Leclerc: Neću biti vozač broj dva u Ferrariju, cilj za 2019. je naslov prvaka

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 20 komentara

Charles Leclerc, novi Ferrarijev vozač za 2019. te potencijalna velika zvijezda budućnosti Formule 1, ne planira biti pomoćnik Sebastianu Vettelu te od prve sezone želi borbu za naslov.

20-godišnji Monegažanin impresionirao je naslovima u debitantskim sezonama u GP3 i Formuli 2, a isti dojam uspio je ostaviti i u debitantskoj F1 sezoni sa Sauberom unatoč nešto lošijem startu sezone. Tako će s 21 godinom 2019. postati drugi najmlađi vozač koji je ikad vozio za Ferrari, mlađi je bio samo Ricardo Rodriguez s 19 godina još davne 1961.

“Mislim da je manje-više isto u svakoj momčadi: imate dva vozača koji startaju sezonu s jednakim statusom, a onda u jednom trenutku sezone vidite neke momčadske odredbe jer je jedan vozač u igri za naslov dok drugi nije.”

“Mislim da je to normalno, događa se u svakoj momčadi. Ja vjerujem da će nam dopustiti da se utrkujemo od početka sezone.”

Leclerc je spomenuo kako je u dobrim odnosima s Vettelom te kako se nada još boljoj suradnji s njim kao momčadskim kolegom:

“Svaki put kad bih odradio dobar posao u simulatoru, dok sam još bio u Formuli 2, uvijek bi mi poslao poruku i to je bilo sjajno. Bit će još bolje raditi s njim, zasigurno imam puno toga za naučiti od njega.”

Iako kaže da može puno naučiti od Vettela, naglašava da nije došao u Ferrari da uči:

“Definitivno moram isporučiti rezultate. Ne idem u Ferrari kako bih učio.”

“Mislim da sam imao vrlo dobru sezonu ove godine gdje sam mogao naučiti najviše, sljedeća godina je godina za performanse, onako kako bi trebalo biti jednom kad dođete u veliku momčad.”

Leclercov cilj je jasan – ako bolid bude dobar kao ove godine, on želi naslov.

“Teško je sad govoriti, ali moj cilj je odraditi najbolji mogući posao s bolidom kojeg ćemo imati. Ove godine mislim da imaju pobjednički bolid za naslov i ako iduće godine bude takav, cilj će biti osvojiti naslov, što je definitivno velika stvar.”

Mnogi vuku paralelu s Hamiltonovom prvom sezonom u F1 s McLarenom te očekuju od Leclerca ravnopravnu borbu s Vettelom poput one Hamiltonove s tad aktualnim prvakom Fernandom Alonsom. Charles ostaje prizeman u svojim izjavama, ali vjeruje da može parirati najboljima.

“Jesam li spreman ili ne, ne mogu reći, ali mislim da ako pogledate Lewisa vidite da je od prve sezone bio tu [na vrhu]. Vjerujem da ako si dovoljno dobar – iskustvo je uvijek očiti plus, ali ako si dovoljno dobar na jednom mjestu, dovoljno si dobar za top mjesto od prve sezone u F1.”


Odgovor

20 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    To ako Vetel dozvoli.



    1
    -1

    2
  2. Ferrari
    Hercegovac_ Prikaži

    Ja mislim da je Leclerc na jednogodisnjem ugovoru. Vettelu i Ferrariju treba konacno odluka o vozacu br1. I br2. Ovako se samo titule gube.



    2
    2

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    On iduće godine ne može izgubiti. Pritisak je na Vettelu.



    6
    3

    3
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      U stvari stavlja na sebe veliki pritisak.
      Možda je bespotrebno, ali kapa dole za hrabrost.
      Malo je ovakvih vozača.
      Neko bi odmah počeo tražiti izgovore, u slučaju neuspjeha.
      Svaka čast :thumbs:
      Ne čeka ga nimalo lak zadatak slijedeće godine.



      13
      13

      0
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Spusti se na zemlji maleni.



    7
    -10

    17
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    Pa naravno. Ali ako bude dosta sporiji od Seba nadam se da će koristiti timske naredbe ako do toga dođe. Bar neće imati opravdanje da je on zadnji Ferrarijev prvak..



    5
    3

    2
  6. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Tko god sjedi u bolidu koji je konkurentan za osvajanje utrka naravno da je kandidat za naslov.



    5
    5

    0
  7. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Samo polako malac, doći će naslovi. Put do naslova je dug, ne treba pretjerivati i odmah početi preskakivati korake kako bi se čim prije i pod svaku cijenu došlo do njega.



    2
    2

    0
  8. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    I ocekivao sam ovakav stav od njega. On je decko za kojeg cu od iduce godine navijati. Ako udes u F1 s ciljem da budes nekome vodonosa migla bi ti tako proci i cijela karijera. Po meni oni vozaci koji pucaju na vrh pokazu takav stav na samom pocetku kao i Max kao Lewis itd… Samo neka nagodinu Ferrari isporuci ovakav paket i nesumnjam da ce mali biti dobar. Mozda se nece boriti za titulu ali sumnjam da ce kasniti na pola sezone za Lewisom kao Kimi ili Bottas. Jaka dva vozaca znace borbu za konstruktorski naslov, jedino moraju znati postaviti uvjete medu njima kako se ponasati na stazi jedan kontra drugoga u odredenim situacijama.



    8
    6

    2
  9. avalon Prikaži

    “….. zasigurno imam puno toga za naučiti od njega.” pa onda “Ne idem u Ferrari kako bih učio.” sad sam malko …. jer leclerc misli da ima puno za naučit od seba ali ne ide u ferari da bi učija ?!?!?! malo komparacije omiljenog leclerca i neomiljenog strolla … kad je doša u williams i izjavija kako na massu ne gleda kao mentora nego kao rivala popljuvan je ka bahat no kad leclerc postavlja cilj za 2019. NASLOV ( naravno ako bolid bude dobar ka sada ) onda je to za pohvalu iako “dolazi” 4 X prvaku kojem će 2019 . bit 5 . sezona u ferarriu . hm , a zapravo LS je LANI izjavija nešto slično ka šta leclerc govori sada … LS je izjavija 2018 . ”Sigurno je dobra stvar imati ga u momčadi, njegovo iskustvo zasigurno je od velike pomoći i definitivno IMA PUNO TOGA ŠTO MOGU NAUČITI OD NJEGA” , CL je 2019 . izjavija “Bit će još bolje raditi s njim, ZASIGURNO IMAM PUNO TOGA ZA NAUČITI OD NJEGA ” jedan je “označen” ka bahat , drugi ka skroman , a izjave skoro pa iste ?!?!?!? a zamislimo da je već ove sezone iskusni kimi kolega početniku leclercu u sauberu ( ka šta je iskusni massa bija početniku LS ) kakvi bi rezutatski “omjeri” bili ? ako bi CL bija “razvaljen” ( rezultatski , naravno ) našlo bi se opravdanje … početnik je protiv “iskusnjare” , a kad je 2018 . završena sa malom prednošću masse u odnosu na LS svi su spominjali Q di je “razvaljen” . nije s e uzimalo u obzir da je lani bija početnik , uzimalo se u obzir da je tata miljarder , a 40 bodova je osvojeno na sriću …



    1
    1

    0
  10. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Samo pozitiva!!! Mlad je i ima još puno za naučiti,kako god pa zar čovjek ne uči dok je živ!
    Neka uči od Seba jer sigurno ima stvari koje može naučiti od njega ako pak te neće učiti krađi znanje
    Prilika je tu!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.