Wolff: Formula 1 mora popraviti rupe u pravilniku

David Vidović

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Wolff: Formula 1 mora popraviti rupe u pravilniku

David Vidović

Wolff

Ovaj vikend smo vidjeli, a viđali smo i ranije, kako postoji rupa u pravilniku Formule 1 i kako vozač može žrtvovati jednu utrku da bi na budućim prošao nekažnjeno za promjenu motora. Na Hamiltonovom Mercedesu se tijekom ovog vikend tri puta mijenjao novi motor, što je prouzrokovalo ukupnu kaznu od 55 mjesta na startnom gridu. I pored tako velike brojke, Lewis će današnju utrku startati iz 21. pozicije, s novim motorom, dok otpozadi Mercedesove garaže ima dva potpuno nova motora koja su, tehnički, korištena tijekom ovog vikenda i u buduće FIA ga neće kažnjavati kada bude upotrebljavao te motore, iako ti motori imaju jako malu iliti nikakvu kilometražu. Čak je i šef Mercedesa nakon ovog poteza pozvao čelnike Formule 1 da dobro razmisle o ovoj rupi u pravilniku koja se treba “što prije zakrpiti.”

“Prošle sezone smo imali utrku kada je Button dobio kaznu od 52 mjesta na gridu, danas Alonso dobiva 60 kaznenih pozicija a Hamilton 55. To je suludo, nikome ne bi trebalo biti dozvoljeno da koristi više od jednog motora po vikendu. Mi smo pokušali [na jednom od sastanka Strateške grupe] da predložimo nekoliko pravila koji bi zabranili momčadima da prave zalihu novih motora, ali je taj prijedlog bio brzo ugušen od strane drugih timova. Zato smo ovaj vikend i mi odlučili da igramo po njihovim pravilima i napravimo zalihu motora, ali ovaj sustav pravila je daleko od savršenog i kazne zvuče suludo. Mislim da Formula 1 morao uraditi nešto po pitanju ove rupe u pravilima.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9316 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

 1. Fernando Alonso Alonso king Prikaži

  Treba se popravit f1 jer da nije bilo suludih pravila u pravilniku nebi danas došlo do zaliha motora i drugih gluposti.Nikad mi nije drago kada netko ne završi utrku tako da bez obzira što je to Alonso mi nije drago da ne završi utrku zbog motora.Jbg Wolff nemaju svi super savršenu mašinu u bolidu.


  0

  0
 2. Slažem se sa wolffom. Ovo što je hamilton uradio je nepošteno i bezobrazno ali takva su pravila. Očekujem još pregršt kazni na monzi gdje će još vižača žrtvovati vikend


  0

  0