McLaren: Mučit ćemo se do kraja sezone

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

McLaren očekuje da će njihove muke potrajati sve do kraja ove sezone jer su njihovi konkurenti napravili bolji posao oko razvoja bolida.

VN Belgije i VN Italije su ponovo otkrile sve slabosti McLarenovog bolida, a po svemu sudeći i prva sezona s Renaultom će brzo otići u zaborav kao i prethodne s Hondom.

Posljednji put kad su se kvalificirali u top 10 bilo je u Monaku, a od posljednjih 9 utrka samo 3 puta su bili u bodovima.

“Nastavit ćemo pritiskati s razvojem ovog bolida, ali nažalost napravili smo jako loš proizvod koji ne odgovara na promjene. To vam uvijek potvrđuje da je bolid loš.”

“Očekivao bih slične rezultate do kraja sezone. Definitivno ne očekujem nikakva čuda.”

McLaren je trenutno šesti u poretku konstruktora, a jedno mjesto je dobio zahvaljujući isključivanju Force Indije. Nova momčad – Racing Point Force India sad zaostaje samo 20 bodova za McLarenom iako su sudjelovali u samo dvije utrke.

“Druge ekipe su se brže razvijale od nas. Čini se da smo otišli unatrag. Realno – svi žele napredovati, ali u Formuli 1 ćete ići unatrag ako ne napredujete. Znali smo da će Spa i Monza biti loše staze za nas, što se pokazalo točno.”

“Ne odustajemo od razvoja jer identificiramo probleme i želimo ih moći riješiti.”

McLaren pokušava u svoje redove što prije dovesti Jamesa Keya iz Toro Rossa, ali Red Bull nije oduševljen tom idejom i planira zadržati Keya do posljednjeg dana njegovog ugovora. Shodno tome – McLaren očekuje da će njihov prvi dobar bolid biti tek 2020. godine.

“Uvjeren sam da imamo dobre ljude u McLarenu. Uvjeren sam da imamo dobar plan. Bolid se razvija u ovim trenucima. Naravno, htjeli bismo da je James uključen u proces, ali ćemo trebati malo vremena da ponovo sagradimo trkaću momčad.”

“2019. godina bi trebala biti korak naprijed, ali vjerojatno nećemo biti u punom tehničkom kapacitetu sve do 2020. godine.”


Odgovor

4 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Jel zadnji članak o tome kako je McLaren dobar iz 2012.?


    0
    0

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    imam dojam da oko mlcarena citam istu vijest vec 5 godina. Uvijek se bore , znaju u cemu je problem . Pokusavaju sve to rijesiti a kola odose nizbrdo sve vise. Dobro jbt koji ke njima ku…? Imali su i lovu od Honde , imali su i Mercedesov motor. Imali su i odlicne vozace. Zar su ovi u razvojnom timu toliko nesposobni. Jbt i budali je jasno da tu Honda nije bila jedini problem. Ali npr I Rb ima problem losijeg motora u odnosu na vrh ali su pri vrhu. I oni su krenuli lose u hibridnu eru ali su se vratili. 5 godina…. a oni tapkaju na istom mjestu i dalje. Jel u McLarenu ne postoji uprava da to sve otera i dovedu sposbne ljude ili bar da daju novim ljudima , mladim koju su zeljni uciti i pokazati se da naprave nesto. Smijali smo se kad smo vidjeli ovu boju McLarena i usporedivali je sa arrowsom (nisam siguran) no ispada da nisu daleko od toga. Ajde za williams je jasno da ni nisu vise ekipa koja puca na sam vrh dugi niz godina. No McLaren je ipak firma koja ja vjerujem da zna sta radi ali F1 odjel je kriminal.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.