Raikkonen: Sezona je bila daleko od one kakvu sam htio

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen tvrdi da nije naročito zadovoljan svojom sezonom u kojoj nije uspio doći do pobjede, dok je njegov timski kolega to učinio pet puta te se do posljednjih utrka ravnopravno borio za naslov svjetskog prvaka protiv Mercedesovog Lewisa Hamiltona.

Uoči posljednje utrke sezone, VN Abu Dhabija na stazi Yas Marina, 38-godišnji Finac je priznao da nije ispunio ono što si je zadao.

“Znate što se dogodilo. Daleko je to od onoga što sam želio, ali to je mjesto na kojem smo završili. Tako to ide. Do kraja je ostala jedna utrka. Pokušat ćemo ostvariti najbolje što možemo, a onda očigledno krenuti u novu godinu.”

“Bilo je nekih dobrih utrka, nekih koje nisu dobre u kojima nisam završio, ali to je dio utrkivanja.”

Osim što je Hamilton osvojio vozački, Mercedes je tri utrke prije kraja sezone osvojio četvrti uzastopni konstruktorski naslov, no to ne umanjuje činjenicu da je Ferrari također imao vrlo dobar bolid kroz cijelu sezonu.

“Mislim da smo imali dobar bolid”, dodao je Raikkonen. “Vjerojatno ne uvijek najbolji, ali bio je jak gotovo svuda.”

“Ali na kraju se gledaju bodovi i pobjeđuje onaj koji ima najbolji bolid. Sljedećeg puta može biti drugačija staza, drugačiji uvjeti – nije sve tako jednostavno kada kažete da je to jedan bolid. Ovisi o uvjetima i izvedbi staze. Na kraju ostaje činjenica da tko god ima najviše bodova, napravio je najbolji posao u cijeloj godini, i to je tako.”

[vozac broj=”7″ ime=”Kimi Raikkonen” momcad=”Ferrari”]


Odgovor

5 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Jhkuiz Prikaži

    Grozna Raikkonenova forma, Ferrari apsolutno nekonkurentan snjim u ekipi. Neznam zašto su ku produžili ugovor. Svaka čast legendi ali vrijeme je za odlazak, pod hitno.



    5
    5

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja bi rekao da imaju malo bolji uvid u njegove mogucnosti od nas ispred tva.



      5
      5

      0
      • avalon Prikaži

        vjerovatno imaju bolji uvid ali možda nisu na “tržištu” mogli “kupit” ništa adekvatno ambicijama tima pa je status quo jedino i najbolje rješenje . premladi izgleda nisu opcija ferraria , a od talentiranih na gridu do nikoga se nije moglo doći . ricciardo , max su teško ili nedostupni , grosjean ( šuškalo se o tome , a i francuz je mislija da mu je haas skala prema ferrariu ) nije rješenje… više je priča nego vozija ove sezone , hulkenberg je tek doša u renault ( ugovor ) , a i carlos koji je već u prvim nastupima pokaza da jako dobro može parirat iskusnijem njemcu koji pozna bolid bolje ( ipak je od početka sezone u renaultu + predsezonska testiranja ) od španjolca no zbog politike RB teško da bi bija “prepušten” ferariu , perez je podcjenjen i nekako van “nišana” , ocon tek doša u FI , a talentirani ( i sa nešto iskustva ) wehrlein je ipak “mercedesovac” pa kimi sa 38 ispada najbolje ( jedino trenutno pametno ili moguće ? ) rješenje .



        1
        1

        0
  2. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    U spanjolskoj 15, azerbajdzanu 18-25, singapuru 18-25, maleziji 18-25 bodova je izgubio ove sezone. Aze i Sing imao najbolji start sezone i biva napucan u prvom i drugom zavoju, Maleziju da je starto bi vjerojatno pobjedio da nije bilo kvara. Kad se pogledaju sva njegova odustajanja ove sezone bio je zrtva svih njih… Imao je usran start sezone i na nekim utrkama je vise zaostajao za Vettelom na nekim manje, ali od njega se u ovim godinama ne ocekuje da pobijedi vettela vec da bude tu. Vettel je pretesko mjerilo za jednog veterana jer realno gledajuci u istom bolidu Vettelu bi samo Hamilton i Verstappen bili pravi konkurenti… Za ova odustajanja govorim zato jer takvih stvari npr Bottas nije imao previse, a Ricciardo unatoc cestim odustajanjima u zadnje vrijeme se nabrao postolja i one pobjede pomocu dobre srece a ispred je u poretku… Sezona mu je mogla ispast bolja ali nije, svejedno smatram da osim Verstappena a mozda i Leclerca nema bolje zamjene za Kimija, jer ovo ostalo ce Vettel ” pobrisat” , ali bolje za Ferrari da brise Kimija jer zbog njega lakse dovode sponzore…



    16
    16

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.