Informacije i zanimljivosti nakon VN Monaka

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Nakon vikenda u Monaku gdje je pobjedu za Ferrari odnio Sebastian Vettel stvari u statistici su se promjenile, kao i inače, ali smo dobili jedan novi rekord i nekoliko prekida nizova. Pročitajte o čemu je riječ.

  • Kimi Raikkonen osvojio je pole position nakon gotovo devet godina, što je rekord po vremenu i prema odvoženim utrkama. Taj je rekord držao Mario Andretti, koji nije osvojio pole position VN SAD-a 1968. do VN Japana 1976., što je bilo 8 godina i 18 dana, odnosno 108 utrka. Novi rekord glasi 8 godina, 11 mjeseci i 6 dana, gledano kroz utrke 169.
  • Gledajući hibridnu eru Formule 1 koja je započela 2014. godine, nikada do VN Monaka se nije dogodilo da Mercedesovi vozači dva puta u sezoni propuste osvojiti pole position. 2014. je račune pomutio Massa na VN Austrije, Vettel je godinu poslije uzeo pole u Singapuru, dok je Ricciardo prvi startao prošle godine u Monaku. Ove sezone su Ferrarijevi vozači dva pole positiona u prvi šest utrka.
  • Pobjeda Sebastiana Vettela u Monaku prva je za Ferrari još od davne 2001., kada je slavio Michael Schumacher. Raikkonen je drugim mjestom upotpunio slavlje te donio prvu Ferrarijevu 1-2 pobjedu nakon VN Njemačke 2010, dok je zadnja 1-2 pobjeda za crvene u Monaku bila 1999. kada su na postolju bili Schumacher i Irvine.
  • Jenson Button je današnjim nastupom u Monaku dosegao brojku od 306 nastupa na utrkama Formule 1, čime se izjednačio s Michaelom Schumacherom. Iznad njih je jedino Rubens Barrichello, koji drži rekord s 322 utrke.
  • Današnjom utrkom u Monaku prekinut je Perezov i Force Indijin najduži period uzastopnih osvajanja bodova. Trajalo je to od VN Njemačke 2016. do VN Španjolske 2017.

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.