Riješen problem oko predsezonskog testiranja za iduću godinu

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Riješen problem oko predsezonskog testiranja za iduću godinu

Ante Vetma

Pirelli. supersoft gume

Pirelli. supersoft gume

Debata koja se zakuhala kroz proteklih nekoliko tjedana dobila je svoj zaključak. Naime, Pirelli je zbog toplijih vremenskih uvjeta htio da se barem jedan test premjesti u Bahrein kako bi mogli obaviti kvalitetnije procjene novih guma. Podršku su im dali Mercedes i Ferrari, ali su se tom planu javno usprotivili Williams i Red Bull, ponajprije zbog ogromnih troškova.

Razlika između odlaska u Barcelonu i Bahrein za svaku ekipu bi iznosila oko 450 tisuća eura, a osim toga bilo bi puno kompliciranije donositi nove djelove za bolide.

Sada, nakon što su se sastale ekipe, Charlie Whiting i Bernie Ecclestone, odluka je donesena i oba testa će se voziti u Barceoni.

Prvi je na rasporedu 27. veljače do 2. ožujka, dok će drugi biti 7.-10. ožujka.

Gotovo je sigurno da će unutarsezonski test koji je planiran za Barcelonu nakon VN Španjolske biti prebačen u Bahrein, kao što je Christian Horner nedavno predložio.

To će pružiti Pirelliju dva dana testiranja po visokim temperaturama kako bi osigurali da za ostatak sezone gume budu na najboljoj mogućoj razini.

Iako bi u tom slučaju test došao nakon tri utrke, radi se o Australiji, Kini i Bahreinu gdje temperature nisu toliko visoke, naravno, uzevši u obzir da se u Bahreinu vozi noćna utrka.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Crash zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3654 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Pirelli

Komentiraj