Webber: Snaga motora još veći faktor pod novim pravilnikom

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 3 komentara

Izmijenjeni tehnički pravilnik za 2017., koji će nove bolide ubrzati za oko pet sekundi po krugu, naglasak će još jednom staviti na aerodinamičke karakteristika bolida, a tu su i nešto šire i teže gume, te širi i teži bolidi čija će se masa povećati za 26 kilograma u odnosu na prošlu sezonu. Prema tome, snaga motora će imati još veći utjecaj jer će motor morati savladati dodatne otpore koje će mu nametnuti veći tzv. drag, te dodatna masa cjelokupnog paketa.

“Bolidi će imati puno više downforcea, snaga motora će imati utjecaj više nego ikad prije”, rekao je bivši F1 vozač Mark Webber i nastavio. “Više nego ikad prije ćete trebati ‘veći’ motor zbog širih guma i većeg draga. Bolidi postaju poprilično teški, sa širim gumama, što je prava šteta jer će ih to usporiti.”

Australac pozdravlja novi tehnički pravilnik te dodaje:

“Sa sportske strane bi to trebao biti dobar korak prema naprijed, bolidi će biti brži nego što su bili već neko vrijeme. Vozači će se ponovno namučiti za svoj novac te će se ponovno znojiti na postolju, što će biti odlično. Vremena po krugu će se vratiti na ona koja smo mi vozili prije 10 godina. Mislim da će to biti lijepo za gledati.”

Pirellijeve gume će postati 60 mm šire sprijeda i 80 mm straga, ali će se i dalje montirati na 13-inčne kotače. Webber smatra da će jedino to malo naštetiti izgledu novih bolida, jer smatra da je gume širokog profila ‘pregazilo vrijeme’.

“Bolidi će izgledali dobro, osim kotača bezveznog profila. Trebamo gume nižeg profila. I dalje su male u tom pogledu, ali ostatak paketa izgleda prilično dobro.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Evo jos malo i pocela sezona oce li netko skinut mercedes s trona….ocemo li sive strijele 1 i 2 gledat i ove sezone visit cemo kad dodemo do barcelone.Tada cemo vidit jesu li novi auti kul hoce li mozda na tron se vratit red bull ili ce bit honda i mclaren novi ili se pak ferrari na postolju stvori….naravno neiskljucujem ja ni renault zuti mozda ce njima ljepse vrijeme zasjati…mclaren honda ferrari i red bull stoje u redu nakon toliko bez pobjeda svi su oni u bedu cekaju i oni a cekamo i mi navijaci da se nade ne’ko ko je od mercedesa jaci, da nedjeljom popodne sretan idem na pijac, da i drugi vozaci vide sampanjac.Sezona nam krece u Melbourneu nam je vruce f1 ce se gledat u rano jutro kod kuce.Navijat cemo svi da se tamo kolju da pogledamo sezonu dosad najbolju.Pravila su nova ne mislimo na snagu evo evo sezona 2017 na pragu barca nam je spremna bolidi su tu ajmo sad svi uzivat i gledat 2017-u :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.