Verstappen pobijedio u Imoli sa 7 desetinki sekunde prednosti ispred Norrisa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 tjedana 3 min 58 komentara

Max Verstappen je u Imoli došao do svoje 59. pobjede u karijeri, ali puno teže nego na što smo naviknuli proteklih godina. Danas je McLaren bio u najmanju ruku ozbiljan izazivač, a Verstappen i Norris su u cilj ušli sa samo 7 desetinki sekunde razmaka.

Verstappen je u prvom stintu na medium gumama radio prednost u odnosu na Norrisa i izgledalo je kao da će tempom od par desetinki po krugu na kraju imati sigurnu pobjedu u rukama. Po hard gume je otišao nakon Norrisa pa je prednost pala na oko pet sekundi. Međutim, u posljednjih 15-ak krugova Nizozemac se mučio s potrošnjom guma, a Norris je letio stazom. Deset krugova prije kraja izgledalo je kao da ga ništa neće moći zadržati, ali je onda ipak u ključnom momentu posustao. Kad se približio na sekundu i pol – nije uspijevao ući u DRS dovoljno rano da bi to iskoristio. Verstappen nije griješio, a Norris je DRS dobio tek u posljednjem krugu što nije bilo dovoljno za ozbiljan napad s obzirom na prirodu staze u Imoli.

Na trećem mjestu je ostao Charles Leclerc u nadograđenom Ferrariju koji je bio relativno blizu vodećima, ali se po tempu ipak vidjelo da nisu na razini zadatka. Oscar Piastri je u prvoj fazi utrke neuspješno napadao Carlosa Sainza, a u drugoj Charlesa Leclerca. Ipak, do kraja je ostao između njih nakon što je Ferrari prekasno pozvao Sainza na promjenu guma i tako mu izgubio jednu poziciju od McLarenovog Australca.

Mercedesovi vozači danas nisu imali dobru utrku i bili su vidno sporiji od tri vodeće ekipe. Lewis Hamilton je čak imao jedan solidan izlet u šljunak koji ga u konačnici nije previše koštao. George Russell je bio ispred svog timskog kolege na 6. mjestu sve do par krugova pred kraj kad su ga iz ekipe pozvali na novu promjenu guma. Tako je pao iza njega, ali je odradio najbrži krug i priskrbio jedan dodatan bod.

U bodove su danas ušli i Perez, Stroll i Tsunoda.

Odustao je samo Alexander Albon nakon užasne utrke i još jednog šlamperaja iz Williamsa koji mu prilikom promjene guma nije dovoljno dobro pričvrstio jednu od njih pa je Albon morao ponovo u boks i usput zaradio kaznu od 10 sekundi.

Iduća utrka vozi se već idućeg vikenda u Monaku!

PVozačEkipa+
1.VerstappenRed Bull Racing
2.NorrisMcLaren0.725
3.LeclercFerrari7.916
4.PiastriMcLaren14.132
5.SainzFerrari22.325
6.HamiltonMercedes35.104
7.RussellMercedes47.154
8.PerezRed Bull Racing54.776
9.StrollAston Martin1’19.556
10.TsunodaRB1 krug
11.HulkenbergHaas1 krug
12.MagnussenHaas1 krug
13.RicciardoRB1 krug
14.OconAlpine1 krug
15.ZhouSauber1 krug
16.GaslyAlpine1 krug
17.SargeantWilliams1 krug
18.BottasSauber1 krug
19.AlonsoAston Martin1 krug
DNFAlbonWilliams

Odgovor

58 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ferrari je uspio “nadogradit” bolid tako da umjesto borbe za (pole) pobjedu zamalo ispadne sa podija.
    Lijepo kaže ona stara: bodovi se ne dijele na treninzima. Sanjaš o prvom mjestu, a ni drugo ne možeš zadržat.
    Taman čovjek pomisli da bi nešto moglo biti, ali navikli smo pa nema uzbuđenja. Nešto kao Hajduk.
    Eh da, čestitke Maxu na pobjedi (čak se malo pred kraj morao i oznojiti), Perecu na ustrajnosti da se sam otjera iz RB-a kao i sve boljim McLarenima.Lando zamalo, ali bar je bolid sve bolji pa se može nečemu i nadati ubuduće.
    Vrijeme je da netko u McLarenu “posjeti” fotokopirnicu tu negdje u blizini ;-)
    Posebna pohvala za djevojčice i dječake za prekrasno otpjevanu himnu.



    5
    -1

    6
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Jedva si čekao spomenuti Ferrari. Kakve veze ima tko je prvi na treningu?
      Gdje si bio do sada kada se McLaren nije borio niti za podije?
      Uostalom Ferrari nije daleko. Hvatao je Norrisa.



      5
      4

      1
      • Monisha Kaltenborn
        monkeyseat Donator Prikaži

        Malo pogledaj komentare od petka pa ćeš vidjet da su se neki uzbudili oko vremena koje radi Ferrari.
        Navijam za Ferrari, a ne McLaren pa se ne uzbuđujem zbog njih. Barem im nadogradnje rade, a od Ferrarija slušam i gledam godinama pusta obećanja kao i od naše Vlade. Hvatao je Norrisa? Mislim da je Norris bio taj koji je hvatao Maxa, i Čarli je opet imao izlet van staze tj. presjekao je šikanu.



        7
        6

        1
        • Michael Schumacher
          senna66 Donator Prikaži

          Ne znam čemu negativa, Ferrari je napredovao, McLaren je više napredovao. Ne vidim razlog da i Ferrari uskoro ne napravi slično. Pa nije da zaostaju +20.
          Već sljedeća utrka im može više odgovarati pa imamo troboj.



          8
          7

          1
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          @senna66, ne mogu ti odgovoriti na poruku ispod pa ću ovako.
          Nije negativa, nego konstantno rade greške i neke neshvatljive stvari. Bolid tj. gume su im osjetljivije na temperaturu od (što ja znam) wagy odreska, kad donesu nadogradnje obično izjave da ih ne razumiju, taktika duljeg ostajanja na stazi kad je McLaren ovako brz mi je isto neshvatljiva, kad i ako sve štima onda neki od vozača ukenja motku. Evo Čarli je danas presjekao šikanu i moguće da je tu smrdao bolid. Jednostavno previše grešaka kolektivno. Koliko ti god zvučalo da sam ogorčen, nisam jer sam na žalost već navikao na ovakvo stanje. Žalosno, ali istinito.



          4
          2

          2
        • Michael Schumacher
          senna66 Donator Prikaži

          Eh, trebao si se naviknuti na to već :)

          Gle kako je RB izgledao moćno na početku, a gle kako se čupaju za pobjedu sada. Vjerojatno će se odnosi snaga mijenjati od staze do staze između prve tri momčadi. S time da vjerujem da će Ferrari biti još neko vrijeme treća momčad, ali neće biti daleko. Bitno je da iskoriste one vikende gdje su najbrži. I meni je to dovoljno za ovu sezonu jer neke realne šanse imaju tek sljedeće sezone. To da Ferrari griješi oke stoji, ali vidim daleko bolju momčad sada nego što je bila prije. Vjeruj mi da će sada griješiti i RB i McLaren. Svi će biti pod pritiskom.



          5
          5

          0
        • avalon Prikaži

          senna66 … “vidim daleko bolju momčad sada nego što je bila prije.” to prije je li to komparacija sa npr 2023. jer posli 7 trka prošle sezone u konstruktorskom je ferrari zauzima P 3 , a bodovno bolji vozač je “drža” P 6 . ako bi ovu sezonu komparirali sa sezonom 2022. onda ferrari nije daleko bolja momčad sad nego prije . jer 2022. posli odvoženih 7 trka ferrari je u konstruktorskom zauzima P 2 sa 36 bodova manje od RB , a bodovno bolji vozač je “drža” P 2 sa tek 9 bodova manje od 1. maxa . sad daleko bolja momčad nego prije u konstruktorskom i vozačkom plasmanu “drži” iste pozicije ka i 2022. samo jbga , za RB zaostaju 56 u kostruktorskom , bodovno bolji vozač za maxom zaostaje 48 bodova pa ispada da su zapravo 2022. bili daleko bolja momčad (posli 7 trka) nego ove sezone u istom razdoblju ;) ferrari je napredova u odnosu na lani ali je “pao” u odnosu na 2022.
          ferrari može uradit nešto slično ka i Mcl ali to tek treba vidit jer sve ostalo bi bar za sada bile špekulacije . nadogradnje mogu bit od pomoći ali i ne moraju . npr kod Mcl su “upalile” , mercove u miamiu baš i ne . ni nadogradnje AM se nisu pokazale .ferrarieve jučer …hm , možda imola i nije bila baš najbolja staza za prezentaciju nadogradni , ne bi to bija ni MC ali opet bez obzira na konfiguraciju imole ili MC bilo bi valjda previše čakat kanadu da implementiraju prve nadogradnje u sezoni . osim toga mogli bi fanovi mislit da se u maranelu ništa ne radi , događa . teško da bi MC mog abit ogledna staza da se vidi napredak pa pričekajmo kanadu . možda onda bude jasnije jesu li nadogradnje top ili …. nadogradnje same po sebi su za kur ako ne potvrde napredak , poboljšanje bolida na stazi . ne moraju bit bingo svaki put , mogu bit i flop.


          0
          0

          0
      • Monisha Kaltenborn
        monkeyseat Donator Prikaži

        Navikao sam ja na to iz vikenda u vikend pa zato ni ne očekujem ništa da se ne bih slučajno razočarao :-) Ali mi kida živce kad vidim koje greške prave i nikako da nauče. Riječi ti se pozlatile pa da do kraja sezone imamo 3 momčadi u redovitoj borbi za pobjede mada Ferrari i nadogradnje, a pogotovo u drugom dijelu sezone, obično podbace, ali živi bili pa vidjeli ;-)



        1
        0

        1
    • Ferrari
      GRID.N01 Prikaži

      Ferrari nije napravio dobar posao, ali usporediti ga sa Hajdukom… Ajde molim te.
      Vidi se da si hejter.



      1
      -5

      6
  2. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Opet greška Leclerca, pa do kad više?



    5
    -3

    8
    • Ferrari
      sfzd Donator Prikaži

      to skraćivanje šikane nije utjecalo na ništa



      7
      1

      6
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        Nakon toga je počeo padati tempo, moguće da je oštetio podnicu, o tome nisi razmišljao?
        Ili ti imaš neke insajderske informacije pa si tako pametan i siguran?



        7
        0

        7
        • Ayrton Senna
          odsenne Prikaži

          čemu ovakav komentar,čemu vrjeđanje?tako se je i vas moglo pitati da li imate neke insajderske informacije



          2
          -2

          4
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Kakvo ostecenje podnice preko trave 😂🤦‍♂️ onda bi valjda Perez i Hamilton zbog ulaska u sljunak jedva vozili do kraja 😂
          Lando je samo bolje sacuvao gume od Verstappena i Leclerca pred kraj i imao bolji tempo. Leclerc je vec poceo ispadati iz DRS-a Landa iako se prvotno priblizio (a zbog pravljenja razlike u odnosu na Piastria i zbog priblizavanja landu je i potrosio gume), pa kad je vidio da ne moze vise i pogotovo nakon tog rezanja sikane, onda je samo lagano do kraja zastitio postolje.
          Da je Leclerc imao bilo kakva ostecenja onda bi ga stigli i Piastri i Sainz…



          6
          4

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Pa kaj nije Perez jedva vozio do kraja. Taj frajer će ispasti iz RBa i to samo svojom zaslugom.



          1
          1

          0
        • Charles Leclerc 16
          ferarista Prikaži

          Odsenne, na temelju čega u mojem komentaru si isčitao da imam insajderske informacije?


          0
          -1

          1
        • Ferrari
          Fiorano99 Prikaži

          Perez nije “jedva vozio do kraja” zbog nekakvog ostecenja nego zbog nedostatka kvalitete, a to da ce sam sebe izbaciti iz RB si vjerojatno i u pravu. Perez je vozac kvalitete ranga Magnussena ili Strolla, tako da vidimo kada taj bolid Max ne gurne 2 sekunde ispred drugog nakon prvog kruga i 30+ nakon cijele utrke, onda niti Perez nema uopce sto traziti pored znacajno boljih vozaca u konkurentnom bolidu (Norrisa, Leclerca, Piastrija i Sainza). Kako bi Hamilton 2021. rekao, kad vidis Checa da te blisko prati, onda znas da je bolid brz.

          Ali za ovo jucer, vidjeli smo da je Perez nakon tog izleta u sljunak bio i dosta brzi u drugom dijelu utrke, kad se digao sa 11. mjesta na 8. na novim gumama, tako da nema nikakvog govora o bilo kakvom ostecenju podnice ni za njega.



          2
          2

          0
    • Vw
      Crni molo Prikaži

      To je šampionska greška



      7
      -2

      9
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Mogla bi sezona bit dobra na kraju.
    Iako je Max daleko ali bi moglo biti borbi.
    Netreba pljuvat po Ferrariu ovo nije bolid za ovakve staze i bili su dosta konkurenti i vjerovatno je Leclerc ostetio bolid jer je dosta usporio nakon obilaska po travi, inace bi mozda i on bio u mixu za pobjedu.
    Sljedeci Monte Carlo di je po stazi i formi Mclaren favorit dok su RBR i Ferrari izazivaci



    4
    2

    2
  4. Rover
    zjurina Prikaži

    Uffff… malo je falilo Landu.

    Sve čestitke Maxu!

    Pero, niš od Alonsa ehh… a mali Stroll popio valjda RedBull i dobiio krila & 2 boda



    3
    2

    1
    • Formula 1
      Dzoni95 Prikaži

      Kad god alonso ima los vikend ovaj izvuce neke bodove kad je Alonso na podijumu ovoga nigde nema.



      4
      2

      2
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Da pratio sam ga. Čudne stvari. a crvenim gumama je red stigao za jedan krug. Očito nemaju brzine jer su svi ispred buli u DRS-u i nije mogao pretjecati. A onda je zaigrao na kartu žuta zastava. Bio je iza Bottasa 1,5 sekundu da bi to naraslo na 6-7.
      Banana.



      1
      -1

      2
    • Fernando Alonso
      junior Prikaži

      Kasnije je Alonso rekao da su eksperimentirali sa set up-om da usporede Strolla i Alonsa. A Alonso kao Alonso kad vidi da ce zavrsit u posljednjih 5 nema toliko volje kao ni Lewis. Nakon kvalifikacija je bio vikend za otpis



      3
      3

      0
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Pa i nije baš tako. Ušao je u box u zadnjem krugu. Njemu predzadnjem jer je kasnio krug.
        Ja više mislim da je to naredba iz boksa da mogu odmah bolid pospremiti……..
        Bar sam stekao takav dojam.
        Znam da se moraju vagati i vozači i bolidi, ali sudac je u njihovom boksu pa glede bolida… A i vaganje je odradio prije.
        Ipak nije u dvadesetim godinama.
        Mora na vrijeme ići spavati, ujutro piti suhe šljive u mlakoj vodi koje je pripremio noć prije dok drugi jutarnju toaletu obave s kavom…. xexe



        2
        0

        2
  5. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Izuzev Norrisove potjere za pobjedu u završnici (koja očito podosta diže generalni dojam), utrka je bila savršena za ubiti oko. Kao i jučer, ono što veseli je vidjeti da se Max naradio za prvo mjesto. Nadam se da će mu u nastavku sezone biti i još teže.



    32
    30

    2
    • Williams
      Montoya Prikaži

      U jednoj grupi na face-u je netko pitao koje su najdosadnije utrke u eri 1995-2005. i palo mi na pamet par Imola. Sjećam se da sam redovito znap zaspat, a bogami i danas sam uspio



      7
      5

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Tužno mi je ovako nešto pročitati od f1 novinara/urednika.



      1
      0

      1
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Može pojašnjenje? Pretpostavljam da je u vezi nezanimljivosti utrke, ali me zanima što je točno tužno.


        0
        0

        0
        • Carlos Sainz 55
          Tudum Donator Prikaži

          Jer ako kažeš da je utrka dosadna nisi pravi fan i ne razumiješ sport.



          1
          -1

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @Tudum pravi fan je lik iz bajke, to ne postoji, a i svatko to vidi na svoj način, a ne bi rekao da Lovro ne razumije….
          @Lovro Andraka ako se ikad vidimo uživo onda ću ti objasniti, nisam dovoljno diplomatičan za javni odgovor na tvoje pitanje.



          1
          -1

          2
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Evo ti objašnjenje: sjećam se da je wapi već prije par puta pisao kad su se ljudi žalili na dosadne utrke, da onaj tko zna gledati utrkivanje uvijek može naći nešto zanimljivo, pa ga je vjerojatno iznenadio onaj komentar za ubiti oko tokom utrke.



          1
          1

          0
      • Pastor Maldonado
        perodeformero Prikaži

        Ne pretjerujte. Postoje kvalitetne i ne kvalitetne staze za utrku.
        Uz to postoji doza neizvjesnosti koja može utrku učiniti zanimljivom ili ne.
        Ali definitivno zbrojiš li 20 utrka na nekoj stazi jako ćeš dobro vidjeti koje su zanimljive a koje su dosadne.
        Dvije stvari mi se ne dopadaju kod vaših komentara.
        Generalizirate umjesto da napišete da je to vaše mišljenje.
        I uporno ne priznavanje da postoje dosadne i napete utrke.
        Zašto onda recimo u Monte Carlu se svi voditelji mole da padne kiša u toku utrke?
        Da nije zbog reklame procesije bolida kada je mirno vrijeme?
        Tamo je jedino zanimljiv P.P.
        A P.P. je opet brzina bolida u 1 krugu.
        Vidjeli ste što se desilo u Imoli
        Gotovo cijeli grid je bio unutar jedne ili jedne i pol sekunde, ali u utrci ih je pola zaostalo za cijeli krug.
        Nadam se da se to neće često dešavati kao nekada kada je to bila normala situacija.


        0
        -1

        1
  6. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Sky napokon pomalo zaboravlja na Hamilotna.
    Našli su si novog Engleza.
    p.s.
    I dalje ne obožavam Imolu.
    Bila je dobra nekada, ali su preskočili obnovu staze u novom stoljeću.
    To je valjda jedina staza koja se vozi oko privatnih kuća i drveća.
    Tako da dijelom glumi uličnu utrku.
    Ok, za drveće su krivi Zeleni koji su tada bili jaki i branili sječu.
    Pogodio sam sve.
    Jedino zanimljivo je moglo biti da netko zaspe na startu i borba između Maxa, Norisa i Leclerca.
    Sada smo bar sigurni da je MCL donio najbolja unapređenja.



    2
    -10

    12
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    jebem ti besplatnu internet tv. Na 0.78 s zaostatka, zamrzne mi se tv. Šteta kaj je McLaren usral kod Piastrija. Ko zna kak bi ova utrka završila. U svakom slučaju, guštam vidit kak “Papaja” napreduje. Mislim da je Lando jako istaknuo svoju kandidaturu da bude odma iza Maxa, a McLaren iza RB. Dobro se to zaoštrava, obzirom da je i Ferrari jak. Bez podcjenjivanja, mislim da ovo Perezu nije posljednji kiks



    2
    2

    0
  8. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Zahuktava se sezona… Red Bull pobijedio zahvaljujući Maxu i Buemiu…



    3
    2

    1
  9. Jordan Forever Prikaži

    Meni izgleda da je McLaren jači od Ferrarija, mogli bi ih istisnuti na 3.mjesto konstruktora. Nadam se da će Ferrari uspijeti s nadogradnjama to spriječiti. Odličan uspjeh Norrisa danas, Max premoćan, Leclerc nastavlja odličan niz (to mu je 9.zaredom utrka u Top 4, a računajući i sprinteve onda je 11.). Piastri skupo platio nepažnju u Q1, Lewis opet nekako ispred Russella, zaista lukavo. Stišava se hype oko Sainza, kao i lani njegov “peak” izgleda da se možda opet ograničio na 2-3 utrke u nizu. Visa Cash App RB RBPT Honda je u dobroj formi, očito idu po to 6.mjesto u konstruktorima, a to je zaista solidan uspjeh. Williamsa i Saubera kao da nema nigdje, dok se Haas i Alpine malo i pokazuju koliko toliko. PS. Antonelli danas 4. u F2 u feature utrci.



    8
    7

    1
  10. Sebastian Vettel 5
    Marko1 Prikaži

    Samo ispravak, sljedeća utrka idući je vikend u Monaku.



    6
    6

    0
  11. Ferrari
    Fiorano99 Prikaži

    Dosadna utrka u pocetku ali ajde barem malo neizvjesnosti pred kraj.
    Cini se da cemo imati sezonu u kojoj je moguce na cistu brzinu dobiti RB20, tako da mi je drago da postoje konkurentni Mclaren i Ferrari (a vidi se da je drago i Maxu sve dok pobjeđuje, koliko god on pricao da mu je draze biti 30 sekundi ispred).
    Danas su prva trojica ponovno bili maestralni kao i proslog puta u Miamiju. Lando je posebno danas impresionirao jer je cupao zadnje centimetre staze i bio na limitu do samog kraja. Navedena prva trojka su taj tip vozaca koji ce i riskirati sudar i riskirati moguce greske, samo da uspiju zavrsiti naprijed, cak i ako nemaju “realne” mognucnosti za to… a zato ih valjda i volim(o)…
    Max je bio klasa i u teskim trenutcima, a Leclerc je fantasticno iskontrolirao Piastrija iza sebe i odvojio se takvom lakocom da sam stvarno ostao impresioniran, jer sam vidio koliko se dugo Piastri vukao iza Sainza. U jednom trenutku sam mislio da moze i na Norrisa, ali je Lando ipak sacuvao tempo toliko da ugrozi i Maxa naprijed.
    Sve u svemu prosjecna utrka, ali ostaje zadovoljstvo da se moguce nadati i u konkurentne utrke za prvo mjesto do kraja sezone.



    8
    8

    0
  12. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Dobar zavrsetak utrke, ali generalno jako dosadna. Eto poklopio se i takav vikend. Vjerojatno bi utrku spasilo vise pit stopova. Veseli cinjenica odlicnog Mclarena i sad stavljaju opasan pritisak na Red Bull. Nesto na sta su se u Red Bullu vec malo i odvikli.

    Ali paznju bi posvetio momentu prije utrke i Vettelu u bolidu Ayrtona Senne. Znao sam da ce voziti taj bolid tjednima prije ove utrke i bio pripremljen za to. I kada je odvezao Vettel krug i dva sve je jos bilo normalno, ali kada je izvadio brazilsku zastavu pa potom i austrijsku….toliki val emocija sam dozivio da mi kasniji ishod utrke vise nije ni bio toliko vazan. Ipak je ovo nesto vise od samog sporta.



    17
    17

    0
  13. Dee-Lite Prikaži

    Nagradno pitanje – Tko se poslije utrke žalio na križobolju?

    Lujo
    Fernando
    Max
    Lando
    Nitko od navedenih – samo provociram

    “I’m just broken from the bumps, to be honest. My back, everything is hurting. It’s not so much from the physical side of things, but just it was so bumpy out there.”



    2
    2

    0
    • Nelson Piquet
      graho Donator Prikaži

      Ccc mučki provokatoru. Nemoguće da se jedan vitez žali na to 😄



      1
      0

      1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      But it came at a price for the 26-year-old. “I’m just broken from the bumps, to be honest,” revealed Verstappen when asked as to how he was feeling physically. “My back, everything is hurting.

      “It’s not so much from the physical side of things, but it was just so bumpy out there. Already after like 20 laps, I could really feel my back. So I’m just looking forward to laying in bed, maybe take some painkillers, and a massage, I don’t know.”


      0
      0

      0
  14. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    Mislim da je piastri ostao drugi lando bi pobijedio jer bolje pazi na gume,maxa bi stisnuo i max bi više potrošio gume,mislim da bi mclaren imao više šanse za pobjedu


    0
    0

    0
    • Pastor Maldonado
      perodeformero Prikaži

      Da je imao više šanse onda bi pobijedio. Zašto u je Max u prvim krugovima tako lako pobjegao iz DRS zone na 5 sekundi?
      Stvar je taktike i održavanja guma.
      Max je a kraju prestao stiskati da ne uništi gume i pustio Norisa da mu se lagao približava.
      Cijelo vrijeme ga je kontrolirao. U zadnjih 4 -5 krugova Noris je ostao bez gume.
      Tako da….
      Pišeš “Da je baba muško zvala bi se Duško”
      Piastri ne bi mogao ništa pomoći.
      Max je imao čisti zrak i bez DRS-a najbrži bolid.
      To se vidjelo a početku utrke.
      Bio to Piastri ili Noris.
      Max mi pobjegao na 5-6 sekundi i mogao reagirati a sve pokušaje under/over cuta.
      U ovoj utrci Max je bio brži.
      Za slijedeće ćemo vidjeti.
      Jer ovako kako pišeš, mogli bi hladno zaključiti da je Nioris nepravedno dobio prošlu utrku zbog sfery cara.
      Ali nije. Sve je to dio utrke.
      Računa se tko prvi prođe ciljem, a ne da li je netko bio brži u par krugova po želji navijača.
      Zbrojeno Max je bio brži a početku i pobjegao, više nego što je Noris bio brži pri kraju. I tada je Max mogao taktički voziti. Ne pretjerivati pa pokupiti šljunak.


      0
      -1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.