Ljetna stanka, 21. dan: Kako pamtimo F1 utrku

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Ljetna stanka, 21. dan: Kako pamtimo F1 utrku

Marko Rakić

VN Mađarske 2014.

Naravno, prvenstveno je pamtimo prema postignuću našeg najdražeg vozača/tima, no nekada se dogodi takav spektakl da je teško oči skinuti s ekrana, čak i ako u utrci nema više onih za koje navijate. Tema koju bih danas razradio, i koju bi volio da prokomentirate, tiče se onog dojma kako smo zapamtili pojedinu utrku. Uzmimo za primjer prošlogodišnju VN Malezije, na kojoj je Vettel ostvario prvu pobjedu za Ferrari. Mnogi pamte ovu utrku zbog činjenice da je netko pobijedio Mercedes čistom brzinom, te da je dugoočekivana pobjeda za Ferrari napokon stigla. Gledajući s aspekta čistog utrkivanja, bilo je i boljih utrka te sezone (VN Mađarske, VN SAD-a), no ova se upečatila iz gore spomenutih razloga. Navijačima Mercedesa ovo sigurno nije omiljena utrka, dok su oni koji navijaju za McLaren sigurno bili još više razočarani, toliko da ih možda nije bilo niti briga tko će na kraju pobijediti. Slično je bilo i na VN Mađarske gdje su svi skakali gotovo cijelu utrku. Mercedesovi vozači su na kraju ostali bez postolja, unatoč najbržem autu, Red Bull je u Ricciardu imao priliku za ponavljanje podviga iz 2014., dok su navijači Ferrarija strepili, budući da je iza Vettela bilo bržih bolida, a Raikkonenov se pokvario.

Poslije utrke dolazi do sukoba na forumima i portalima, a najčešće zbog toga što je netko utrku ili neko pretjecanje doživio kao nevjerojatno, a drugom je pao toliki mrak na oči da je došao komentirati s naoružanom tipkovnicom (primjeri Rosberg vs Ricciardo na VN Mađarske). Dok drugi pozivaju na mir, ratnici vade tešku artiljeriju zbog nečega što su doživjeli na drugi način, ali ustvari neće ništa promijeniti niti će moći utjecati na ono što se dogodilo. Najmanje je onih koji su pogriješili, pa kad shvate da su bili u krivu, ispričaju se i dodatno istraže situaciju kako bi im bila jasna, dok ratnici i dalje tjeraju svoje, bez obzira shvaćaju li da možda pretjeruju ili da im se u mišljenjima gotovo nitko ne pridružuje. Kako prolaze sati od utrke, tako se forum ili portal, koji su do maloprije bili žarki kao krater vulkana nakon erupcije, polagano hlade i postaju normalno mjesto za život. Već za dva-tri dana svi normalno pričaju, kao da ničega nije bilo.

Tako, barem, prođe moja F1 utrka, koja završava kad se svi korisnici smire i spuste oružja :)

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9316 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Ljetna stanka

Komentiraj

3 komentara

 1. Što je najgore, Marko i Ante moraju čitati sve gluposti koje se napišu u kilometarskim postovima koje obično završe s jednom rečenicom koja ima smisla i dokazuje nečiju poentu. :D


  0

  0
 2. Fernando Alonso Alonso king Prikaži

  Baš to nekada je utrka posebna i zanimljiva ali ako u njoj ne sudjeluje naš idol ili tim onda je kao najdosadnija i bezvrijedna utrka u kalendaru.Tako se i ja nekada osjećam poput one Kanade 2011 a danas kad razmislim pa to je bila utrka za pamćenje.Sada je premalo prošlo da tako doživim cijelu 2015 ali za koju godinu ću ipak izvući nešto dobro iz toga.Najjače su mi rasprave na portalima i čitanje drugih mišljenja.S nekima se slažem a s nekima ne no ipak ne bi vikend bio potpun bez tog :)


  0

  0
 3. Ferrari pro5i vilin konjic Donator Prikaži

  Pamtimo ih po uzbudljivim pitanjima i odgovorima na pobjedničkom postolju.


  0

  0