Sirotkin iskreno o tome što mu je dosad najveće iznenađenje u F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Sergey Sirotkin će ove godine debitirati u Formuli 1 kao stalni vozač momčadi Williams, i to uz Lancea Strolla kojem je ovo druga sezona.

Nakon duge sage o izboru vozača u britanskoj ekipi, Sirotkin je napokon započeo s poslom. Solidno je odradio predsezonska testiranja i sad je ispred njega prvi puni GP vikend.

“Između dva testiranja u Barceloni imali smo promotivni dan u Williamsu. Za mene je upravo to bio najteži dio cijelog tjedna. Zapravo nisam mogao niti zamisliti koliko je tu posla uključeno. Sve počinje u osam ujutro i tad smo radili snimke u 16. zavoju nasuprot izlaska sunca. Sve je bilo zacrtano doslovno u minusu – od toga kad ćemo izići na stazu obučeni u kombinezon, kad ćemo ući i izići iz cockpita, staviti rukavice, zavezati vezice…”

“Ova medijska komponenta je za mene najveća promjena gledajući širu sliku. Puno puta dobijem pitanje što me najviše iznenadilo u Formuli 1, ali da budem iskren, toliko dugo sam u paddocku da sam već prostudirao sve procese i više nema novih otkrića, barem zasad. Ali, osjetim da je više pažnje na meni.”

“Ne mislim samo na novinare. Bio sam spreman imati više sastanaka i dobivati više pitanja, to me ne iznenađuje. Sad ste malo više u centru pažnje. Recimo, prošle godine u Renaultu nisam morao paziti kako izgledam kad bih išao na nekakav sastanak ili dok sam imao neki drugi zadatak. Ove godine čujem puno više klikova fotoaparata.”

“Zapravo sam jednostavan tip, ali kad iziđete iz garaže dočekaju vas kamere i navijači viču moje ime s balkona… Htjeli vi to ili ne – počnete razmišljati kako vam je kosa počešljana i imate li ostataka sladoleda na obrazu,” zaključuje Sirotkin.


Odgovor

6 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    hehe kul iskreno



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.