Vettel: Nisam za kažnjavanje onih koji zasmetaju drugima na stazi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel vjeruje da bi suci u Formuli 1 trebali malo popustiti kada je u pitanju kažnjavanje vozača koji zasmetaju drugim vozačima na stazi na treninzima, u kvalifikacijama ili u utrci prilikom zaobilaska za cijeli krug.

Ferrarijev vozač bijesnio je na team-radio nakon što je Kevin Magnussen na slobodnom treningu odradio malu utrku s njim umjesto da svatko od njih odradi svoj zacrtani program:

“Koji idiot! Jeste vidjeli to? Ovo je slobodni trening. Ovo je slobodni trening, koga boli k****?” – rekao je tada Vettel na team radio.

Oba vozača su otišla na razgovor kod sudaca i ispričali svoju stranu priče, ali kazni nije bilo, s čim se Vettel složio.

“Išli smo sucima, pogledali smo situaciju i bilo je sve ok. U prvom trenutku nisam bio sretan s njegovim pokretom, ali smo razgovarali o tome i mislim da bi na taj način trebali pristupati stvarima. Mislim da kazna nije prikladno rješenje.”

Vettel je također rekao kako su bliski susreti neizbježni jer svi žele pripremiti svoj brzi krug na najbolji mogući način i ostaviti si prostora.

“Želite čist krug, ne želite biti u gužvi, pogotovo na stazi poput Spa. To su svi pokušavali. Ponekad dva vozača žele uzeti isti dio staze i onda pričamo o tome tko kome smeta.”

“Nisam ljubitelj kazni, mislim da bi trebali pustiti nas vozače da to riješimo među sobom. Ako netko nije sretan, treba otići drugom vozaču i razgovarati o tome.”

Magnussen se slaže

Kevin Magnussen se složio s Vettelom i pohvalio ga kako se ponašao kod sudaca:

“Nitko nije izletio van staze i nije bilo kontakta, ostavio sam mu prostora. Sebastian je tada bio nairitiran, ali kad smo razgovarali sa sucima bio je vrlo miran.”

“Zapravo je sucima rekao kako ne bi trebalo biti nikakve kazne. To je bilo fer od njega. Ja ću se potruditi da idući put bolje procijenim situaciju na stazi.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.