Pirelli odabrao gume za Bahrein i Rusiju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 0 komentara

Ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1 je odabrao mješavine koje će vozači koristiti u Bahreinu i Kini, trećoj i četvrtoj postaji ove sezone.

U Bahreinu će to biti medium, soft i supersoft, a u Rusiji nešto agresivnije nego prošle godine pa će vozači na raspolaganju imati soft, supersoft i ultrasoft.

Momčadi, kao i prošle sezone, moraju sačuvati jedan set najmekše mješavine za treću kvalifikacijsku rundu, a to će biti supersoft u Bahreinu i ultrasoft u Rusiji.

Pirelli je prošle godine, osim seta za Q3, dodjeljivao i dva obavezna seta koje momčadi moraju sačuvati za utrku, tako da su vozači sa svojim momčadima mogli birati preostalih 10 setova. Međutim, ove godine Formulu 1 čekaju šire gume, a Talijani još uvijek nisu riješili sve nepoznanice, pa će svih 13 setova biti jednaki za sve vozače te definirani pravilnikom za prvih pet utrka. To će biti sedam setova najmekše mješavine, četiri seta srednje tvrde mješavine i dva seta najtvrđe mješavine dostupne za određeni trkaći vikend.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.