Newey: Malo ću odmoriti i onda se vjerojatno vratiti

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 tjedana 2 min 4 komentara

Budućnost Adriana Neweyja ostaje jedna od glavnih tema u F1, a proslavljeni inženjer otkrio je da najvjerojatnije još neće otići u mirovinu.

Britanca je za Oyster Yachts intervjuirao njegov prijatelj i menadžer Eddie Jordan.

“Da si me prije 15 godina pitao bih li sa 65 godina ozbiljno razmišljao o promjeni ekipe i tome da odradim još četiri, pet ili koliko god godina, rekao bih ti da si potpuno lud.”

Newey je otkrio kako mu je perspektivu djelomično promijenio primjer njegovog oca koji se umirovio sa 65 godina.

“Da budem iskren, malo mi je teško to reći, ali on se pomalo pogubio u mirovini.”

Drugi dio inspiracije su mu bivši izvršni direktor F1 Bernie Ecclestone (93) i još uvijek aktivni Roger Penske (87), trenutni vlasnik IndyCara i uspješnih trkaćih ekipa koje nose njegovo prezime.

“Bila je kombinacija toga i dvoje ljudi koje najviše poštujem, Bernieja i Rogera Penskeja. Obojicu sam pitao koja je njihova tajna.”

“Oni nisu prestali s radom, a za svoje godine su i mentalno i fizički iznimno agilni. Obojica su rekla onu staru da je mozak kao mišić, da mu je potrebna vježba.”

“Također, želio sam raditi u automoto utrkama kao dizajner još kad sam imao osam ili deset godina i imao sam dovoljno sreće da ispunim tu ambiciju, da dobijem prvi posao i da od tada cijelo vrijeme budem u utrkivanju.”

“Svaki dan je samo bio bonus, volim to što radim, stoga pretpostavljam da ću u jednom trenutku otići na mali odmor, ali u nekom trenutku ću se vjerojatno vratiti.”


Odgovor

4 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Zanimljivo je kako su njegove izjave točno jedan korak iza tračeva. Kad je dao otkaz izjavljivao je da mu jje dosta, da mora odmoriti, a tračevi su bili ponude raznih ekipa i pregovori s Ferrarijem.
    Sad se spika promijenila. Sad ide samo na kraći odmor, a tračevi su da je ugovor s Ferrarijem potpisan. Vremenski su ove promjene potpuno usklađene što zapravo govori da netko jako dobro upravlja njegovim PRom, a on dobro sluša.

    Isto tako, sad je ispričao anegdotu o tome kako je otišao iz svoje prve F1 momčadi, računovođa je počeo upravljati…
    Doznali smo da se Horner bavio općim poslovima, a da je on posložio sve ostalo uključujući impresudan utjecaj na company culture.
    Čuli smo da nije sretan što je njegov odlazak objavljen dok su bili na stazi i na godišnjicu Senne (koji je poginuo u njegovom autu). Održao je tri emotivna govora zahvale i objave informacija svojim ljudima. Dva puta na stazi i jednom kad su se vratili u tvornicu.

    Počinju izlaziti zanimljive informacije, a tek se prava lavina toga očekuje kad jednom završi s RBom. Za sad je ona anegdota o računovođi najsočnija, ali nije jasno na koga se odnosi.

    Da li na Austrijance koji su se nedavno pojavili u njegovom f1 životu ili se Horner počeo petljati van svojeg uobičajenog područja općih poslova?



    10
    10

    0
  2. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Jučer na sk za vrijeme treninga su govorili,
    da Talijanski a i Engleski mediji već pišu kao d aje potpisao za Ferrari!



    1
    1

    0
  3. spink Prikaži

    Hamy je znao da Newey ide u Ferrari, zato je i on potpisao za Ferrari..koordinirana akcija iza kulisa..



    3
    2

    1
  4. spink Prikaži

    Jer Hamy-eva ambicija za osmi naslov je neizmjerna. Iako gledajući crno na bijelo on je bio bliže osmom naslovu nego Schumi, dijelilo ga je pola kruga..🤔



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.