VN Kanade bit će prva utrka na kojoj će se koristiti hyper mekane gume

Vijesti

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 4 komentara

Ove godine imamo uvjerljivo najviše mješavina guma otkako je Pirelli postao dobavljač guma za Formulu 1. Prije sedam godina imali smo samo tri komponente slick guma, a danas ih imamo čak sedam. Redom su to super tvrda, tvrda, srednje tvrda, mekana, super mekana, ultra mekana i hyper mekana. Prva i zadnja su nove mješavine, a mekša će svoje prvo pojavljivanje na utrci imati na VN Kanade, gdje se tradiocionalno koriste najmekše gume.

Hyper se pokazao kao dobra guma te za sada nema žalbi od strane momčadi. Najbrža vremena ovih predsezonskih testiranja postavljena su na toj mješavini, a sve momčadi su ih do sada testirale. Za vikend u Kanadi bit će korištene hyper, ultra i super mekane, koje će biti najtvrđa/prime mješavina. Samo tri godine unazad super mekane su bile najmekša mješavina.


Odgovor

4 komentara

  1. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Kanada je prva staza za koju se sa sigurnošću zna da će se na njoj pojaviti HS, ali prvo pojavljivanje HS-a će skoro sigurno biti u Monacu. Caka je u tome da se gume za staze van Europe moraju objaviti puno prije nego za staze unutar Europe. Stoga gume za Monaco još nisu objavljene.



    9
    9

    0
  2. beli333 Prikaži

    Glupost.trebalo bi tek u cetvrtak prije trke objaviti koje ce se gume koristiti.to bi bilo najuzbudljivije.da momcadi malo probaju pogadat sta ih ceka



    2
    1

    1
  3. beli333 Prikaži

    Ili jos bolje treba stavit samo jednu kvalitetnu gumu za suho i naravno za kisu i polusuho



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.