Stroll: Imam novčanu podršku, ali dolazim zbog talenta

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 15 komentara

Lance Stroll, Williams

Lance Stroll, Williams

Lance Stroll kaže da neće poricati kako ima novčanu podršku, ali vjeruje da je priliku u Formuli 1 dobio zbog svog talenta i performansi, ne zbog novca. 18-godišnji Kanađanin je potvrđen kao novi vozač Williamsa za iduću sezonu uz Valtterija Bottasa, te će tako postati prvi Kanađanin nakon Jacquesa Villeneuvea koji će odvoziti jednu F1 utrku.

Stroll dolazi nakon dominantne sezone u F3 gdje je na putu do naslova pobijedio u 14 od 30 utrka.

Osim toga, donosi i financijsku injekciju obzirom da je sin milijardera Lawrencea Strolla, čovjeka koji stoji iza uspjeha brendova poput Tommyja Hilfigera i Michaela Korsa.

“Svi imaju svoje mišljenje i to ne mogu promijeniti. Dolazim s novcem, to neću poricati. Ali, vjerujem da sam zaradio svoje mjesto u Formuli 1 jer sam pobijedio u svakom prvenstvu jednosjeda u kojem sam nastupio.”

“FIA je radila na tome da ljudi ne mogu jednostavno kupiti superlicencu, morate se dokazati i pobjeđivati u juniorskim kategorijama.”

“Ne znam što drugo reći osim toga.”

“Ne znam kada ću to moći dokazati na stazi jer je puno različitih faktora koji se moraju posložiti. Bavit ću se svojim poslom i sretan sam što sam tu, radujem se idućoj sezoni.”

Claire Williams se složila sa svojim novim mladim vozačem:

“Znam da je bilo puno komentara o Lanceovoj pozadini i želim jasno reći da Williams nije i neće dozvoliti da financijske odluke utječu na izbor vozača.”

“Tako je bilo i ove godine. Novac vozaču ne donosi performanse, ili imate talent ili ne.”

“Lance je dokazao da ima talent i napravio je što je napravio. Mora odraditi posao iduće godine, i to će odraditi, da opovrgne takve glasine.”


Odgovor

15 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Joj miško svaka tebi čast, ali čisto me strah…… tebe i tvojih reakcija i akcija, činova i djela…… ajde, da griješim….. vidit’ ćemo….. ponavljam trebalo je zbog same ekipe Williams angažirati Magnussena, Wehrleina, Kvyata,…….


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    A sretno…ne znam ništa posebno o Strollu osim da mu ćaća ima hrpu love…i da nema iskustva.
    Iz F3 u F1…230 vs 1000 konja…i 2017. fizički puno zahtjevniji bolidi…ne znam.


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      OK , a iz koje je formule u F 1 doša max sa 17 godina i 166 dana ? da nije slučajno iz F 3 ? čak nije bija ni pobjednik ( ocon je osvojia titulu ) , stroll je . je li maxu bija problem sa 230 preć na 900 + KS ? zašto bi to bija problem strollu ? kvyat je u F 1 doša iz GP 3 ( 280 – 400 KS ) , ocon iz F 3 pa ima li problema u manoru ? fernando je iz F 3000 sa 400 + KS doša u minardi sa 800 KS , kimi iz formule renault 2000 ( nepunih 200 KS ) u sauber sa 800 + KS itd . niko nije ima problema ( osim maxa koji ih voli “producirat” ali je dokaza da može i “normalno” odvozit ) samo bi ih stroll moga imat …. jer je tata extra bogatun ? a da mu “damo šansu” pa onda nastavimo priču ? da ne bude ka i sa kvyatom kojeg se po dolasku omalovažavalo ka tatinog sina koji je kupija misto u F 1 , a sad baš i ne jer momak sasvim korektno vozi .


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Što sam ja rekao osim toga da ne znam puno o njemu? Nisam ga nigdje omalovažavao…sretno mu, a ako mu karijera upola bude dobra kao trenutno Maxova onda odlično.
        Činjenica je da mu je otac bogat i da mu je to pomoglo da dođe do F1…osobno bi stavio dobnu granicu od 20 godina za F1, a ne 18.

        Vidjet ćemo ga slijedeće godine u puno bržim i agresivnijim bolidima…fizički mu možda bude vrlo zahtjevno za razliku od starije ekipe


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Ferrari … vidi ovo “da ne bude ka i sa kvyatom kojeg se po dolasku OMALOVAŽAVALO ka tatinog sina koji je kupija misto u F 1” niko i nigdi u mome komentaru nije napisano da TI omalovažavaš strolla da si npr odgovorija na upit ( neobavezno je naravno ali …. ) iz koje je F u F 1 doša max moglo bi se eventualno zaključit hoće li strollu fizički zahtjevna bit F 1 jer MV je u nižim kategorijama do F 1 odvozija 47 pa nismo vidili da mu je F 1 fizički zahtjevna ka uostalom ni oconu iako nisu “starija” ekipa , a stroll 109 trka pa zašto bi njemu “fizikala” bila problem ? a godine , mladost …. jbga , nekad su vozači dolazili “prastari” u odnosu na danas … brabham npr sa 29 , fangio sa 39 , ascari sa 32 , osvajali su titule , a onda se pojave “klinci” ka npr vettel sa 20 pa osvoji 4 titule . od toga doba je prošlo 9 godina i šta je čudno da su kroz to vrime klinci “postali” recimo napredniji od seba i da danas i oni ne mogu pružat jako dobre vožnje . možda talent ne pita za godine ? a i ranije uključivanje u moto sport za razliku od nekad je možda “ključ” pojave mladih talenata uz poželjnu financijsku potporu .


        0
        0

        0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Ferrari, koja je to starija ekipa osim Kimija i Alonsa?


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Starija? Pa smatram ekipu od 26,27,28,29,30,31 godinu iskusnom…znači Seb, Ricci, Bottas, Ham, Rosberg, Hulk, Perez, Grosjean,…
        Znači fizički razvijeniji i spremniji od ovih 18-godišnjaka…koji nisu preskakali serije već su odradili sve od kartinga, do F4,F3, GP2, Renault 3.5 i onda F1…a ne iz kartinga u F1 praktički..
        Što sam krivo rekao?


        0
        0

        0
  3. mcl Prikaži

    Ne secam se da je bilo vise klinaca nego sto ce da ih bude sledece godine


    0
    0

    0
  4. leksa Prikaži

    Ala on je bio najveći lider u F3 I sumnjam da će biti grozan F1.Videćemo


    0
    0

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    tata je isfinanciro opsežna privatna testiranja sa fw36, prije onih redovnih, tako da se ne može vadit da nije spreman.
    neka pokaže što zna.


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mislim da F1 ide u krivom smijeru sa ovim klincima. F1 bi trebao biti najvisi stupanj nekog utrkivanja. A do tog trona se treba potkivati u nizim serijama i skupljat staz.

    Nekad prevelika zelja ka dokazivanjem, te adoliscentnim razmisljanjanjem, stvorit ce dosta nesigurnosti na stazi, pogotovo sad sa nabrijanim zvijerima.

    Svi smo slozni da je Max senzacija, no ne mogu svi biti Max i jos gore mnogi ce kopirat isto. Znamo mi da oni imaju cahones za brzinu, inteligencija i iskustvo se razvijaju godinama, no kako stvari stoje, imat cemo brzu F1, al jako neiskusnu!


    0
    0

    0
    • mcl Prikaži

      Slazem se sa tobom cak i kad kazes da ce mnogi da kopiraju Maxa i to sa pravom ALI ALI Max ima jedan RB koji je danas u F1 pa mozda i najmocniji sto se lobija tice koji cak i kad Max pravi sranja oni stoje iza njega i jos ga i podrzavaju praveci ostale glupacima.Ako samo pogledas Kvjata i Maxa pa i Max pravi iste gluposti kao sto je radio Kvjat ali je Rb stao iza njega a Kvjata su najurili .
      Poenta da li ce ti novi klinci imati iste uslove ili ce kad naprave sranje da dobijaju ban bas kao sto su radili Grozanu pa i Maldonadu ja ipak mislim da ce da prodju kao ovi druvi jer ipak Max ima mocan RB i jedng Dr Marka


      0
      0

      0
    • avalon Prikaži

      Slavenowsky … “F1 bi trebao biti najvisi stupanj nekog utrkivanja. A do tog trona se treba potkivati u nizim serijama i skupljat staz.” 3 titule iz nižih kategorija u 3 sezone i 109 odvoženih trka bi ipak mogla bit nekakva referenca zar ne ? zašto bi nešto bilo “dozvoljeno” npr mladom kimiju koji je u nižim kategorijama ima odvožene 23 trke ( jedna titula u 2 sezone ) doša u F 1 sa 22 , fernandu sa 24 trke u 2 sezone ( jedna titula ) .. doša u F 1 sa 20 godina . seb je dosša u F 1 sa 20 , 87 trka u nižim kategorijam i tek jednom titulom ( prvak Formule BMW ADAC iz 2004. ) . svi su oni došli par godina stariji od strola , sa manje odvezenih trka u nižim kategorijama , stroll je mlađi od navedenih , ima više odvoženih trka i titula ka njih 3 zajedno , a oni su danas šampioni . ko je onda moga znat da će ti mladci danas bit svetski prvaci , neki i sa 4 titule ? osim toga idemo virovat forumašu wekiF1 koji piše “.ja sam bio prije par dana na DTM finalu i gledo sam ga u F3….ČOVJEK JE DOMINIRAO I NA OČIGLED KLASU IZNAD SVIH …. SIGURNO JE VELIKI TALENT…. i stvarno je ok,ugodan kad ga se sretne….” slično mišljenje ima i ex vozač F 1 surer koji je izjavija “Za mene je ovo jasna stvar. Williams treba novac, a obitelj Stroll ga ima. Na sreću, mladi Stroll IMA I TALENTA” . i ko kaže da je max senzacija ? ovako , na prvu stvarno je ali je u jednom od najboljih bolida na gridu zar ne ? ko kaže da u istom bolidu senzacija ne bi bija carlos , ocon ( koji je maxa “isprašija” u F 3 ) da nije u manoru ? pascal ? nedavno je na portalu bija “dvoboj” nasra i palmera iz niže kategorije … ludilo skoro ka dvoboj villeneuve Vs arnoux iz 1979. oba u sličnim bolidima . jbga , teško je bit senzacija ma kako bija dobar i ima srca u sauberu ili renaultu ove sezone ,manoru .. šta može senzacionalno pokazat pascal , ocon u odnosu na maxa ? možda i stroll bude senzacija , naravno u manjem obimu jer williams vjerovatno neče bit na nivou RB iduče sezone . max je dosada pokaza cohones no mislim da to imaju svi vozači F 1 samo šta te cohones ne eksponiraju stalno ka max . primjer …. ocon “Max je puno agresivniji od mene. On je u utrci cijelo vrijeme, a ja sam samo kada je to potrebno.” mislim da je inteligencija urođena , a znanje se razvija , stiče godinama …. iskustvo ? skoro pa da mislim da je “nepotrebno” , a primjeri su upravo kimi , alonso . skoro bez iskustva su došli u F 1 i svi su odma primjetili extra talent . pa i max na kraju …. 47 trka prije dolaska u F 1 , iskustvo skoro 0 , cohones ka kuća , a inteligencija hm … prije bi to nazva lukavošću korištenja “rupa” u pravilima . skoro svi mladi vozači kvyat , sergio ( u svoje vrime … osim donekle one epizode u McL ) , bottas , nasr , pascal , ocon su osim srčanosti pokazali da nisu skloni ekcesima na stazi uprkos manjku ili relativnom manjku iskustva jer neki od njih su odvozili 100 + trka u nižim kategorijama . pa i seb je sa 20 doša u F 1 i sa 23 osvojia prvu titulu . možda je bitnija od iskustva “škola” je stroll je izjavija “Bio sam u Ferrarijevom juniorskom programu koji je ustvari bio trening program s puno rada u teretani i MENTALNOG RAZVIJANJA. ” i još “Williams RADI SLIČNO” znači , timovi rade na mentalnom razvoju mladih , neiskusnih vozača …. valjda i zbog toga da im cohones ne nadvlada razum :) “čast” iznimci ;)


      0
      0

      0
  7. wekiF1 Prikaži

    Neznam ljudi….ja sam bio prije par dana na DTM finalu i gledo sam ga u F3….covjek je dominiro,i na ocigled klasu iznad svih…. sigurno je veliki talent…. i stvarno je ok,ugodan kad ga se sretne….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.