Marchionne radi promjene kako bi poboljšao kvalitetu motora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Oba Ferrarijeva vozača su imala velikih problema sa svojim pogonskim jedinicama na Sepangu. Sebastian Vettel je subotu imao poteškoća za vrijeme kvalifikacija pa je utrku startao kao posljednji, dok je Kimi Raikkonen zauzeo drugo startno mjesto, ali u utrku uopće nije startao zbog sličnih problema.

Ferrari je kao uzrok kvara na oba bolida kasnije naveo komponentu u sustavu usisa zraka, a razlog tome je mlada postava u odjelu za motore, barem tako kaže predsjednik Sergio Marchionne koji kaže da su mjere za njihovo otklanjanje već poduzete.

“Jučer su oba Ferrarija mogla dobiti utrku. To je činjenica. Isto je moglo biti i u Singapuru, to je još jedna činjenica.”

“Činjenica je i da imamo neke probleme s našim pogonskim jedinicama jer imamo mladu ekipu, ali isto tako i zato što kvaliteta komponenti nije na valjanoj razini za trkaći automobil.”

“Interveniramo i radimo na tome. Nesretno je što taj problem nismo imali do VN Malezije. Sada radimo na odjelu kvalitete i pravimo neke organizacijske promjene. Ovakvi problemi tijekom utrke naš čine ljutima.”

“Nije velika stvar ako se ovakav tip problema pojavi u našoj tvornici, ali stvarno je ružno kada ste na drugom mjestu na gridu i ne možete startati utrku”, zaključio je predsjednik.

Sebastian Vettel u vozačkom poretku kasni 34 boda za vodećim Lewisom Hamiltonom, dok Ferrari ima 118 bodova manje od Mercedesa u borbi za konstruktorsku titulu. Do kraja sezone je ostalo još pet utrka.


Odgovor

6 komentara

  1. Nando
    rajus Prikaži

    Ferrari ima ubjedljivo najbolji bolid na gridu



    4
    4

    0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Istina, doduše trebalo im je par godina da poprave štetu, osim toga kako bi inače SV postao ponovo prvak.



      6
      6

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Polako bili su brzi u zadnje dvije utrke u kojima 3 bolida nisu napravili ukupno 500m. Ako u Japanu pokazu ovakvu formu onda mozemo pricati da su trenutno najbrzi. Nekako sam uvjeren da je Mercedes vozio u nekom sporijem rezimu da bi malo sacuvali bolid za iduce utrke a razlog je bio start Vettela sa zadnjeg mjesta. Btw nigdje jos nisam vidio sluzbene informacije da je Vettel uzeo na ovoj utrci u maleziji 5 komponente motora turba isl. Zna li netko ista o tome? Jer obicno kada se to dogodi pise taj i taj vozac je dobio kaznu za toliko mjesta zbog promjene odredene kimponente. Pa ako netko zna nesto o tome volio bi znati kakva je situacija


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.