F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Kevin Magnussen izgubio pravnu bitku s bivšom agenticom

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Haasov Kevin Magnussen je izgubio pravnu bitku koju je pokrenula njegova bivša agentica, te joj Danac mora plaćati 20% svih prihoda sve do 2021. godine.

Magnussen je jučer situaciju objasnio kao pomalo zbunjujuću, a iako se vjeruje da njegov ugovor s ekipom vrijedi više od milijun eura – primit će značajno skromniji dio nakon što plati Dorte Riis Madsen.

Magnussen i Madsen su počeli surađivati prije 10 godina i tad su potpisali ugovor po kojem agentica prima 20% njegovih prihoda do srpnja 2021. godine.

No, 2010. godine je Magnussen počeo surađivati s danskim milijarderom Andersom Holch Povlsenom i zajedno su osnovali Racingselskabet, firmu čiji je vlasnik 51% Povlsen i 49% Magnussen. U toj istoj firmi Magnussen i Madsen su angažirani kao vozač i menadžerica.

Svi daljnji ugovori potpisani su kroz Racingselskabet, a Madsen je primala dio novca, iako ne dogovorenih 20%.

Problemi su počeli na kraju 2014. godine kad je Magnussen izgubio mjesto u McLarenu, a njegova agentica nije imala plan B. Magnussen je tako ostao bez vozačkog mjesta iduće sezone i htio je završiti suradnju s njom.

Firma joj je plaćala do ljeta 2016., a kad su prestali – ona je pokrenula pravnu bitku u lovu na dogovorenih 20% s početka Magnussenove karijere.

Osim ovog, odvila se i pravna bitka između Magnussena i njegovog odvjetnika Kristiana Paaschburga. Kevin tvrdi da mu odvjetnik nije dovoljno dobro zaštitio interese u trenutku kad je potpisivao ovaj ugovor. Sudac je odlučio da je Paaschburg donekle odgovoran, ali obzirom da je ugovor donesen davne 2011. godine – prošlo je previše vremena da se poduzme bilo što.

To znači da je Magnussen izgubio oba sudska spora, te sad mora podmiriti i sudske troškove.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3340 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

  1. Marlboro MrDoomroom Prikaži

    Lihvari na sve strane ovo me podsjetilo na Mamić – Dudu ugovor.    1

    0