pomoc timu maximalno
    Ferrari ima gadnu masinu ispod, kao da su slusali Enza nista aero samo konji



    21
    12

    9
  12. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Well done!!!!!!
    Congratulations the future champion!!!
    F…. Vettel!



    6
    -4

    10
  13. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Briljantna vožnja Leclerca, utrka napeta do samog kraja. Također svaka čast renaultu uzeli četvrto i peto mjesto.



    19
    18

    1
  14. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    E ovo je za 10. Vettel, Vettel prvi sam govorio da bis trebao biti broj jedan ali izgleda da sam se prevario. Leclerc je slozio kockice brze nego sta se ocekivalo i mislim da je osvojio i tim i navijace!



    20
    16

    4
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ja sam na kraju prosle sezone i na pocetku ove pisao da je Leclerc cudo od vozaca, naravno ima za nauciti ali je klasa.. Govorio sam da ce dobit Vettela, ljudi su se smijali… Vettel out, dovesti nekog vodonosu kao sto je Massa, Barrichello i ponovit Schumacher pricu



      17
      13

      4
    • ZX10R Prikaži

      Danas je osvojio sve što se moglo
      Naravno da je osvojio i sve navijače
      Svaki normalan navijač želi gledati ovakvu utrku i utrkivanje na samoj stazi i to do kraja utrke
      Zbog ovoga se zaljubiš u ovaj sport i brzinu i sve što on nosi,a nosi sve emocije,tugu,radost,razočaranje,ljutnju,bijes itd…
      Vrhunska utka ,nadam se još takvim do kraja



      3
      2

      1
  15. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Bravo Charles, svaka čast…

    Vettel i Bottas mogu skupa u penziju, jer jedan je konstantno okrenut u suprotnom smjeru, a drugi je spor za poludit… Kad se sjetim da ga moram još jednu sezonu gledat u Mercu, a Russelov talent trune u Williamsu slabo mi dođe

    Bravo i za Renault i Maxa…



    20
    12

    8
    • avalon Prikaži

      LewisHamilton44 … iako sam posli nekoliko trka mislija da ne treba “obuzdavat” CL u “korist” seba koji se usprkos svemu nije uspija nametnut ne mislim da ga treba umirovit . istina , mislim ( a to sam jednom i napisa tokom ove sezone ) da će uspit “iskopat” poneku pobjedu , jako dobru vožnju ali 4 ( titule) je njegov maksimum do mirovine . napisa sam i da usprkos akumuliranom iskustvu njegove vožnje zbog grešaka ne izgledaju ka vožnje lika koji ima 4 titule , vozi 14. sezonu . seb ka da je sebi zada nekakvu misiju , želi je ispuniti po svaku cijenu . u želji prolazi već peta sezona , pritisak raste ( 4 sezone od LH , sada od CL , LH pa i MV ) greške se gomilaju . imam osjećaj da će “epizodu” ferrari završit ka alonso … tek sa dvi ” titule” viceprvaka . a bottas … spor je za poludit ? danas je preteka lewisa ( novije gume ) ,a na kraju mu je CL kojeg se veliča ( i sa pravom ) izmaka za 0,83 s ! ako je valtteri bija spor za poludit onda ni CL nije bija puno brži … 0,8 ;) VB j e svo vrime bija među prva 3 vozača . CL je 2 X pomazila srića ( neka ! jer ima je i 2 puta nesriću )…. prvi put kad je nastojeći se odmaknuti od LH pogriješio presjecanjem šikane bez posljedica i drugi put kad mu se bottas opasno primaka i kad je finac pogriješija u želji da pobjedi . za ” poludit spori” posli 14 trka još uvik je na 2. mistu ;) naravno , ne može protiv LH iako je prve 2 trke ( kad je i vodija u prvenstvu ) pobjeđiva engleza . ko zna zašto više ne može iako bi možda moga ? ;) da je VB tako spor ka šta se misli ne bi mu ni odličan bolid pomoga u plasmanu . primjer su do nedavno max i gasly . u jako dobrom RB max je “gazija” , a pierre – a skoro nije bilo nigdi .



      4
      -2

      6
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Russel bi u Mercedesu bio rizicna odluka prije nego se Hamiltonu osigura sedma titula..jbg do tad ce ostaviti vodonosu da se ne bi ponovio slucaj Rosberg.


      0
      0

      0
  16. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Kakav majstor! Vetterl out nadam se od naredne godine. Italijani ce ga razapeti. Verstapen opet pokazao koliko je zreo u glavi…



    9
    2

    7
  17. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo Leclerc, apsolutno zasluženo! Drago mi je da se Renault se polako oporavlja a McLaren opet prosuo dobre bodove.



    8
    6

    2
  18. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Čestitam crvenima,ja mislio da Bottas vodi utrku,pošto puca pod pritiskom više nego Lec.



    11
    10

    1
  19. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Kaj bute danas rekli? Suci korektni???



    10
    -22

    32
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Bilo je na granici..al nemoze se sve kaznjavati..pobjeda zasluzena? Mene muci Vlateri..kakav je to lik..niti smrdi niti mirise?



      15
      11

      4
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        E to je to, slažem se sa svim tim… Još bi tu doda već poznatog spinnera Vettela… Ovaj put nitko nije iza njega bija da bi ga pritiska pa da je pukao pod pritiskom… Izvrti se i uništi utrku sebi, Strollu i Gaslyju



        2
        -4

        6
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Potpuno ne korektni prema Leclercu. Glupe zastave samo jer je crni Senna malo revao na team radio za normalan racing line dok je on ispred hahahaha. Smjeh. Kakav očajan pokušaj stavljanja dodatnog pritiska na leđa momka.



      24
      13

      11
      • Mercedes
        F1MercedesTeam Prikaži

        Izbacivanje sa stanze, nepropisna obrana pozicije barem 2 x i rezanje šikane!!!! To sve nije dovoljno za 5 del.????? A dobro, zapamtite današnju utrku, brzo ćete vi srat ko što uvijek serete pa ću vas podsjetiti…



        5
        -22

        27
      • Mercedes
        F1MercedesTeam Prikaži

        Izbacivanje sa staze, nepropisna obrana pozicije barem 2 x i rezanje šikane!!! To sve nije dovoljno za kaznu????



        2
        -18

        20
      • Sor38 Prikaži

        Hey You….Svaka čast malom na vožnji…ali morate gledati stvari realno….ako napustis trkaću liniju i neko te prestiže po njoj nemaš se pravo vratiti na nju…to je bio odmah i komentar na slo televiziji….a Hamilton je bio ispred i na trkaci liniji..da se razumijemo…to nije bilo za kaznu ali za upozorenje svakako…i pitanje da je slučajno Hamiltona zavrtjelo i da je pokupio Leclerca…koga bi krivio za to???



        5
        -5

        10
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Pajdo pogledaj molim te ponovo utrku i reci mi u kojim se to krugovima dogodila ta fantastika o kojoj pričaš?



        9
        1

        8
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Sor38 di si ti vidio da ga je Hamilton prestigao i bio ispred? U Monzi nisi sigurno. Koliko puta je Hamilton izveo tako nesto? Nebrojeno… a kad je on na debljoj strani odmah kukanje. Znao je on dobro sta radi… Pokusao je uci tamo gdje ne ide samo da isprovocira reakciju ili gresku i obilo mu se o glavu. Zna vozit i brz je ali je jedan od najvecih manipulatora i ljigavaca od kad ja gledam formulu a to je dobrih 27…28…god



        21
        16

        5
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        https://youtu.be/iEqOrSDId10
        Eto pa gledajte koliko je Hamilton bio “ispred”



        3
        3

        0
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Najbolje da Hamsta sam vozi… Od iduce utrka Hamsta sam starta utrku ???



      20
      16

      4
    • NoOne Prikaži

      Nije mi u tom incidentu izgledalo da ima nešto jako sporno, a najmanje žuti karton za Leclerca. Hamilton se gurao, stari je lisac i mislio je da će Leclerc popustiti pod pritiskom. Nije čak niti incident….oboje su savršeno kontrolirali bolide. Ali cvilidreta je i dalje gladna uspjeha i ne preza od ničega. Ali Hamiltonu se mora čestitati na izvedbi, onako kako je napadao Ferari Leclerca je maestralna izvedba i NITKO drugi to ne bi mogao. Botas mu nije uspio niti prići…. Ali upozorenje da ne smije toliko mjenjati smjer kod napada Hamiltona mi se čini korektinim od sudaca…. koristio je sve moguće trikove protiv Hamiltona. I zaslužio je pobjedu.



      20
      15

      5
    • Ferrari
      Passion Prikaži

      Nakon Austrije je reka, da sad zna kako smi vozit.
      I to je danas pokaza



      22
      20

      2
  20. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Znoj je curio sa mene zadnjih 10 krugova, bravo Leclerc!



    18
    17

    1
    • Mercedes
      LewisHamilton44 Prikaži

      Onaj koga Bottas hvata ostaje ispred, ne moraš se znojit zbog toga ?



      30
      28

      2
      • NoOne Prikaži

        Apsolutno. Botas je prejadan . Ali Merc je toliko dobar bolid da i prosječan vozač može biti drugi u prvenstvu.



        7
        5

        2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Bottas je drugi iz razloga kaj glavni konkurenti voze još gore od njega.



        3
        2

        1
      • avalon Prikaži

        LewisHamilton44 ( i ostalima :) ) … hahaha , dobar … samo možda si prije pisanja posta treba pogledat poredak vozača u 41. , a onda u 42. krugu i na kraju trke ;) u 41. je LH44 bija 2. , VB je iz kruga u krug drastično smanjiva razliku da bi posli GREŠKE lewisa preteka kolegu . znači “Onaj koga Bottas hvata ostaje ispred..” ti pada u vodu ;) činjenica je da su sva trojica koja su imala izgled za pobjedu napravili po jednu grešku . CL je presjeka šikanu u pod pritiskom LH u želji da mu makar malo odmakne , LH je napravija grešku ( mali lock up ) možda u želji da se približi CL ili da malo odmakne VB koji je sasvim smanjia prednost lewisa . na kraju je VB napravija grešku u želji da možda pobjedi trku . sa minimalne prednost CL je porasla na otprilike 1,4 s da bi je na kraju VB sveo na 0,8 s . sam završetak trke je bija jako sličan spa … falija je poneki krug da ishod bude drugačiji . LH je u spa završija 0,9 s iza CL koji se već mučija sa gumama . u monzi je VB ima brže i novije gume od CL , završija je 0,8 s iza . s obzirom na tip guma i njihovu “starost” u obje trke sve je za CL završilo na “knap” . interesantno da se greške CL i LH niko ne spominje , nisu “jadni” ni spori , jedino se pljuje ( i to konstantno ) po VB koji je prejadan kako piše NoOne , a u ovakvom mercedesu i prosječan vozač može bit drugi . znači plasman VB može zahvalit bolidu ? a zašto onda npr gasly u RB nije bija ni blizu rezultatima maxa u ISTOM bolidu ? PG je najbolji rezultat u RB bilo 4. misto u silverstonu , a maxu su najgori plasman 5. misto ako ne računamo ovu monzu di je starta sa P 19 . uostalom VB je od dolaska u mercedes stalno među prva 3 vozača . tu mislim i na 2018. kad je završija 5 . i to samo zbog gume koja mu je uskratila pobjedu u bakuu . ali ajde , zanemarimo to , desi se ALI toto/mercedes su mu odlukom oduzeli čistu pobjedu u rusiji , a sa tih + 7 bi i 2018. završija na 3. mistu . zaista mi neki ( većina ? ) ovde nisu jasni … veliča se hulkenberga koji u već 10. sezoni nikad nije vidija podij , a omalovažava se vozač koji se dokaziva već u “reinkarniranom” williamsu , a sad za kolegu ima najtežeg suparnika kojemu može bit samo “najbolji pomoćnik” i kojega se zna i
        nepotrebno žrtvovat ( npr ta lanjska rusija ) za korist lewisa . ovo o “lošem” vozaču koji vozi odličan bolid i zato uspjeva me podsjeća na jednu “svađu” između mene i jednog poznanika … tvrdija je da hill nema pojma i da je titulu osvojia samo zbog superiornosti williamsa , a “zaboravia” je da je hill 1994. završija prvenstvo tek bod iza MS . da je 1993. ( njegova rookie sezona ) završija 3. , 1994./95. na 2. mistu , a 1996. osvojia titulu . ako bi gledali statistički kroz broj odvoženih trka taj po mom poznaniku neznalica ostvarija je poprilično impresivne rezultate . npr postotak pobjeda mu je 19,3 % tj bolji je od alonsa ( 10, 2 % ) , laude ( 14,6 % ) , piqueta Sr ( 11,2 % ) , kimija ( 6,8 % ) , hunta (10.8 % ) , a navedeni su bili super vozači i osvajači bar jedne titule . btw sebov postotak pobjeda je 22.3 % = 3 % bolje od “neznalice” hilla . hill u postotcima ima više PP ( 17,3 % ) od prosta , mansella , laude , hakkinena , alonsa , kimija itd . “dobar samo zbog bolida” hill je u FL sa 16,5 % bolji od npr kimija ( 15 % ) , seba ( 16,3 % ) , hakkinena ( 15.5 % ) , laude ( 14 % ) , alonsa ( 7.3 % ) … čak ni LH sa 18.1 % nije puno bolji od hilla ( 16,5 % ) . po broju podija od hilla ( 36,5 % ) su ako gledamo danas aktivne vozače bolji SAMO LH ( 60 % ) i seb ( 50 % ) . npr kimi ( 33.6 % ) i alonso ( 31 % ) su blizu ali lošiji od hilla kojeg je nekad bio glas “neznalice” u odličnom bolidu isto ka danas VB . za mene je istina da su i DH i VB bez nekakve karizme ali zbog toga nisu neznalice . hillova statistika to dokazuje , a bottas ? pa on s obzirom da je tek “najbolji pomočnik” , da mu se daje ugovor na “kapaljku” tj iz godine za godinu i ako bi možda moga bolje zapravo ne može . ni jučer ne bi bija ispred lewisa iako je evidentno vozija brže krugove ( došla bi poruka iz boxa ) da LH nije napravija grešku ….



        3
        2

        1
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        @avalon da, slažem se da je greška došla i od Lewisa i da sad ne zvučim ko teoretičar zavjere i govorim o raznim “namjernim” lock-upovima… mislim da je on u tom trenutku zna da njemu nema pobjede osim ako Bottas i Leclerc ne izlete, ali realno sam očekivao slijedeći krug poruku iz boxa Lewisu da se makne i pusti Bottasa da proba nekih 10-ak krugova i onda da se zamijene pozicije u zadnjem krugu (Mađarska 2017.)… ali Lewisov ego ne bi to podnija da on kao peterostruki svjetski prvak mora pustiti Bottasa da proba napast mladića u Ferrariju pa je lakše da javnost vidi njegovu grešku nego da mora ispred svih usporavati jer je nemoćan na pravcima protiv Ferrarija kao i npr. 2012. (ako se ne varam, možda je i 2010.-2011.) u McLarenu protiv Schumachera u Mercedesu…. iako po meni ne bi bilo fer da Bottas vraća poziciju na stazi Lewisu jer bi ju svakako dobija pred kraj kad Lewisu skroz odu gume ili ode u box po nove…. Prva trojka su se poredala najrealnije, Ferrari na ovoj stazi ima ogromnu prednost na pravcima kad Hamilton 0.5s ne može spustit ni s DRS-om nekih 15-ak krugova, Bottas drugi jer je najbolje očuvao gume, Hamilton treći i najbrži krug i cijeli vikend prođe mu samo s -2 u odnosu na najbližeg pratitelja



        1
        -2

        3
  21. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    TO, TO, TO!!! ???
    Bravo Charles! Konacno domaca pobjeda za Ferrari, i to kakva!
    Decko vozi drugu sezonu a izgleda kao da je tu 10 godina. Ostaviti Hamiltona iza sebe je za svaku pohvalu.
    Odlicna utrka, stalna napetost za prvo mjesto, puno preticanja na svim mjestima. I crveni na vrhu! ?



    17
    15

    2
  22. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Lec bog isus



    11
    5

    6
  23. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Leclerc fenomenalan. Apsolutno fenomenalan. Mirnoća kojom je odvozio pod onakvim pritiskom od 5 times WDC uz još sudački pritisak sa glupim zastavama potpuno ne zasluženima. Speechless.

    Vettel za one koji su još u nedoumici ne morate više. Penzija. Hitno. Užas.

    Mercovi odlični – klasika. Još da imaju dva vozača dobra valjalo bi para. Bot botovski. klasika.

    Max wtf… Renaulti iznenadjenje.



    12
    4

    8
  24. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Devet godina čekam ovo.. Bravo Charles, bit ćeš naš prvak jednog dana. Dai, dai, forza Ferrari!



    17
    15

    2
  25. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Vettel je sada vrlo vjerojatno stavio točku na i ove nesretne priče u Ferrariju.

    Leclerc osim talenta ima mentalnu razinu prvaka. Koliko god je bio prljav malo jučer, Vettelov cirkus je opravdao sve.

    Leclerc je imao 12 godina kada je Ferrari odnio zadnju pobjedu ovdje



    21
    19

    2
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Sebi je bolje da se makne iz Ferrarija jer je očigledno da nema njihovu podršku. Allievi je jos 2016 pisao o tome a navodno je i prošle godine bilo dosta burno unutar Ferrarija.



      5
      2

      3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A kako ce imat podrsku nakon toliko kikseva? El je u melburnu leclercu zabranjen napad na Vetela? El je u kini i baku sluzio kao usporivac Mercedesa? El ga je u monacu ferrari zaboravio gledajuci na prvog vozaca? Imao je Vettel podrsku svih ovih godina no lani od njemacke do danas je napravio jedno 7 greski koje mu se nemoze vise oprastati. Leclerc je guran u zadnje dvije utrke jer je bio u boljoj situaciji i samo bi lud covjek tu gurao Vettela naprijed. Nakon ovoga danas trebaju imati u najmanju ruku Leclrca u istom statusu sa Vettelom jer potonji je previse sklon greskama. Na kraju krajeva Leclerc bi vec imao 4 pobojede da Ferrari nije kiksao u austriji s strategijom i bahreinu da nije motor izgubio snagu. Vettel je bio jedino u igri u kanadi i to upropastio takoder svojom greskom. Za moj pojam imao je vise nego dovoljnu podrsku ekipe koju nije znao iskoristiti. Bilo je utrka naravno gdje je Ferrari ukakio pripremu iste kao monza lani no Vettel ocito nije onaj stari . Nesto je na njega psihicki utjecalo od njemacke lani i jednostavno nije vise isti. I logicno je u takvoj situaciji da se momcad okrene brzem bozacu kako sezona odmice. Ne treba njega oterati iz ekipe, ja vjerujem da je predan maximalno i da zeli s ferrarijem trofej no kod njega je zasad prvi problem on sam koji moze rijesiti jedino on.



        11
        6

        5
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Evo da stavim jedan zanimljiv komentar sa reddita.

        “I was told mid-summer last year by friends of a known Ferrari team member that, after the string of avoidable mistakes in 2017-18, many inside Ferrari on the engineering side wanted Alonso back and were convinced they will not win with SV, even with a car superior to the Mercedes. This was just after Sergio Marchionne died, but before the rumors came out that there was a big rift in Ferrari between Arrivabene and the technical/engineering side, led by Binotto.

        What I was told was quite specific. I’m being a bit more general … “



        3
        0

        3
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        @Mr.Spaceguy
        Pa to je i Benson napisao prije godinu dana u kolumni o Alonsu kad se oprostio… Naravno da ne treba nešto vjerovati izjavama iza kojih netko ne stoji imenom i prezimenom, ali mislim da će Ferrari i Vettel sigurno vidjet kako će dalje…
        I ako se ne dogovore, tko bi bio dobar fit za Ferrari? Puno ljudi spominje Ricciarda (samo on ima dugoročni ugovor s Renaultom). Možda napokon Hulk?
        A ja mislim da bi Alonso poparao i Toyotin i McLarenov ugovor čim bi mu ovi iz Ferrarija poruku poslali. :zubo:



        4
        3

        1
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Baš sam jučer htio napisati da Leclerc ima nešto što Vettel nema da se bori na najvećoj razini bez obzira na okolnosti i pritisak, to se danas jako dobro pokazalo. Treba biti iskren i reč da je Leclerc već dobrano preuzeo primat i teško to Seb može više preokrenuti.



      4
      2

      2
  26. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Mali je cudo od vozaca, buducnost ferraria i formule 1. Ne postoji ni jedan vozac koji bi izdrzao 40 krugova hamiltonovih napada i na kraju njega natjerao na pogresku.

    Renault napokon na pozicijama gdje bi trebali biti a zaostatak ogroman.

    Vettel je potpuno propao i mislim da ako ostane nagodinu u ferrariu morat ce opasno poraditi ili ce to bit njegova zadnja sezona u f1.

    Max opet srlja a honda treba jos puno radit.



    13
    4

    9
  27. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Toooooo “mali” vec si VELIK….
    FORZAAAAA….



    6
    5

    1
  28. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Čapljina ima najduži štap



    30
    27

    3
  29. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Covjek bi rekao da je pobjednik iz Capljine koliko se ova zastava vijori ??



    34
    31

    3
  30. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Mali najavio dramu koja nas čeka dogodine.

    Bravo Leclerc ! Čestitke svim Ferraristima !



    10
    9

    1
  31. Bernie Ecclestone
    Ronaldinho Prikaži

    Pozdrav ekipi iščapljine, veliki ste.
    P. S. Seb, vrime je za rastanak



    11
    4

    7
  32. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Preznojio sam se gledajući utrku.. još jedna ovakva utrka i obolit ću na živce :D
    Leclerc je čudo.. čudo!!!!



    7
    5

    2
  33. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Maestralna voznja, nemam rijeci…bravo moj Vettel



    3
    2

    1
  34. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Kakva utrka!
    Kakva staza!
    Kakvi vozači!
    Kakva publika!

    Ovo je F1!



    24
    23

    1
  35. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    E to je vozač… Bravo svaka mu čast. Žao mi je što moram ovo reći ali Vettel me razočarao totalno. Ne razumijem mu pogreške i mislim da nema nikakvo opravdanje, pogotovo za onakav manevar u nadolazećeg Strolla. Vidjeli smo kako je Hubert nastradao, ne razumijem čemu takvo riskiranje s toliko iskustva u guzici… Sva sreća završilo je bez stradalih, a moglo je biti puno puno gore… I sad mislim da stvarno više nije upitno tko je trenutno bolji vozač u Ferrariu. Vettelovi simpatizeri, žao mi je, ali činjenice su tu.



    15
    12

    3
  36. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Ako me danas nije srčani strefio…



    9
    9

    0
  37. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Bravo za Leclerca! Odvezao u maniri veterana 100 ovakvih utrka. Botas je mogao to malo bolje… A tek ona obrana protiv Lewisa? Ma, super! CL, budući šampion. A Vettel? Kod Kimija u Alfu. I onda u penziju 2021.



    12
    6

    6
  38. Michael Schumacher
    HuMS32 Pretplatnik Prikaži

    Leclerc svaka cast i naklon do poda.. mali je novi “ice man” kako mirno vozi pod pritiskom i to vise od 40 krugova.. buduci Ferrarijev prvak, samo je pitanje vremena..

    A Seb.. e moj Seb.. nisi mi bio drag u RedBullu, ali zelio sam vise od svega da budes sljedeci prvak crvenih.. njemacko talijanska kombinacija himni na podiju je nesto neopisivo.. medutim uz ovakvog Leclerca nemas sanse..nadam se da ces nas do kraja sezone uvjeriti da nisi za penziju



    17
    16

    1
  39. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Svaka čast za Charles. Tako mlada osoba, a nosi se jako dobro sa pritiskom. Ovaj Ham samo kuka li ga kuka. Ide mi na živce toliko da sam morao zvuk izgasiti. Šuti i vozi za to si plaćen.



    16
    15

    1
  40. Ferrari
    Doctor Štef Prikaži

    TOOOOOOOOO! Konačno! Hvala ti Charles za ovo danas. Ubio je danas Mercedes uz dobru odluku ekipe da primjene tvrde umjesto medium guma. Što reć za Vettela čovjek jednostavno prelako puca pod pritiskom. Fakat mi ga je žao al stvarno ne vozi na razini za koju je sposoban.



    16
    15

    1
  41. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    Leclerc ? do poda. E moj Vetel nema tu kruha.



    7
    4

    3
  42. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Ovu utrku sam već “gledao”, prvi put kad sam te vidio kako voziš u Formuli 2.

    Leclerc ti si čudo!



    4
    3

    1
  43. splico3107 Prikaži

    di su minusi kad san prije sezone napisa da će Leclerc bit bolji Vettela. Mali je čudo, a Vettel najgori (prvi) vozač u povijesti Ferrarija. Ispravak najprecjenjeniji.



    11
    0

    11
  44. Fia
    Trapgio Prikaži

    Svaka čast Leclercu, danas je sve sam riješio, mislio sam da je najveći talent, ali on je već sad odlična vozačina.
    On more sa Ferrariem do naslova, dok Vettel više nemože, nekako mi se čini da je posto demotiviran više i dakako nekoncetriran i otud ove greške, volio bi da se on vrati u RB već za dogodine, ali neznam kog bi Ferrari dove sad za drugog vozača, jer znam da Vettel to neće prihvatiti.



    5
    3

    2
  45. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Čestitke Ferraristima, brate i zasluzili ste vise..
    Sportski pozdrav i fanatiku iz Čapljine, ima si pajdo najduzi stap sta je Monza ikad vidila.
    Bravo Ric.

    P.s.
    Ne zelim prljat eter ali me samo zanima misljenje raznoraznih samoprozvanih strucnjaka kako to, kako oni kazu, kanta od vozaca i placenik Meksičkih kartela dode sa p19 na p7 i zadnjih 10-15 krugova vozi sa opjevanim Verstappenom u DRSu???



    21
    20

    1
  46. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    Odlična i napeta utrka. Moja ocjena (kao navijač Hamiltona) je 9 jer utrka je od starta, čak i od kvalifikacija jučer, pa do cilja bila napeta. Odlični dueli Hama i Leca za prvo mjesto. Više volim agresivne napade nego agresivne obrane, ali sve u svemu odlicno.



    8
    6

    2
  47. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Takoooo jeee maaallliiiii!!!
    Par malih gresaka, ali odlicna vožnja
    Pobjeda u Monzi sa Ferrarijem :)
    Bravo Charles!



    9
    8

    1
  48. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Maestralni Leclerc, samo sa takvom agresivnom voznjom se i moze pobjedit Merc! Bravo Ric, bravo Perez!



    2
    0

    2
  49. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Čestitke Leclercu na pobijedi! Borben do zadnjeg kruga.

    Ferrari sa Leclercom 2017. i 2018 bi bio u borbi za vozacki naslov, ali sta je tu je…ali bolje ikad nego nikad, napokon dobar odabir vozaca od strane Ferrrarija..Sad im treba jos jedan dobar vozaca, a klaunu nogu u g…. i mogu ici na naslov konstruktora.

    Mislim da onog drugog Ferr..vozaca vise necu ni spominjati jer sam i sam sebi dosadan opisivanjem njegovih kvaliteta ili one naslove sta ima…nije više ni smijesno, nego za plakat.

    Uglavnom jos jedna super napeta utrka do samog kraja…



    7
    -2

    9
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      2017 u borbi za naslov? 2018 mozda su bili konkurentniji ali i Leclerc grijesi a nije Vettel jedini krivac zbog svojih voznji vec je i Ferrari zaspao u razvoju. Tko god misli da je Ferrari bio al pari ili cak i bolji od Mercedesa u tim sezonama ne zna sta prica. Niti jedna telemetrija, ukupni rezuzultat niti statistika mu ne idu u prilog. Lakoca kojom mercedes radi razliku i lakoca kojom “prati” Ferrari na stazama koje mu “ne odgovaraju” i na kojima su izgubili upucuju na to da je kad sagledas cijelu sezonu nedodirljiv i tako je to od 2014g. Ferrari je u najbolju ruku na “svojim” stazama ima max 0.2s po krugu sta je Mercedes poprilicno dobro znao nadoknaditi sa strategijom, boljim prvim i drugim vozacem i platformom koja funkcionira svugdje dok kad je on u prednosti to je nerjetko bilo i po 0.4- 0.5… po krugu a to Ferrari nije nikako mogao stici sa Leclercom ili bez.



      7
      3

      4
      • Ayrton Senna
        madgalico Prikaži

        pa tu postoje vrhunski vozaci koji nadoknađuju kad bolid nije raketa…sta bi rekao danas da nema Leclerca u Ferrariju nego neki losiji…i u Spa i Monzi…da je Mercedes raketa?

        Hamilton kao najbolji vozač na gridu ispustio je dušu da uhvati brz Ferrari. Bottas ti je cisti dokaz danas sta znaci biti top vozac…Jedva je usao u drs zonu Leclercu i kad je dobio sansu sta je napravio na midium 7 krugova mlađim gumama? Nista…

        Vettel kao netalentiran vozac izgubio je naslov za 46 bodova 2017. Ja mislim da bi Lec vec tada kao novak skupio vise bodova od Vettela. Ne kazem da bi osvojio naslov ali bi bio sigurno blizi. Tako i 2018 sigurno nebi imao smjesnih 88 bodova manje…od Hamiltona…



        4
        -3

        7
      • Fia
        Trapgio Prikaži

        Ja sam nekako mišljenja da je Ferrari imo bolji bolid 2017 i da su na tom bolidu gradili dalje sa ovim motorom, mislim da bi puno konkuretniji bili Merecedesima sada.
        A Lecler sad defitinivno više izvlači iz bolida nego Vettel, a o Hamiltonu i Bottasu je suvišno raspravljati, sve smo danas vidili. U Leclercu je Hamilton dobio sad opasnog konkurenta, ali treba pričektati i iduće utrke, a i kraj sezone.



        3
        1

        2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Kako ste krenuli jos ce ispast da su i 2014-2016 bili konkurenti za naslov…



        6
        6

        0
  50. Excisys Donator Prikaži

    Je li samo meni smeta kada prekinu reklame nedjeljom zbog nekakve formule?



    14
    13

    1
  51. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Odlicna trka, fajtovi gdje god si okrenuo glavu, stvarno top.
    Renault 4-5 najbolji rezultat ikad i odlicna voznja Ricciarda kako bi to mogao ostvariti. Ako nastave ovim tempom, a McLarena nastavi sibat ova nesreca, ima mogucnosti da do kraja sezone Renault sustigne ili prestigne Mclaren.


    0
    0

    0
  52. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Bolno za gledat Vettela zadnjih godinu dana, al nadam se da će nam se vratit u punom sjaju, forza Seb!



    10
    6

    4
  53. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ovo je takva Charlesova perverzija bila da je trebalo staviti oznaku 18 u kut gore.



    11
    5

    6
  54. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Čestitke Leclercu , Ferrari vrlo jak na ovoj stazi !
    Mislim da je s ovakvim Ferrarijem i na ovoj stazi bilo gotovo nemoguće Mercedesima da prođu Leclerca . Možda da je Hamilton išao kasnije u boks , kao Bottas . Naravno , to ne umanjuje odličnu Leclercovu vožnju .
    A Max , još par utrka kao ovdje i u Belgiji i mogao bi i on put Toro Rossa .



    5
    2

    3
  55. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Taman se vracam sa staze. Ta ekstaza, to odusevljenje se ne moze opisati. Pogotovo kad je krenula talijanska himna nakon dugo vremena. Leclerc svaka cast na pobjedi, potpuno zasluzeno. A Vettel, jednostavno neshvatljivo. Neka ovu sezonu potpuno zaboravi, uzme nekog psihologa i nek ciste glave udje u sljedecu sezonu.



    13
    12

    1
  56. Iceman86 Prikaži

    Bravo Charles. Samo nastavi tako. U istom ritmu???



    1
    0

    1
  57. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Ma momak je bog,svaka mu čast stvarno sam jučer mislija i danas prije utrke da neće moć pobjedit bez podrćke vetelove al on je nadmašija svaka očekivanja borit se cilu utrku s mercedesima potpuno sam i u drs zoni nemam riči,a vetel četverostruki svjetski prvak ne može odvozit utrku sam sa sobom a kaman li protiv mercedesa nakon 2017 zna sam da se lagano gubi al da je to ošlo toliko daleko da je to tužno gledat drag mi je al mora nešto poduzet jel ovo je katastrofa.



    4
    3

    1
  58. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Bravo LeClerc , postoji i nada za Ferrari da je napravio nekaj i za drugi tip staza ipak 2 pobjede za redom ak nis drugo mislim da bi mogli prakticirat za drugi stint tvrdu gumu od Merca danas je dobro izgledalo mozda prode i na ostalim stazama
    Vettel uzas od sranja na kvalama i onda jos utrka bez komentara za Maxa isto tako umro sam od smjeha kad sam vidio kako je slomio krilo
    Ham izgorio od zelje na kraju i Bottas ispred
    Albon ak nije imao neku stetu od duela sa Sainzom katastrofa
    Braco Ricardo i Hulk
    Renault sretno i spretno i u kvalama i u utrci do najboljeg rezultata sezone moguc i napredak al nebi zurio prije sljedece utrke
    Bravo Perez najbolja utrka sezone
    Nesretni gubitnici ni krivi ni duzni Sainz(greska u boxu),Kiyat(motor),Gasly(Stroll),Kimi(team)
    Sve u svemu odlicna utrka reziser je mogo i bolje puno toga nismo vidli



    3
    2

    1
  59. OnlyAlonso Prikaži

    Kakva utrka,kakav show,kakvo utrkivanje,Leclercu skidam kapu do poda,ovako nesto duuugo nisam vidio,prestrasno kako decko vozi.
    Cestitke Ferrariju i navijacima
    Pozdrav svima



    3
    1

    2
  60. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    utrka jako zanimljiva 8/10.
    čestitke charlesu na odličnoj vožnji i ferrariju na pobjedi na domaćoj stazi. podvig je uspješno se obračunati sa dva merc-a. low drag koncept tako dobro funkcionira u monzi da sam vidio na onoj grafici jednom da je lec bez drs-a brži od hama sa drs-om.
    pohvale i renaultima koji su (nažačost) odlični bili, i ‘ladno stigli do petog mjesta u konstruktorima.
    pereza sam ubacio pred monzu na maganeru, odužio mi se na najbolji mogući način.
    i pohvale hamsti što nije zajebavao u svom stilu preko tr-a, stvarno su mu gume otišle bile.
    atmosfera odlična.

    loša utrka za moje po više osnova. nadam se da će u singapuru bit puno bolje.
    seb opet u svom stilu.
    bottas po ko zna koji put razočaranje.

    ono upozorenje charlesu kad je hamsta otišao ravno kroz escape road mi je bilo bzvz.
    kazne ostalima ok.



    6
    4

    2
  61. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Danas svi pljujete po Sebu, a kad će odvoziti odličnu utrku, onda će opet krenuti hvalospjevi kako je trenutno najbolji i slično.



    7
    2

    5
  62. avalon Prikaži

    martin brundle mi je danas u razgovoru sa totom pokaza da je kralj . toto je nešto brblja o kaznama za CL . prvo je spomenuo sječenje šikane ali i kako on nije očekiva kaznu jer se vozilo u monzi na što mu je martin kaza da pusti te geografske podatke ( tako nešto ) . zatim je toto spomenuo kako je leclerc izgura lewisa bez kazne . marin mu je uzvratija ( sa osmjehom ) kako je on ( toto ) to tako vidija ali …. ;) čak je pokuša donekle opravdat sebov opasi povratat na stazu zaključivši da seb vjerovatno nije vidija strolla ( žal mi je momčića koji je dobro započeja trku “skočivši” sa 9. na 7. misito , a koju mu je dijelom seb upropastija ) i kako je kad je izletija nemoguče bilo da seb okrene glavu i vidi ko dolazi . eto i jedan + sky – evcima koje se često gadi . martine kralju !



    10
    9

    1
  63. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Za pobijediti ovu utrku bila je potrebna nevjerojatna koncentracija, a količina koncentracije koju je danas pokazao Leclerc…ne znam kako to opisati.
    Ovako voze prvaci. Nekako mi se čini drzak poput Alonsa na stazi, a fin na jeziku poput Vettela.
    Kada razglabamo ovdje što treba formuli 1, trebaju ovakve utrke nakon kojih vozač/pobjednik doživi ekstazu kkvu smo čuli kod Leclerca.



    5
    4

    1
  64. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Čestitke za Leclerc-a, mali proživljava skoro pa vrhunac svoje karijere, naravno granica nema, ali u ovome slučaju Leclerc ima daleko više motivacije da pobjeđuje!

    Dok sa druge strane Vettel-u nije nimalo lako, zbog toga ga ne treba pljuvati i omalovažavati, nije fer, ako imamo procvat jednog dobrog vozača, onda ne treba kuditi ovog drugog koji je u prošloj utrci upravo pridonjeo Leclerc-u prvu pobjedu.l, a ista je siguran boost u ovu danas.

    Mislim da Vettel u kakvoj god da je banani, nije zaslužio ovo, a vi kako hoćete…



    7
    7

    0
  65. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Odlična utrka, pobjeda Ferrarija u Monzi, borba za P1, to je to, to je F1!
    Od Austrije imamo sezonu kakvu smo htjeli od pocetka. Nemam nis protiv Lewisovog naslova ako se ovako nastavi.
    Čestitam Leclercu, Renaultu i Perezu, sjajna utrka za sve njih. S druge strane, nebi rekao crni,ali tamno sivi vikend za Hondine motore…Kvyat kvar, Albon i Gasly prosječno, Max ponovno dodir u prvom zavoju. Nadam se puno puno boljem Singapuru…



    2
    1

    1
  66. Fia
    Trapgio Prikaži

    Ja bi pofalio i boks Ferraria ovaj put što su Leclercu stavili odman hard, jer da su išli na medium sumnjam da bi pobjedili.



    8
    8

    0
  67. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Bravo mali! Nisam ni sumnjao! Kakav vozac! Cista brzina! Pitanje je vremena kad ce doci i sampionska titula!



    2
    0

    2
  68. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Pa netriba leclerku drs da bi pobjedija u utrci lujo ga je ima cilu utrku pa nije dobija nego je bija treći haha



    3
    3

    0
  69. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    prve dvije pobjede u karijeri SPA i Monza… da je mogao da bira… dvije legendarne i prave trkacke staze. meni licno dvije omiljene staze.

    sto se Seba tice… muka mi je vise koliko ga ljudi pljuju. GRANDE Seb! siguran sam da ce se vratiti sl sezone.



    8
    8

    0
  70. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Nisam ovako bio napet od Imole 2005.
    Leclerc pokazuje kvalitete najvećih, nadam se da će tako i ostati. On i Max su garancija za dobru F1 budućnost nakon Hama, Seba…



    5
    5

    0
  71. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Napokon dobra vožnja LC i odlčan posao iz Ferarija,strategija i pit
    Ovogodišnji Ferari kao da je pravljen isključivo za Monzu,na pravcu su bili brži bez DRSa nego Merc sa njim.
    Sve se bojim sa je to sve od Ferarija ove godine a sada nastupaju veliki dečki jer ne zaboravite u Mađarskoj su szaostali cijelu minutu.



    5
    4

    1
  72. F1puls
    ivanh Prikaži

    Naklon do poda Charles…novi Schumi u Ferrariju…(da je bilo malo više sreće, bila bi to četvrta pobjeda ove sezone)..



    4
    3

    1
  73. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Bravo Leclerc!!
    Ozresao ih je kao dvije dosadne muhe!



    3
    2

    1
  74. Daniel Ricciardo 3
    Medo Prikaži

    Niko nece pofalit Ricciarda i Hulka u svojim najboljim odvozenim krugovima i kvalifikacijama? Beh



    6
    6

    0
  75. Alpine
    Alpine Prikaži

    Čestitke Leclercu, još prošle godine kad sam ga vidio kako vozi, znao sam da je predodređen za veliku karijeru.
    Čestitke i mojima, drago mi je da motor funkcionira, sad je red da poslože i šasiju. Sad dolazi “high downforce” Singapur gdje neće biti tako konkurentni, ali se nadam da su napokon uhvatili nekakav momentum i da će do kraja sezone doći i bolji rezultati za Ricciarda i Hulkenberga.



    1
    0

    1
  76. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Ako se dobro sjecam, Alonso i Schumacher su imali ovakvu borbu u Imoli jedne godine..MSC kao visestruki prvak isto nije uspio proci ispred mladeg ALO…



    1
    0

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Mislim da je to bilo 2005 no onda je Ferrari ondnosno bridgestone bio stvarno los. Te godine je Ferrari imao jedinu pobjedu na vn usa na onoj famoznoj utrci sa 6 bolida tako da tesko je bilo Schumiju te godine igdje pobjediti Alonsa u Renaultu ili McLaren koji su ipak bili daleko bolji bolidi na dosta boljim gumama. Ovdje je ipak onaj koji je ganjao pobjedu (Mercedes) dominantan bolid naspram onog kojeg je vozio Schumaher u toj utrci. No da su se obojica klinaca morali oznojiti da pobjede starijeg i iskusnijeg kolegu, to stoji.



      2
      1

      1
      • Ferrari
        Mrgud Prikaži

        “…No da su se obojica klinaca morali oznojiti da pobjede starijeg i iskusnijeg kolegu, to stoji…”

        E samo to htjedoh i naglasiti …konfiguracija staza nebitna…


        0
        0

        0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      E sad… Imola i Monza… Ne bi islo



      2
      1

      1
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Imola i Monza se ne mogu uspoređivati, 2005. MS je lovio FA, ali ga nije imao gdje preći, 2006. je FA lovio MS, samo puno duže, ali ga nije imao gdje preći, s tim da je od silnog lovljenja zamalo izletio pa je razlika na kraju bila nešto veća.
      Ovo jučer je bilo baš dobro, bravo za Leclerca, on ne priča puno, dao je do znanja odavno što želi, rekao je kako će voziti, Max i Lewis dobili su ono što su tražili.



      1
      1

      0
  77. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Možda bi još nadodao, čini mi se kako je Vettel indirektno pomogao LC odlaskom na Bijele gume. Kad su vidjeli kako vozi konkurentne krugove na uvjetno sporijoj gumi mogli su i Charlesa staviti na njih i sačuvati ih do kraja utrke što je bio super potez jer pred kraj utrke se Lujo mučio sa žutim gumama.
    I još jedna stvar. Kada gledam tu želju Williamsa da ponvno postanu konkurentni to je nevjerovatno. Mnogi bi već motali kablove i gasili struju.



    4
    4

    0
  78. Kimi Raikkonen
    tmajnari Prikaži

    LEC maksimalno iskoristio jedina 2 vikenda ove sezone gdje SF ima šanse za P1!
    Vettel katarza…



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.