Prost objasnio zašto misli da Hamilton neće osvojiti titulu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Alain Prost vjeruje da Lewis Hamilton ove godine neće osvojiti titulu prvaka, a kao razlog za to navodi činjenicu da je ove godine u konkurenciji čak šest vozača.

Hamilton je trenutno vodeći u prvenstvu nakon pobjede u Azerbajdžanu prije tjedan dana, ali je Mercedesova dominacija na najvećem iskušenju od početka hibridne ere. Nakon prve četiri utrke izgleda kao da više nisu najbrža momčad, a ovisno o uvjetima u utrci – u ulozi najbržeg bolida izmjenjuju se Ferrari, Mercedes i Red Bull.

[vozac broj=”44″ ime=”Lewis Hamilton” momcad=”Mercedes” sezona=”2018″]

Hamiltonove četiri titule došle su dok se borio s jednim vozačem. 2008. godine protiv Felipea Masse, dva puta protiv Nice Rosberga i prošle godine protiv Sebastiana Vettela. Prost misli da je to vrlo bitna činjenica.

“Šest vozača mogu biti kompetitivni u svim uvjetima – po dva iz Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla,” kaže Prost.

“Za Hamiltona je teže jer se naviknuo na borbe protiv samo jednog vozača.”

“Sad neće moći upravljati utrkama na isti način jer se bori protiv četiri ili pet vozača, ali za nas će to biti zanimljivo.”

Ferrarijev napredak počeo je brinuti Mercedes nakon odličnih performansi u posljednje tri kvalifikacije, a Prost vjeruje da bi pehar na kraju godine mogao upravo u Maranello.

“Pogriješio sam prošle godine kad sam rekao da Ferrari rijetko zablista nakon promjene pravilnika.”

“Preko zime se činilo da su Mercedes i Red Bull bolji, ali se ispostavilo da je Ferrari tu što se tiče kvalifikacija i upravljanja gumama. Također, Raikkonen je sada na Vettelovom nivou – što će biti od velike pomoći.”

“Mislim da ove godine Ferrari može pobijediti. Mislim da je njihov motor napredovao više od šasije,” zaključuje Prost.

[donacija]


Odgovor

14 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    A kaj je s McLarenom? ?



    11
    8

    3
  2. Fia
    Trapgio Prikaži

    slažem se sa Prostom u vezi Hamiltona, ja sam njega uvik vidio lošijim u borbi kad je više konkurentata vozača i bolida, jak je jedan na jedan i u jakom bolidu



    21
    10

    11
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    I ja bih ovo rekao prije Mercedesovog cmizdrenja za gume. Uzevši u obzir kakvu historiju imaju oni i Pirelli (khm, tajna testiranja), više nisam siguran u pad Mercedesa



    17
    12

    5
  4. Ferrari
    RedOne Prikaži

    Nije Mercedes odjednom toliko lošiji, već su drugi puno bolji (više su napredovali). Vidjelo se to i prošle sezone kada ih je Ferrari stisnuo do pred kraj sezone. Ali pomalo je u sjeni svih ti špekulacija broj PU koje su na raspolaganju kroz sezonu, a tu je Mercedes, po meni, najjači. Imamo uzbudljiv početak sezone, ali će na kraju prvenstvo odlučiti pouzdanost koja povijesno ide na stranu Mercedesa.

    Zapravo, nitko ne zna što će bit. Zavalimo se i uživajmo,. :D



    17
    16

    1
    • avalon Prikaži

      RedOne …. ” …. pouzdanost koja povijesno ide na stranu Mercedesa” . !?! a “kaže ” li povjest da je npr japan 2006. bilo prvo odustajanje MS od 2000. zbog motora . ili je skoro 6 sezona prekratko razdoblje da bi se konstatirala pouzdanost ? npr kimi koji je od ponovnog dolaska u ferrari u 82 trke ima je samo JEDNO odustajanje zbog turba , seb u 63 NIJEDNO . prije toga alonso u 96 trka NIJEDNO , massa u 139 trka 2 odustajanja zbog motora . lewis je u 212 trka ima 2 , button u 113 je jednom odusta zbog motora , rozberg u 136 trka 2 X , bottas u 24 trke 2 odustajanja zbog motora . “satelitski” timovi koji su koristili ferrariev motor ( sauber , TR , haas , marussia ) su odustajali 11 X , a oni sa mercedesovim ( McL , FI , williams ) virova ti ili ne čak 44 X . od toga samo kimi , hakkinen , coulthard 33 X . OK , istine radi mercedes je motore počeja “prodavat” McL već 1995. , ostalim “satelitima” kasnije , ferrari ima manje “staža” u prodaji motora “satelitima” ali i kad bi zbog tog “staža” i prepolovili odustajanja zbog mercedesovog motora ipak bi omjer bija 22 Vs 11 u “korist” mercedesa . interesantno kako “šlampavi” taljani imaju pouzdanu PU u odnosu na “bezgrešne” njemce . računica pokazuje da je “povijesna pouzdanost” samo fatamorgana kojoj su mnogi skloni kad se uspoređuju PU taljana i njemaca ;) složija bi se tek sa ovim “Zapravo, nitko ne zna što će bit. Zavalimo se i uživajmo,.”



      1
      0

      1
  5. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ne bori se protiv 5 vozaca nego protiv 2. Botas otpada, Kimi ne može konstantno dobro da vozi, a Max se lupa. Ostaje Seb i Rikardo, za sad.



    14
    9

    5
  6. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    U načelu….. Alain Prost se prosipa kao i Niki Lauda….. iako prema obojici imam ogromni respekt.
    Zašto mi ne paše, to što izjavljuje? Sve je moguće….. pa zašto Lewis ove godine ne bi osvojio peti naslov i pretekao Francuza po broju titula?



    4
    -5

    9

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.