Ljetna stanka, 21. dan: Kako pamtimo F1 utrku

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 8 godina 3 min 3 komentara

VN Mađarske 2014.

Naravno, prvenstveno je pamtimo prema postignuću našeg najdražeg vozača/tima, no nekada se dogodi takav spektakl da je teško oči skinuti s ekrana, čak i ako u utrci nema više onih za koje navijate. Tema koju bih danas razradio, i koju bi volio da prokomentirate, tiče se onog dojma kako smo zapamtili pojedinu utrku. Uzmimo za primjer prošlogodišnju VN Malezije, na kojoj je Vettel ostvario prvu pobjedu za Ferrari. Mnogi pamte ovu utrku zbog činjenice da je netko pobijedio Mercedes čistom brzinom, te da je dugoočekivana pobjeda za Ferrari napokon stigla. Gledajući s aspekta čistog utrkivanja, bilo je i boljih utrka te sezone (VN Mađarske, VN SAD-a), no ova se upečatila iz gore spomenutih razloga. Navijačima Mercedesa ovo sigurno nije omiljena utrka, dok su oni koji navijaju za McLaren sigurno bili još više razočarani, toliko da ih možda nije bilo niti briga tko će na kraju pobijediti. Slično je bilo i na VN Mađarske gdje su svi skakali gotovo cijelu utrku. Mercedesovi vozači su na kraju ostali bez postolja, unatoč najbržem autu, Red Bull je u Ricciardu imao priliku za ponavljanje podviga iz 2014., dok su navijači Ferrarija strepili, budući da je iza Vettela bilo bržih bolida, a Raikkonenov se pokvario.

Poslije utrke dolazi do sukoba na forumima i portalima, a najčešće zbog toga što je netko utrku ili neko pretjecanje doživio kao nevjerojatno, a drugom je pao toliki mrak na oči da je došao komentirati s naoružanom tipkovnicom (primjeri Rosberg vs Ricciardo na VN Mađarske). Dok drugi pozivaju na mir, ratnici vade tešku artiljeriju zbog nečega što su doživjeli na drugi način, ali ustvari neće ništa promijeniti niti će moći utjecati na ono što se dogodilo. Najmanje je onih koji su pogriješili, pa kad shvate da su bili u krivu, ispričaju se i dodatno istraže situaciju kako bi im bila jasna, dok ratnici i dalje tjeraju svoje, bez obzira shvaćaju li da možda pretjeruju ili da im se u mišljenjima gotovo nitko ne pridružuje. Kako prolaze sati od utrke, tako se forum ili portal, koji su do maloprije bili žarki kao krater vulkana nakon erupcije, polagano hlade i postaju normalno mjesto za život. Već za dva-tri dana svi normalno pričaju, kao da ničega nije bilo.

Tako, barem, prođe moja F1 utrka, koja završava kad se svi korisnici smire i spuste oružja :)


Odgovor

3 komentara

  1. F1puls
    David Vidović Prikaži

    Što je najgore, Marko i Ante moraju čitati sve gluposti koje se napišu u kilometarskim postovima koje obično završe s jednom rečenicom koja ima smisla i dokazuje nečiju poentu. :D


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Baš to nekada je utrka posebna i zanimljiva ali ako u njoj ne sudjeluje naš idol ili tim onda je kao najdosadnija i bezvrijedna utrka u kalendaru.Tako se i ja nekada osjećam poput one Kanade 2011 a danas kad razmislim pa to je bila utrka za pamćenje.Sada je premalo prošlo da tako doživim cijelu 2015 ali za koju godinu ću ipak izvući nešto dobro iz toga.Najjače su mi rasprave na portalima i čitanje drugih mišljenja.S nekima se slažem a s nekima ne no ipak ne bi vikend bio potpun bez tog :)


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Pamtimo ih po uzbudljivim pitanjima i odgovorima na pobjedničkom postolju.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.