Vettel nakon prvog testa shielda: Pomalo me ošamutilo

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 7 godina 2 min 9 komentara

Sebastian Vettel jutros je na prvom treningu na Silverstoneu postao prvi vozač koji je isprobao shield, trenutno favoriziranu zaštitu kokpita koju FIA želi uvesti od iduće sezone. Vettel je odradio jedan instalacijski krug sa shieldom na bolidu, a zatim je ušao u boks gdje su ga mehaničari skinuli te je Vettel nastavio s uobičajenim programom.

Vettel je otkrio da je bilo planirano još vožnji sa shieldom, ali je on sam zatražio da mu ga skinu s bolida jer mu se nije svidio.

“Probao sam ga jutros i pomalo sam bio ošamućen. Pogled prema naprijed nije veoma dobar. Mislim da je to zbog zakrivljenosti, dobijete pomalo iskrivljen pogled.”

“Bilo je puno ‘downwasha’ (zraka koji se prelijeva preko stakla u kokpit, op.a.) na pravcu koji je dolazio sa stražnjeg dijela moje kacige i gurao mi glavu prema naprijed. Imali smo planiranu vožnju sa shieldom, ali nije mi sviđao, stoga smo ga skinuli.”

Upitan o utjecaju shielda na ulazak i izlazak iz bolida, Vettel je odgovorio:

“Zasigurno ne pomaže. Ulazak nije bitan, a izlazak je vjerojatno nešto na što se treba naviknuti, stoga to nije glavno.”

FIA se nada da će finalna verzija shielda biti spremna do 2018., a ukoliko se to ne dogodi, najavili su uvođenje haloa čija je najveća mana u odnosu na shield vizualni izgled. Vettel je doduše i pri testiranju haloa rekao da postoje manji problemi pri vidljivosti, ali je bio jedan od onih koji su zagovarali zaštitu kokpita.

Christian Horner izjavio je kako ne treba žuriti s shieldom te kako vjeruje da bi uvođenje takvog nečeg bilo logičnije 2019.


Odgovor

9 komentara

  1. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Ne treba ništa uništiti će Formulu 1 kaku svi poznajemo i svejedno sigurnost je još napredovala od Seenine smrti, i kada se Alonso prošle godine slupao u Australiji izašao je samo sa polemljenim rebrom neko to u normalnom autu nebi preživio.



    9
    9

    0
  2. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Bolje nego HALO



    4
    4

    0
  3. Ferrari
    Mesi05 Prikaži

    Svi govore o sigurnosti tjekom utrke ali trebalo bi i o sigurnosti vozaca tjekom putovanja sa utrke na utrku. Ja bi predlozio padobrane tjekom leta. Jebala ih sigurnost ja bi za te novce vozio i bez kacige.



    13
    13

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.