Grosjean: Magnussen je bio odličan u prvom dijelu sezone, ali sam uspio uzvratiti udarac

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Romain Grosjean je ponosan kako je uspio uzvratiti svom timskom kolegi Kevinu Magnussenu u drugoj polovici sezone nakon što je Danac bio znatno uvjerljiviji u prvom dijelu.

Grosjean je tijekom prvih 8 utrka bio bez boda. U Australiji je imao peh prilikom zaustavljanja u boksu, ali je također imao i utrka gdje je sam kriv za gubitak bodova, poput velikih grešaka u Azerbajdžanu i Španjolskoj.

U tom periodu Magnussen je sakupio 27 bodova, lov na njega Grosjean je započeo četvrtim mjestom u Austriji, nakon čega je još 7 puta u 12 utrka završio među osvajačima bodova.

Na kraju je sakupio 45 bodova, što je 11 manje od Magnussena, ali treba spomenuti i diskvalifikaciju s VN Italije gdje je bio na šestom mjestu.

“U ranom stadiju sezone je sakupio puno bodova, a ja nimalo. Očigledno, izgubio sam i 8 bodova u Monzi. Ne radi se o 1 ili 2 boda, ovo je jako puno. Skoro pola od mog tadašnjeg zaostatka.”

“Ako pogledate od Njemačke do danas mislim da sam odradio bolji posao. U prvom dijelu je on odradio bolji posao. Bio je peti u Bahreinu, što je 10 bodova, a s dobrom formom je i nastavio, dok sam ja ili imao problema ili radio pogreške i ostajao bez bodova.”

“Da, bodovni zaostatak je velik, ali je u početku bio još i veći. Mislim da sam odradio sjajan posao uzvrativši udarac. Čak i u kvalifikacijama sam puno zaostajao, ali od polovice sezone sam bio jako dobar.”

— Romain Grosjean

Na kraju je Grosjean kvalifikacije dobio s omjerom 10:9, a u zadnjih pet utrka čak četiri puta je krenuo ispred.

“Morao sam posložiti stvari u svojoj glavi. Naravno, to vas frustrira i živcira, bilo je teško. Znao sam da ću se vratiti jednom kad se stvari poklope.”

“Bilo kako bilo, važno je kako reagirate, važno je da se vratite. U sportu ne postoji sredina. Ili je dobro ili nije. Sredina nikad nije opcija.”

[vozac broj=”8″ ime=”Romain Grosjean” momcad=”Haas” sezona=”2018″]

[vozac broj=”20″ ime=”Kevin Magnussen” momcad=”Haas” sezona=”2018″]


Odgovor

3 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Meni je Haas jedna od dražih momčadi ali s iritantnom vozačkom postavom.



    4
    2

    2
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Glede udaranja Grozni je lupao koga je stigao,to mu se mora priznati.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.