Elektronski sustav će kažnjavati vozače za izlaske sa staze u zavojima 4 i 11

Marko Rakić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Elektronski sustav će kažnjavati vozače za izlaske sa staze u zavojima 4 i 11

Marko Rakić

Kimi Raikkonen, Ferrari, VN Mađarske 2016.

Na VN Velike Britanije, koja se održala prije dva tjedna, mnoge je ljude zbunilo kažnjavanje vozača za izlaske sa staze. Naime, samo je u određenim zavojima vrijedilo pravilo da se ne smije sa sva četiri kotača van staze, točnije izvan bijelih linija koje označavaju granicu staze. Ovaj vikend u Mađarskoj će po tom pitanju biti nešto drugačiji, jer će se pomoću elektronskog sustava pratiti tko prelazi granice staze u četvrtom i 11. zavoju. Kada vozač izađe sa staze u spomenutim zavojima, vrijeme će automatski biti poništeno.

FIA je za utvrdila da se izlaskom sa staze u ostalim dijelovima staze ne može dobiti na vremenu, što nije bio slučaj na Silverstoneu. Očito su glavešine poslušale glas publike i dovele u red ono što je izgledalo kao cirkus i proizvoljno donošenje odluka. Što se tiče utrke, vozači će biti upozoreni ako budu prelazili granicu, te biti kažnjeni ukoliko radnju ponove nekoliko puta.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9375 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Rakić
Pulsmedia autor
1198 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

8 komentara

 1. Mercedes Jester Donator Prikaži

  A zašto to ne bi vrijedilo za cijelu stazu s obzirom da tako piše u pravilniku?


  0

  0
 2. Fernando Alonso r.u.m. Prikaži

  Ma to je totalna glupost,stavite pasice kao u Austriji pa nek vozač pazi hoče li oštetiti bolid.Uvijek su vozači tražili granice i izlazili van staze e sada je to zabranjeno pa još malo pa će imati onu crtu za pomoč kao u igrici da vidi kuda mora vozit.


  0

  0
 3. Mika Hakkinen stoka Prikaži

  treba iskopat asfalt van granica staze ko što je bilo prije 20g pa neka izlazi sa staze tko god hoće. prvo im asfaltiraju izletne zone onda im sad brane? nema previše smisla


  0

  0
 4. Fernando Alonso croatic f1 urednik Prikaži

  Već sam napisao na forumu, ne podržavam praćenje tih granica, ali podržavam uvođenje automatskog sistema praćenja umjesto ljudskog, bar nitko neće biti zakinut/nagrađen.

  Slažem se s kolegama ispod, kad su već asfaltirali svaku moguću izletnu zonu na većini staza, onda nek puste vozače da pritišću maksimalno i da idu do koje god granice do koje se dobiva prednost. Ako ne žele da to vozači rade, već je također napisano ispod, ili neka ponovo naprave šljunčane izletne zone ili neka stave žute rubnike poput onih s ovogodišnje VN Austrije.


  0

  0
 5. Mercedes hrcfaca Prikaži

  Ili neka stave onakve pasice kao u Austriji, ili neka stave ležeće policajce kao što su u Monzi u prvom zavoju.


  0

  0