Wolff: Formula 1 mora popraviti rupe u pravilniku

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Wolff

Ovaj vikend smo vidjeli, a viđali smo i ranije, kako postoji rupa u pravilniku Formule 1 i kako vozač može žrtvovati jednu utrku da bi na budućim prošao nekažnjeno za promjenu motora. Na Hamiltonovom Mercedesu se tijekom ovog vikend tri puta mijenjao novi motor, što je prouzrokovalo ukupnu kaznu od 55 mjesta na startnom gridu. I pored tako velike brojke, Lewis će današnju utrku startati iz 21. pozicije, s novim motorom, dok otpozadi Mercedesove garaže ima dva potpuno nova motora koja su, tehnički, korištena tijekom ovog vikenda i u buduće FIA ga neće kažnjavati kada bude upotrebljavao te motore, iako ti motori imaju jako malu iliti nikakvu kilometražu. Čak je i šef Mercedesa nakon ovog poteza pozvao čelnike Formule 1 da dobro razmisle o ovoj rupi u pravilniku koja se treba “što prije zakrpiti.”

“Prošle sezone smo imali utrku kada je Button dobio kaznu od 52 mjesta na gridu, danas Alonso dobiva 60 kaznenih pozicija a Hamilton 55. To je suludo, nikome ne bi trebalo biti dozvoljeno da koristi više od jednog motora po vikendu. Mi smo pokušali [na jednom od sastanka Strateške grupe] da predložimo nekoliko pravila koji bi zabranili momčadima da prave zalihu novih motora, ali je taj prijedlog bio brzo ugušen od strane drugih timova. Zato smo ovaj vikend i mi odlučili da igramo po njihovim pravilima i napravimo zalihu motora, ali ovaj sustav pravila je daleko od savršenog i kazne zvuče suludo. Mislim da Formula 1 morao uraditi nešto po pitanju ove rupe u pravilima.”


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Treba se popravit f1 jer da nije bilo suludih pravila u pravilniku nebi danas došlo do zaliha motora i drugih gluposti.Nikad mi nije drago kada netko ne završi utrku tako da bez obzira što je to Alonso mi nije drago da ne završi utrku zbog motora.Jbg Wolff nemaju svi super savršenu mašinu u bolidu.


    0
    0

    0
  2. ferrari-bih Prikaži

    Slažem se sa wolffom. Ovo što je hamilton uradio je nepošteno i bezobrazno ali takva su pravila. Očekujem još pregršt kazni na monzi gdje će još vižača žrtvovati vikend


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.