Nicholas Latifi treći put ove sezone nastupa na prvom treningu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

24-godišnji Kanađanin Nicholas Latifi ponovno će nastupiti na prvom slobodnom treningu u bolidu Williamsa.

Latifi ove sezone ima ulogu rezervnog vozača u Williamsu, a dosad je već nastupio na treninzima na domaćem terenu u Kanadi i u Francuskoj. Prvi je put zauzeo mjesto Georgeu Russellu, a idući put mu je mjesto ustupio Robert Kubica. Na VN Belgije će Britanac ponovno biti taj koji će morati odsjediti prvi trening.

Latifi trenutno vozi svoju četvrtu punu sezonu u GP2/F2 za DAMS te u prvenstvu drži drugo mjesto s 30 bodova iza vodećeg Nycka de Vriesa. Mnogi smatraju da bi upravo Latifi mogao zamijeniti Kubicu iduće sezone s obzirom na slabe performanse Poljaka.

“Prošlo je neko vrijeme otkad sam zadnji put vozio bolid, stoga sam uzbuđen zbog povratka i nastavka mog programa za prvi trening s momčadi.”

“Otkad sam zadnji put vozio bolid, momčad je uvela brojne nadogradnje. Jasno je da je momčad napredovala, što je ohrabrujuće. Bit će zanimljivo vidjeti koliko su razlike primjetne.”

“Bit će to dobar test za mene i prilika za momčad da dobije drugo mišljenje o smjeru u kojem se bolid kreće.”

“Kao i uvijek, moj cilj je isti, maksimizirati kilometražu i dati najbolje moguće povratne informacije kako bih pomogao momčadi uoči drugog slobodnog treninga.”

– Nicholas Latifi

Latifi je 2016. i 2017. bio Renaultov testni vozač, a prošle godine je bio testni vozač Force Indije. Upravo je s Force Indijom debitirao na trkaćem vikendu Formule 1 odvozivši pet slobodnih treninga.

Kanađanin će tako u jednom danu voziti dva različita bolida jer nakon F1 treninga slijede kvalifikacije za glavnu utrku Formule 2.


Odgovor

4 komentara

  1. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Čujem da je potvrđeno da ericsson mijenja kimija


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.