GP2 postaje Formula 2

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

GP2 postaje Formula 2

Ante Vetma

Obzirom da je Liberty Media preuzela komercijalna prava Formule 1, sada su u njihovom portfoliju uz Formulu 1 i GP2 i GP3 serije.

FIA je dugo pregovarala s GP2 serijom da postane F2, ali je Bernie Ecclestone bio vrlo odlučan u tvrdnjama da je GP2 puno bolje pod aktualnom vlasničkom strukturom, nego da se prebace pod FIA-u.

Ecclestone sada više nije čovjek kojeg se nešto pita kod donošenja odluka, pa je za očekivati da ovaj put neće biti prepreka.

U GP2 paddocku nisu tako sigurni, glasine kažu da je šansa otprilike 50:50, ali su pojedinci ipak prilično uvjereni da će od 2017. godine ta serija nositi ime Formula 2.

Struktura i organizacija bi trebale ostati nepromijenjene, te bi čelni čovjek i dalje trebao ostati Bruno Michael.

Nova sezona započinje u Bahreinu 15. travnja, što znači da bi sastanak Svjetskog motorsport saveza u Ženevi 9. ožujka mogao biti odlučujući za ovo pitanje, a možda će to biti konačan znak da je došao kraj GP brendovima.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Ibarac00
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9512 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3823 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Formula 2#GP2

Komentiraj