Treća pobjeda sezone za Nicholasa Latifija u Barceloni!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

DAMS-ov Nicholas Latifi stigao je do svoje treće ovosezonske pobjede u glavnoj utrci u Barceloni, petoj utrci sezone. Drugo mjesto pripalo je Jacku Aitkenu, dok je treće mjesto i svoj prvi podij osvojio debitant Guanyu Zhou.

Polesitter Luca Ghiotto stigao je do senzacionalnog četvrtog mjesta nakon katastrofalnog prvog kruga gdje je pao na samo začelje. Nyck de Vries je završio peti, dok je Anthoine Hubert bio najbolji od vozača s obrnutom strategijom na šestome mjestu.

Jordan King završio je sedmi ispred Calluma Ilotta koji će sutra startati s pole positiona. Posljednji bodovi pripali su veteranima serije, Seanu Gelaelu i Ralphu Boschungu.

Utrka je krenula kaotičnim startom u kojem je u vodstvo u prvom zavoju
s trećeg startnog mjesta izbio Ghiottov timski kolega iz UNI-Virtuosija Zhou. Ghiotto nije iskoristio prednost pole positiona, pao je na sedmo mjesto. Njegovim nevoljama tu nije bio kraj – samo devet zavoja kasnije u njega udara Dorian Boccolacci i lomi mu prednje krilo. Ghiotto tada odlazi u boks i pada na samo začelje, a Boccolacci dobiva drive-through kaznu.

Mick Schumacher je ponovo napravio grešku, izvrtio se u 4. zavoju nakon preširokog ulaska u zavoj, završio u šljunku i probušio gumu. U isto vrijeme na istom mjestu izlijeće i Giuliano Alesi, no Francuz nije uspio izaći iz šljunka, stoga je na stazu poslan safety car.

Prvi odlasci u boks za vodeće su počeli u 7. krugu, a na vrhu su ostali oni s obrnutom strategijom, tj. oni koji su krenuli na tvrđoj gumi.

Vodio je Ralph Boschung ispred Huberta, Kinga, Corree, Schumachera. U 19. krugu Hubert prolazi Boschunga, a samo 3 kruga kasnije isto čini Jordan King. Boschung u 26. krugu prvi odlazi u boks te se vraća na 13. mjesto.

Schumacher obavlja obaveznu promjenu guma u 29. krugu, a odmah u izlaznom krugu nalijeće na Correu koji se vozio s nekoliko krugova zaostatka. Correa je u 21. krugu stao u boksu, no poslan je ponovo na stazu. Schumacher ga je prilikom obilaženja izgurao sa staze, nakon čega Amerikanac odustaje.

Ključni trenutak utrke dogodio se u 31. krugu – tada Nicholas Latifi napada i prolazi Zhoua za vodstvo i u konačnici pobjedu. Zhou je očito upao u probleme s gumama pa ga je do kraja prošao i Jack Aitken, a da je bilo još par krugova, vjerojatno bi to napravio i senzacionalni Luca Ghiotto koji se sa začelja probio sve do četvrtog mjesta.

Hubert i King su bili posljednji u boksu u 32. krugu. Nisu uspjeli zaprijetiti samom vrhu, ali se uspjeli ubaciti u top 7 do kraja utrke, što je za njih odlično nakon starta iz sedmog reda. Sette Camara nije uspio završiti utrku nakon problema s bolidom, dok je Nikita Mazepin zbog istog razloga završio 4 kruga iza pobjednika.

Sprint utrka kreće sutra u 11:30!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. Latifi DAMS
2 J. Aitken Campos Racing 1.935
3 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 3.325
4 L. Ghiotto UNI-Virtuosi Racing 4.361
5 N. de Vries ART Grand Prix 9.468
6 A. Hubert BWT Arden 12.489
7 J. King MP Motorsport 14.277
8 C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz 17.385
9 S. Gelael PREMA Racing 19.072
10 R. Boschung Trident 25.722
11 N. Matsushita Carlin 33.602
12 L. Delétraz Carlin 38.546
13 T. Calderón BWT Arden 45.789
14 D. Boccolacci Campos Racing 47.649
15 M. Schumacher PREMA Racing 71.994
16 M. Raghunathan MP Motorsport 93.773
17 N. Mazepin ART Grand Prix 4 kruga
S. Sette Camara DAMS
J. Correa Sauber Junior Team by Charouz
G. Alesi Trident

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.