W08 još nije izgubio 5 kilograma viška

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 3 komentara

Mercedesov W08 EQ Power+ ima nekoliko kilograma viška, što su priznali još dosta ranije. Na VN Španjolske su donijeli unaprijeđenu verziju svog jednosjeda, baš poput mnogo ostalih momčadi, no šef Toto Wolff je rekao da 5 kilograma prekomjerne mase još uvijek nije skinuto s njihovog bolida.

Njemačka momčad ove godine vodi veliku bitku s Ferrarijem, kako u vozačkom, tako i u konstruktorskom prvenstvu. Pobjeda Lewisa Hamiltona neke je u paddocku navela na pomisao da je dio te mase nestao s W08, no to još uvijek nije točno.

“Pokušali smo unaprijediti aerodinamičku efikasnost i smanjiti težinu, ali ne govorimo o pet kilograma”, rekao je Wolff španjolskim medijima. “U Formuli 1 je teško napraviti tako velike korake – svi su oni mali. Radimo više na gramima nego na kilogramima.”

Važnost smanjenja mase istaknuta je i prije nekoliko dana kada je Lewis Hamilton priznao da na VN Španjolske nije koristio svoju bocu za piće.


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bome prasac ovaj W08, Toto prijavljuj bolid u “Život na vagi”



    11
    11

    0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Predlažem tečaj mršavljenja u sjevernokorejskom rudniku soli.



    4
    4

    0
  3. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Kako ne… 1,5L tekućine za piće koji Hamilton nije stavio u bolid što je nekih -1,2kg, plus olakšavanje bilida kroz utrku samom Hamiltonovom dehidracijom.. još kojih 2kg. Što je barem smanjenje kilaže za 3kg.

    Ne bi bilo loše da kirurški očiste vozaču trbušnu šupljinu, jer u tom periodu (utrke) ionako mu ne treba probavni trakt, te ostave samo one organe za osnovne funkcije.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.