Abiteboul ne vidi ništa loše u dovođenju Budkowskog

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 15 komentara

Renaultovi konkurenti digli su paniku kada su čuli da će donedavni FIA-in voditelj tehničkog odjela za tri mjeseca otići u Enstone, budući da 40-godišnji Poljak ima uvid u neke ideje i koncepte koje su momčadi slali FIA-i da doznaju jesu li te solucije u skladu s aktualnim i/ili budućim tehničkim pravilnikom Formule 1.

No, Renaultov direktor Cyril Abiteboul tvrdi da njegova u momčad nije u Formuli 1 kako bi sklapala prijateljstva, a cilj je dohvatiti najbolje ljude kako bi momčad bila u vrhu za par godina.

“Želimo biti jedna od top momčadi do 2020. Daleko je to, ali budući da znamo što treba učiniti, ako pogledate na zaostatak od sekunde do sekunde i pol između sredine poretka i top ekipa, to je veliki skok. Zato trebamo biti agresivni u onome što radimo kako bismo bili na vrhu do 2020.”

“U ovom sportu niste da biste sklapali prijateljstva. Očigledno postoje načini, i sve što radimo kada je riječ o dovođenju novih kadrova, ne nužno Marcina, radimo zato što trebamo rasti, Enstone očajnički treba narasti. Kada smo preuzeli mjesto, ovdje je bilo 475 ljudi, sada ih je 620. Nije tajna da ti ljudi trebaju doći odnekud, moramo ih ići loviti po nekima od drugih momčadi”, rekao je Abiteboul.

Unatoč kontroverzama oko dovođenja Budkowskog, Abiteboul ističe da njegova momčad neće prekršiti nikakva pravila. A što se tiče Poljaka, on dolazi kao ‘slobodan igrač’ nakon odrađivanja otkaznog roka.

“Renault ima vrlo jasnu evidenciju izuzetno poštenog i lojalnog ophođenja. Što god ćemo učiniti, pobrinut ćemo se da je to pošteno prema našim konkurentima.”


Odgovor

15 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Hoce li ozbiljno Renault profitirati od tog ili nece i kako god ovo sad izgleda, ako Budkowski dode to je vrlo vrlo dobro odigrano….Naravno nikako nije fer prema drugima, ali ocito je da se prelaskom nebi prekrsilo niti jedno pravilo, a i postoje jos neke stvari koje nisu fer u f1 tako da je ovo u svakom slucaju vrlo lukavo i zanimljivo….Nije da podrzavam jer tko zna hoce li on ista pomoci, ali nasli su rupu koja se ubuduce treba pokrpati



    9
    9

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      ma to nije rupa, dovode covjeka koji kontrolira sve timove i zna sve njihove prednosti i mane. Ne dovode ga sigurno jer je dobar u necemu nego zbog toga sto ima uvid u sve ekipe i kako je tko napravio odredene stvari na bolidu. 3 mjeseca je premal period jer se u tom razdobolju malo toga na bolidu promjeni. To bi trebalo biti barem 2 godine da ne moze u neku od ekipa jer bi se u tom periodu ipak bolidi znato promjenili/napredovali.



      3
      3

      0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ono kad se praviš lud…



    7
    7

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ono u prevodu, trebas varati i dovlaciti ljude koji pisu tehnicki pravilnik, te koji znaju prednosti i mane svih ekipa da bi napravio toliko veliki iskorak. Odavno je ovo sve samo ne sport. Jedne ekipe imaju dopustene djelove koji su kasnije nelegalni, neke ekipe znaju za pravilnik ranije nego druge isl. Ne može jedan čovjek koji zna sve tajne ostalih ekipa otici u neku od ekipa. To treba zabraniti i amen. Jer netko je ulozio u bolid u ove 4 god milijarde da bude tu gdje je a netko bi to samo pokupio i utrpao na svoj bolid. Naravno da to tako ne funkcionira ali velike koristi bi imao Renault.



    4
    4

    0
    • Renault
      Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

      Ne kenjaj, da je Alonso od iduće sezone potpisao za Renault sad bi ti slina na usta isla i uvelike bi odobravao ovaj potez.



      4
      4

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        ne nebi, jer mi nije u interesu da netko na nekakve smjesne nacine otkrije drugoj ekipi nesto sto su ovi godinama gradili. Alonso može i ovako imati koristi od toga ako si zaboravio McLaren je na Renaultovim pogonskim jedinicama od nagodinu i opet to ne podrzavam.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        a ti si taj koji to odobrava jer je u pitanju ekipa za koju navijas pa po sebi sudis drugima. Znači ako si takav ti onda su i ostali?? nije ti bas ta logika smislena…


        0
        0

        0
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Prika moj, u Formuli 1 nema ljubavi, i ovakvih stvari se događalo mali milijun puta, nema momčadi u F1 koja nije kupila nekog mehaničara/šefa/dizajnera koji je bio u nekoj drugoj momčadi, ogromna većina nabrojanih nije u jednoj ekipi cijeli svoj radni vijek u F1.


        0
        0

        0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Svaka momčad je dovoljno pametna da zna što potpisuje i na koliko godina.
      Što bi ti sada? Najbolje ljude izbacio iz F1 zato jer znaju raditi?
      Uostalom, to je hrpa različitih koncepata koje treba izgraditi, krenuti tim putem………..
      Jedna momčad ne može krenuti sa 10 različitih koncepata.
      Mora se odlučiti za jedan.
      Uostalom, svi ionako znaju sve o drugima.
      Bruka krene samo kada se to otkrije.
      Primjer su ti ovosezonski dodaci npr shark fin.
      Odjednom ih svi imaju, a početku sezone samo jedna momčad.



      3
      3

      0
  4. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Zanima me bi li pjevao istu pjesmu da Budkowski ode u neki drugi team? Po mogućnosti u neki u njihovom trenutnom rangu…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.